Skocz do zawartości

Bolenie 2014

kowalek87

Rekomendowane odpowiedzi

Adri@n gratulacje pierwszego bolka i życzę kolejnych. Fajnie, że rybkę uwolniłeś, a naszych uwag nie traktuj jako przytyków, tylko dobre rady na przyszłość, choć wiadomo, jak to bywa, jak emocje biorą górę ;)

O kładzeniu rybki na kamieniach już koledzy pisali. Dodałbym jeszcze tylko, że jak chcesz rybkę dotlenić, to najlepiej zrobić to trzymając ją głową pod prąd. Jeśli nie ma takiej możliwości, to lepiej go przytrzymać w miejscu, ewentualnie delikatnie kołysać na boki. Dynamiczne ruchy "przód-tył" nie do końca są dobre dla naszej zdobyczy, gdyż przy ruchu ryby do tyłu, woda płynie przez pokrywy skrzelowe w odwrotnym kierunku, niż powinna i można uszkodzić delikatne listki skrzelowe.

Pozdrawiam i życzę szybkiego pobicia życiówki

Kamil

• Like 2

..wracając z "masturbacji" do meritum wątku - czyli  boleni ;) ...

Ostatnio same "chlapaki" - czyli namierzony, ustrzelony..

Większe siadają niemal w nocy lub na moich tajnych, nieprzecwelonych  rafkach..niestety obie ryby nas sponiewierały o czym, się przekonaliśmy z wariatem Kubą vel @forecastem :P ;) :) ...

Były jeszcze lepsze jazdy adrenalinowe, ale to temat pod inny wątek...

Do środy ziomy :-)...będzie gruubo :-)

2wexto6.png

35lu61w.png

25gz775.png

• Like 25

..wracając z "masturbacji" do meritum wątku - czyli  boleni ;) ...

Ostatnio same "chlapaki" - czyli namierzony, ustrzelony..

Większe siadają niemal w nocy lub na moich tajnych, nieprzecwelonych  rafkach..niestety obie ryby nas sponiewierały o czym, się przekonaliśmy z wariatem Kubą vel @forecastem :P ;) :) ...

Były jeszcze lepsze jazdy adrenalinowe, ale to temat pod inny wątek...

Do środy ziomy :-)...będzie gruubo :-)

2wexto6.png

35lu61w.png

25gz775.png

Odra wynagradza upartych lecz również uczy pokory ;) Ja do środy będę smarował opaleniznę ;)

• Like 7

Patu, Kuba fajnie połowiliście. Ja teraz siedzę jak na szpilkach, bo czekam z moją lepszą połową na powiększenie rodziny co ma nastąpić lada dzień. Ale w czwartek było załamanie pogody nie wytrzymałem i wyskoczyłem na godzinę. Efekt to 5 ryb wyjętych 3 spady i kilkanaście pustych brań. Wszystko złowione na wrzutę pod płynącą rybę :) Sprzęt jak zwykle CTS Elite, Stradic 4000FH przynęty bezsterowe oraz zrobiona jeszcze w zeszłym sezonie własnoręcznie blacha 9cm projektu RH która okazała się czarnym koniem tego szalonego wyskoku na rewir. Pozdrawiam

post-48722-0-54102600-1406955986_thumb.jpg

Edytowane przez Krisu23
  • Like 12

Gratulacje rybek!

Ja teraz siedzę jak na szpilkach, bo czekam z moją lepszą połową na powiększenie rodziny co ma nastąpić lada dzień. 

Od kilku dni mam(y) to już za sobą, więc teraz trzymam kciuki za Wasze powodzenie! :)

Znaczy, niedługo będziesz kogoś zupełnie innego tulił, niż ten białoryb na fotkach :good:  :)

Fantastyczne uczucie kontaktu z taką maleńką istotą, ale tych biało- i nie tylko -rybów też człowiekowi brakuje ;) A do wspólnych łowów to jeszcze kilka latek(patrz wątek o najmłodszych ;) )

• Like 3

@adri@n

gratuluje pierwszego bolenia, to co zrobiles i pokazales jest godne przyklasku a to w jakis sposob to zrobiles, i zaprezentowales, tego wszystkiego mozna sie jeszcze nauczyc dlatego nie przemuj sie krytyka, tylko potraktuja ja konstruktywnie, wyciagnij wnioski wazne dla ciebie, popraw drobne 'co nie co' w przyszlosci, i sam zobaczysz, ze z czasem bedziesz coraz lepszy w te klocki :)

btw. twoj wpis doskonale obrazuje jak wazne jest szerzenie i edukacja C&R i jak potrzebne sa dyskusje, ktore prowadzimy na naszym forum a takze materialy, ktore tutaj publikujemy, dlatego zapraszam do korzystania z zasobow forum a juz niedlugo sam bedziesz wiedzial dlaczego nie powinnismy klasc ryb na kamieniach lub czy proby natleniania wypuszczanej ryby, poprzez przesuwanie jej w wodzie, ma jakis sens :)

w kazdym badz razie, tak trzymaj i wypuszczaj wszystkie zlowione ryby :good:

• Like 10

@Adri@an - w każdej sekundzie tego filmiku widać Twoją pasję. Nie martw się przytykami, skorzystaj z porad kolegów - następnym razem będzie lepiej.

Gratuluję bolenia i postawy C&R... i oby następne były coraz większe!!!

@Krisu - powodzenia!

Kamil - gratuluję i pozdrawiam całą familiadkę :) .

• Like 4

Patu, Kuba fajnie połowiliście. Ja teraz siedzę jak na szpilkach, bo czekam z moją lepszą połową na powiększenie rodziny co ma nastąpić lada dzień. Ale w czwartek było załamanie pogody nie wytrzymałem i wyskoczyłem na godzinę. Efekt to 5 ryb wyjętych 3 spady i kilkanaście pustych brań. Wszystko złowione na wrzutę pod płynącą rybę :) Sprzęt jak zwykle CTS Elite, Stradic 4000FH przynęty bezsterowe oraz zrobiona jeszcze w zeszłym sezonie własnoręcznie blacha 9cm projektu RH która okazała się czarnym koniem tego szalonego wyskoku na rewir. Pozdrawiam

No to będzie Krisu Junior coś tak czuje. :)

No i widzisz gorolu na bezsterowce z brzegu i tak jak Cię uczyłem :D