Skocz do zawartości

Spodniobuty YORK i LEMIGO- opinie

Redzi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy użytkuje może ktoś z was takie spodniobuty?

http://www.allegro.pl/item465657604_spodniobuty_profesjonaln e_firmy_york_rozmiar_43.html

mam zamiar jakieś kupić ale zastanawiam się czy warto. Proszę o opinie

czy moze te:

http://www.allegro.pl/item466075317_lemigo_lexpo_nowosc_2007 _spodniobuty_46_gratis.html

Jeżeli część tych butów powyżej kaloszy jest zrobiona z materiału z jakiego robione są płaszcze przeciwdeszczowe (zielone) a które są do nabycia nie tylko w sklepach wędkarskich ale również w ogrodniczych i innych, to sobie daruj ich kupno.Ja kupiłem se ubiegłej zimy takie z Lemigo.Kilka wyjazdów na przedwiośniu na pstrągi i koniec żywota.Przetarły się na wewnętrznej stronie ud no i klapa.Zareklamowałem , to dostałem takie same tylko z siateczką wewnątrz.Matriał taki sam. więc terza wiszą na wieszaku i boję się je wkładać bo są bardzo nietrwałe.To są buty nie dla wędkarzy , to są buty dla frajerów. :angry:

Lemigo to straszny szmelc, mieliśmy od groma reklamacji. Teraz już tym badziewiem nie handlujemy. Często było tak, że zaczynały cieknąć na pierwszych rybach i wracały do nas. Zdecydowanie nie polecam.

Generalnie ze wszystkimi tego typu wynalazkami polskiej prodykcji z którymi się spotkałem to w mniejszym lub większym stopniu dziadostwo. Jedyne które są w miarę to Patma. Na twoim miejscu wybrał bym zwykłą gume i po problemie, i z żywotnością będzie nieźle. Zastanowił bym się również nad sprowadzeniem czegoś z usa. ja na pstrągi miałem oddychające do pasa kupiłem je za 50 dołków i latałem w nich 3 sezony.

Ja używam gumowych woderów Lemigo już 6 sezonów i nie mam zastrzeżeń kumpel w międzyczasie zakatował wodery sraxona i też przestawił się na Lemigo

tutaj nie chodzi o wodery tylko o spaodniobuty

wodery sa cale gumowe wiec nie dziwne ze wytrzymuja tez sam mam jakies co chyba maja z 10lat i smigaja az milo :D

Ja używam gumowych woderów Lemigo już 6 sezonów i nie mam zastrzeżeń kumpel w międzyczasie zakatował wodery sraxona i też przestawił się na Lemigo

tutaj nie chodzi o wodery tylko o spaodniobuty

wodery sa cale gumowe wiec nie dziwne ze wytrzymuja tez sam mam jakies co chyba maja z 10lat i smigaja az milo :D

Ja się wypowiedziałem na temat firmy , że mam o niej dobre zdanie.

Zobacz te:

http://www.allegro.pl/item457854073_spodniobuty_behr_pvc_hit _cenowy_44_super_lekkie.html

Mam takie spodniobuty Lemigo już trzeci sezon i specjalnie ich nie oszczędzam nad Wartą i mniejszych, często mocno zakrzaczonych rzeczkach. Dopiero w połowie tego roku zaczęły lekko przeciekać na łączeniach z kaloszami i gdzie nie gdzie nieznacznie się przeciarają. Myślę jednak, że jak na tą cenę, to rozsądny wybór - mam nadzieję, że następne też mi wytrzymają ze dwa sezony.