Skocz do zawartości

Nowe szpulki AVAIL

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

szpulki do popularnego scorpiona sa juz w oferice avail.

szpulki oferowane sa w dwoch rozmiarach

( plytsza 7.6g, glebsza 8g ) i kilku kolorach:

cena to ok 275zl (plus przesylka)

moze to byc niezly hit :D

oczywiscie wszelkie zamowienia mozna realizowac przez strone japantackle.

pozdrowka

a jak tak obejrzałem te szpulke do scorpiona 1001 na avail.jp i pomyślałem, czy ona nie będzie pasować również do curado 101 czy CH51S? Na logikę to średnica zewnetrzna i szerokosc tych szpulek powinna być taka sama. Czyli teoretycznie moznaby załozyc na szpulkę od scorpiona rozetkę svs od CU101D i ... może taki patent bedzie działać.

Moze ktoś z was ma scorpiona 1001 i CU101D i zobaczy jakie są szanse na taką modeyfikacje ?? :D

Jerzy, nie mam scorpiona ale z japantackle odpisali mi ze chyba sie mie uda bo spool shaft nie bendzie OK dla CU101D.

Przyczyna tego jest chyba SVS 4x4:

Wedlug mego kolegi z rosyjskiego forum to os' Scorpiona ma dlugocs 57mm i wystaje z szpuli (z strony hamulca) na 5mm. Wczoraj mierzylem szpule Curado - 59,4mm i 7mm wystaje z sztony hamulca. :( :( :(

Jerzy, nie mam scorpiona ale z japantackle odpisali mi ze chyba sie mie uda bo spool shaft nie bendzie OK dla CU101D.

Przyczyna tego jest chyba SVS 4x4:

Wedlug mego kolegi z rosyjskiego forum to os' Scorpiona ma dlugocs 57mm i wystaje z szpuli (z strony hamulca) na 5mm. Wczoraj mierzylem szpule Curado - 59,4mm i 7mm wystaje z sztony hamulca. :( :( :(

Dzięki Wiktor!

cenne info. B)

Patrząc na tę płytką szpulkę zastanawiam się jaka jest jej faktyczna pojemność, uwzględniając fakt, że nasze żyłki rzadko mają tyle ile jest zadeklarowane na pudełku.

Jest też inny aspekt. Jak pamiętam swojego scorpiona 1001 to miał on dosć denerwującą cechę wciągania żyłki pod szpulkę, dotyczyło to linek poniżej 0,20 mm. Jesli ktoś zdecyduje się na tę super płytką szpulkę to będzie zmuszony nawinać na nią niewielki odcinek linki. Z plecionką było w przypadku scorpiona nieco lepiej. 8 funtowa PP była bardziej niż adekwatna do tego modelu.

Gdybym chciał podnieść walory uzytkowe scorpiona 1001 to zakupiłbym szpulkę Avail o standardowej pojemności. Te kilka gram w różnicy w masach szpulek polepszyłoby osiągi. 4-6g woblerki latały by lepiej.

pozd JW :D

Pytanie czysto praktyczne , jak taką szpulkę sciągnąć-kupić ?

bardzo prosto piszesz maila na question@japantackle.com z zamóweiniem. kolega sprawdza czy towar dostepny jest na avail, po czym wysyla prosbe o wplate potrzebnej sumu przez paypal.

( placi sie w USD )

sciagniecie towaru od avail zajmije mu 3 dni, potem wysylka juz do Ciebie - ok tygodnia.

pozdrówka!