admin Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Dzisiaj w nocy dostałem od Zbyszka kilka zdjęć z wyprawy do Kentucky na striper bassy. Jacek obiecał, że napisze kilka słów o tej niezwykle walecznej rybie. Ja wrzucam zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Musze powiedzieć ze zainfekowałem się marzeniami o tej rybie czas temu, czytająć w jednej z gazet z USA o połowach tej ryby na muchę. Wielce chciałbym jej kiedyś spróbować, podobnie jak kilku innych gatunków stamtąd. Chyba z kilka miesięcy wolnego trzeba by mieć na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackybrown Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 standerus w 10 14 dni moge zapewnic ze zlowisz napewno largemouth smallmouth stripper bass i napewno POKAZE TOBIE MUSKY w zaleznosci od pory roku dochodza (do zlowienia oczywiscie)trocie lososie i duze potoki wybor nalezy do Ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Fajna łódeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 zostają jeszcze steelheady, cutthroaty, kilka gatunków łososi, dolly, arctic char, jesiotr, walleye, bonefish, tarpoon, GT, kilka gatunków rekina (tak najchętniej to mako i white pointer). Jak widzisz lista jest.... no długaśna. a w najlepszym wypadku już pewnie z niecałe 60 lat na to zostało.... ale chyba powoli trzeba bedzie zacząć to dziubać. na przyszły rok mam plan - Polska, Szwecja i Hiszpania, zobaczę co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 piękne ryby w ojczyźnie mojego ulubionego Bourbon`a bardzo nastrojowe fotki!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackybrown Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 7h godzin jazdy i ladujemy w Kenyucky (Krzysztof ,Zbiniu i Ja) jest 3 w nocy gdy pokonujemy 127 schodow w dol aby dostac sie nad wode (tak liczylem bo zapomnialem fajek i musialem wracac ) pierwsze rzuty riperkiem na malej glowce(35g)i pierwsze brania przypominajace wybuch granatu w polaczeniu z przejezdzajacym expresem.Prad wody jest niesamowity kilkadzesiat stop szesciennych na sekunde i co najgorsze caly czas zmienia kierunek w lewo w prawo do ciebie od siebie po prostu jeden wielki bajzel co chwila rwiemy ale to sa uroki lowienia pod Tama .Sama walka za striperem jest niesamowita ryba co chwile zmienia kierunek a olbrzymi uciag wody tylko jej w tym pomaga .Napoczatku lowilem avidem 8.6 do jednej oz ale strasznie duzo ryb gubilem po zacieciu myslalem ze sztywniejszy kijek bedzie lepszy do zaciecia z duzej odleglosci dopiero po zmianie na 9.6 3/4 oz wyniki byly duzo lepsze .Okolo pierwszej przyplywa po nas guide i zaczynamy prawdziwe lowy .Plyniemy pod same turbiny i tam na powierzchniowce i stingi lowimy najwieksze ryby .Striper jest strasznie zawziety <_< jedna z moich ryb atakowala stiga 4 razy do momentu az go nie pochwycila co byla niesamowicie widowiskowe .wiem jedno napewno tam wroce mam do wyrownania rachunek z jedna rybka ktora strasznie skopala mi d... pozd jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Gdybym mial Striper Bassa porownac do polskiej ryby to wykapany Bolen ...tylko piekniejszy z tymi paseczkami wzdluz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 A co powiecie na to? Zbyszek na łowach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 I inne ... gatunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Te dwie rybki wyglądają jak wobler ze sterem w wersji BIG Jak bym coś takiego wyholował to bym chyba zostawił cały sprzęt nad wodą i uciekł Dziwne ryby,ale piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Remek, powiedzcie przynajmniej jak to sie nazywa ten z oryginalnym profilem ale kosmiczna ryba Gratuluje zyciowki Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Paddlefish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Biedny paddlefish Nie moze jak brzana probowac wyrwac sobie woblera trac twarza o dno i zaczepy Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 A ta ostatnia rybka to nie przypadkiem Niszczuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Remek,czy tam czasami gdzieś w pobliżu nie ma elektrowni atomowej,może mają wyciek A może to blisko poligonu w Nevadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Rewelacyjne stworzonka,bardzo mi się podobają.Nie mogli zamiast Amura i Tołpygi zarybić tymi rybkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Ta ostatnia ryba to chyba ta ... co mieliśmy z nią przygodę podczas łowienia musky ... wystartowała do wobka jak on ... ale nie wzięła. Wszyscy zamarli bo myśleliśmy, że to upragniony a to był garfish - ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 piękne ryby !! Napiszcie coś wiecej o ich łowieniu. gratuluję !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 O tych bassach można poczytać sobie na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Striped_bass Niesamowita ryba żyje i w oceanach i wodach słodkich. A co ciekawe wsiedlono ten gatunek bassa m.in. na Łotwie (Bałtyk czy wody śródlądowe??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Zwróciliście uwagę jaką ten Paddlefish ma niesamowitą pokrywę skrzelową?!? Remku, czy wiesz coś na jaką przynętę skusiły się te dziobate rybki? i czy miejsce połowu to również rejon koło elektrowni, czy zupełnie inny odcinek rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 @Baloo, Kiedyś na You tube znalazłem serię filmików o połowie paddlefish. I przynętą była martwa rybka na bocznym troku, ale większość filmików pokazuje połowy gruntowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi