Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

A ja sobie w południe z roboty na kontrolną godzinkę wyskoczyłem. No i bolki były na miejscu, klenie też. Nawet bardziej niż zwykle chętne do współpracy.

Choć wszystkie brania oddałbym za jednego klenia, co pod nogami spadł.

Było by wreszcie w tym roku +50...

Zaatakuję z rana.

Ale za to masz po co tam wracać :)  50+ to już godna ryba...

Masz łapkę Tom za ten palec do szycia ;) :P .

Wzeszłym roku też się załatwiłem ,tylko nie kotwicą ,a szkłem które było w trawie ...

Trzymałem bolka i się szarpnął, by  mi wypadł ,a że nie chciałem żeby upadł to z łapami i nim poleciałem na trawę i chlast .

Braciak robi foto i mówi...- ktoś tu nadmiernie krwawi :ph34r: :blink: całe szczęście to ja :D a nie bolo.

Aż zrobiłem sobie pamiątkowe foto do albumu ...Co dziś sobie zrobiłem na rybach :lol: :lol: :lol:

Tu są fotki ...

639844_1278124_153131978228292_3579365_o639845_999190_153131344895022_631793474_

Edytowane przez Krystekwolf
  • Like 21

Od przedwczoraj mój nowy boleniowy PB wynosi 78cm. Podniesiona lipcowa Wisła okazała się łaskawa :)

Sprzętowo:

Cormoran K-Don Texas & Carolina Spin 2,35m 7-42g (taki szybki spontaniczny zakup czegoś krótszego i niedrogiego na ponton, głównie pod opad, ale o dziwo fajnie mi się tym łowi bolenie)

Spro RedArc 10400

Pletka "0,16" Daiwa

wobler RH85

post-46432-0-15506200-1406190259_thumb.jpg

• Like 42

@ziom7 z całym szacunkiem do Ciebie bo jesteś wytrwałym wędkarzem.

Stajesz się monotematyczny i cały czas odgrzewasz niesmacznego kotleta  .....

Już wszyscy załapali o co Ci chodzi :) 

W skrócie w Wiśle było, jest i będzie więcej lub przynajmniej tyle samo boleni co w Odrze .......

A wiślacy to marudy i krzykacze zupełnie bez powodu

BTW miałem okazję rozmawiać z Bartkiem na temat wyników boleniowych na Wiśle w tym roku i uwierz mi gorszego sezonu nie pamięta jak my wszyscy.

Więcej ryb złowił na jednym wypadzie na inną rzekę niż przez 3 miesiące dłubania na Królowej

Bartek graty nowego PB ..... bez zaciśniętych zębów.

• Like 5

Piekna ryba Traq,

pisałem kiedyś , że Wisła to Wisła i w lecie bedziecie tam łowić piękne ryby,

ciekawe czemu Ci co najwiecej krzyczeli , że nie ma ryb, siedzą cicho i z zaciśnietymi zębami lajkują wam foty

gratulacje

Niestety, ale mój boleń to wyjątek potwierdzający smutną regułę. Tak się składa, że jestem Wrocławianinem, którego życie przerzuciło do Warszawy. Teraz łowię ryby głównie w Wiśle i Bugu, ale nadal od czasu do czasu odwiedzam Odrę. W Odrze boleni jest więcej niż na Mazowieckiej Wiśle. Nie mam co do tego wątpliwości. Żeby było jasne, nie uważam że łowienie, zwłaszcza regularne, dużych boleni w Odrze to nie jest sztuka, nic z tych rzeczy. Lubię wpaść nad Odrę, bo to dla mnie ciekawa odmiana, ale Wisły, ani tym bardziej Bugu na Odrę bym nie zamienił. Wisła jest piękna, a Bug jeszcze ładniejszy  ;)  

Edytowane przez Traq
  • Like 1

troszkę niejasno i nieprecyzyjnie się wyrażacie?

co to znaczy, że mniej lub czy więcej jest boleni???

nie rozumiem jak to mogłeś wyliczyć?

może jakieś statystyki prowadzisz?

może kierujesz sie usłyszanymi atakami na Odrze i na Wiśle???

tak chyba nie dojdziesz gdzie jest więcej a gdzie mniej boleni

Wisła jest rzeką znacznie, znacznie większą, ilość przepływającej wody jest nieporównywalnie większa niż w Odrze

I teraz najważniejsze, boleni i kleni jest wszedzie dużo, wiadomo, że rybostan się zmienia, nie trzeba być orłem, żeby do tego dość, ale ww ryb jest jeszcze troche w naszych rzekach

inną sprawa jest to, że inaczej się łowi tu i tam, ale ryby są

Pamiętaj , że mowiąc Wisła nie mówimy tylko o Warszafffce,

to duża rzeka , a koledzy łowiący tam, każdego roku w ciepłych miesiącach pokazują nam piekne ryby

reasumując to wszytko, żeby już nie wracać do tematu moim zdaniem, nie da się porównać ilości boleni  na jednej i drugiej rzece

pewne jest to, że bolenie wystepują na obu...

jest jeszcze jedno mięsiarsie forum, na którym koleś w centrum warszawy reguralnie łapie piękne bolenie, oczywiście do sierpnia lub września, ale to już inny temat

• Like 1