pocztar234 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam ma takie pytanko .Od jakiegoś czasu nie chce dzialac mi hamulec u kołowrotka.Odkręcam hamulec na maksa i nic. Pytałem się kolegi i powiedział żebym go nasmarowal, jadę nie długo na ryby i boje się żeby mi żyłka się nie urwała przy holu. POMOCY !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Kolego napisz " u jakiego kolowrotka " hamulec nie działa i opisz szerzej problem bo to istotne napewno pomożemy gdyż problem może być łatwy do naprawienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Domyślam się że hamulec z tyłu kołowrotka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Te z tyłu to rdza często atakuje.....wciąż czekamy na dodatkowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocztar234 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 a wiec jest to kołowrotek YORK Alibi 205 z tylnym hamulcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja bym obstawial Kolego wytarte podkładki między blaszkami hamulca, do tego doszła rdza i blacha z blacha się zapiekla.....pewnie wd40 by po chamsku pomogło ale tak prawidłowo to wypadałoby go rozebrać , wyczyścić i dorobić zużyte podkładki , oczywiście odpowiednio je nasaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja bym obstawial Kolego wytarte podkładki między blaszkami hamulca, do tego doszła rdza i blacha z blacha się zapiekla.....pewnie wd40 by po chamsku pomogło ale tak prawidłowo to wypadałoby go rozebrać , wyczyścić i dorobić zużyte podkładki , oczywiście odpowiednio je nasaczyc.No. I nie zostawiać "na zimę" z dokręconym hamulcem bo wiosną "jak na załączonym obrazku"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 No. I nie zostawiać "na zimę" z dokręconym hamulcem bo wiosną "jak na załączonym obrazku"... zwłaszcza że w tych tanich maszynach przekladki hamulca lubią pić wodę której tam nie brakuje przy braku uszczelnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocztar234 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 dziekuje za odpowiedzi i mam jeszcze pytanko ? Zrobic to ? czy kupic nowy kolowrotek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 dziekuje za odpowiedzi i mam jeszcze pytanko ? Zrobic to ? czy kupic nowy kolowrotek ? zależy od portfela, jak czujesz potrzebę przejścia półkę wyżej kup nowy, lub używany lepszej jakości a tego napraw i trzymaj jako zapasowy lub napraw i low nim aż się rozpadnie do śmietnika wyrzucać szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 kupić nowy,a stary na spokojnie naprawić na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi