Skocz do zawartości

Rzeka Utrata zatruta

zygy

Rekomendowane odpowiedzi

Niedaleko miejscowości Błonie pod Warszawą mogło dojść do skażenia rzeki Utrata. Według naszego widza, który przysłał informacje na platformę „Twoje info”, woda ma mętny kolor. Na miejsce jadą jednostki ratownictwa chemicznego.

Na miejscu działa kilkanaście jednostek straży pożarnej i policji. Twa ustalanie miejsca zatrucia rzeki. Według wstępnych, niepotwierdzonych informacji, ktoś celowo spuścił ścieki do wody. Na miejsce jedzie specjalna jednostka ratownictwa chemicznego z Warszawy.                 
Taka informacja ukazala się w mediach  a jak jest naprawdę.                                               
Naocznych swiadków proszę o informacje .

Kumpel zdał relacje na rzece bialo od ryb szczupaki nawet 80+ ,klenie, jazie, karasie ,okonie

Ktoś dostanie grzywne ze 2000 bo to tylko ryby.

az mnie h...uj strzela tyle lat sie ta rzeka regenerowała i wszystko psu w d...

Edytowane przez zygy

Kumpel zdał relacje na rzece bialo od ryb szczupaki nawet 80+ ,klenie, jazie, karasie ,okonie

Ktoś dostanie grzywne ze 2000 bo to tylko ryby.

az mnie h...uj strzela tyle lat sie ta rzeka regenerowała i wszystko psu w d...

Współczuję chłopakom z  koła nr 9, którzy tę wodę zarybiali, dbali o nią. Mam nadzieję, że dorwą tego, który jest za to odpowiedzialny.

Edytowane przez Dagon

ehh a chciałem w tym roku spenetrować tą rzeczkę.. Wk..*** fakt tych smiesznych kar jak już kogos ustalą, tak samo wyszła na jaw jakaś afera , grupa przestepcza okradała hurtownie zrabowali majatek na 11mln zł i szef  grupy(bezrobotny )  wnioskuje o 5 lat wiezienia hahaha żałosne...

To było do przewidzenia, że się coś tam stanie.  okoliczni właściciele działek przy Utracie już w tamtym roku narzekali na wędkarzy, ą że bród zostawiają, śmieci, wszystko podeptane itd.....   No to sie pewnie zgadali i mamy efekt :(   Ale to tylko moje zdanie i daj Bóg żebym się mylił.

To było do przewidzenia, że się coś tam stanie.  okoliczni właściciele działek przy Utracie już w tamtym roku narzekali na wędkarzy, ą że bród zostawiają, śmieci, wszystko podeptane itd.....   No to sie pewnie zgadali i mamy efekt :(   Ale to tylko moje zdanie i daj Bóg żebym się mylił.

Na innym forum jeden koleżka wyraził niegdyś celną, moim zdaniem, myśl, treści, mniej więcej, następującej, iż Polacy, Rosjanie, Bułgarzy, Cyganie, to są tacy bracia mentalni, co to wszystko rozkradną, zniszczą, zohydzą. Smutne jest to, że w tym burdelu lata całe jeszcze przyjdzie mi egzystować, bo radykalnych zmian społeczeństwa jakoś nie dostrzegam, a za stary już jestem na wyjazd, ponadto moje wykształcenie, poza Polską, stanowiłoby jedynie zbędny balast. :(  

Edytowane przez Urko
  • Like 3

Na innym forum jeden koleżka wyraził niegdyś celną, moim zdaniem, myśl, treści, mniej więcej, następującej, iż Polacy, Rosjanie, Bułgarzy, Cyganie, to są tacy bracia mentalni, co to wszystko rozkradną, zniszczą, zohydzą. Smutne jest to, że w tym burdelu lata całe jeszcze przyjdzie mi egzystować, bo radykalnych zmian społeczeństwa jakoś nie dostrzegam, a za stary już jestem na wyjazd, ponadto moje wykształcenie, poza poza Polską, stanowiłoby jedynie zbędny balast. :(  

Podobnie myślę. I też życie poukładane i na wyjazd za późno.

• Like 2

Mam przeczucie, że to może być wina Polmosu w Józefowie, akurat kilka kilometrów przed Błoniem.

Ilekroć tam przejeżdżam, zawsze panuje niemiły fetor w okolicy mostu nad Utratą, który jest poniżej zakładu.

Oczywiście nikogo nie osądzam, ale zawsze dziwiłem się mieszkańcom okolicznych domów, że są w stanie to wytrzymywać . . .

Mam przeczucie, że to może być wina Polmosu w Józefowie, akurat kilka kilometrów przed Błoniem.

Ilekroć tam przejeżdżam, zawsze panuje niemiły fetor w okolicy mostu nad Utratą, który jest poniżej zakładu.

Oczywiście nikogo nie osądzam, ale zawsze dziwiłem się mieszkańcom okolicznych domów, że są w stanie to wytrzymywać . . .

To fakt, ale coraz więcej ludzi mówi o firmie Geonova, ponoć zwożą syf z całej Polski, może coś było nie szczelnego albo po ostatnich ulewach coś się przelało ze zbiornika i taki był skutek.  Oczywiście nikogo nie oskarżam, piszę co słyszę od kolegów i znajomych.

• 3 lata później...
  • 3 tygodnie później...