Skocz do zawartości
  • 0

Przewodnik po łowiskach

mariuszwf

Pytanie

Witam, zastanawiałem się nad utworzeniem w naszym jerkbait swego rodzaju Przewodnika po łowiskach naszych forumowiczów.

Np: w tytule tematu byłaby nazwa łowiska

np: Jezioro Mamry w poście główne informacje, może mapka barymetryczna itp,  a dalej wędkarze dodawaliby swoje merytoryczne informacje i własne spostrzeżenia dotyczące tego łowiska co Wy na taki pomysł?

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Katalog łowisk to moim zdaniem trochę niebezpieczne narzędzie dla tych którzy umiaru nie znają.

No chyba że będzie to taki ogólnikowy, czyli 

Zbiornik x, położenie, wielkość, występujące gatunki, dojazd, i takie tam.

Ale wtedy to szału nie będzie z takim katalogiem. 

Kiedyś gdzieś taki pomysł a raczej marzenie wrzuciłem: łowisko JERKBAIT.

To by było coś.

• Like 1

• 0

Na koniec ( jeśli to faktycznie mogłoby być dochodowe ) , Jerkbait mógłby prowadzić własne wzorcowe łowisko które mogłoby być przykładem dla wszystkich sceptyków.

Ciekawa konkluzja dyskusji.W razie powodzenia inicjatywy świetne zajęcie dla " opiekujacego się "łowiskiem.Fucha do zdechu :rolleyes: ,chyba,że konkurencja zagra w stylu nadarzyckim :angry:

Kto się teraz załapie,ten za parę lat będzie spokojny.

• 0

a mi tam się marzy by w naszym kraju  -czemuż by nie na jerkbait.pl powstał odpowiednik tego:

http://www.flussinfo.net/oder-odra/galerie/

Czyli dana rzeka od zrodel do ujscia, nieco opisowki, i zdjecia - choćby i wstawiane przez użytkowników - z konkretnych odcinków danej rzeczki....

• Like 2

• 0

a mi tam się marzy by w naszym kraju  -czemuż by nie na jerkbait.pl powstał odpowiednik tego:

Czyli dana rzeka od zrodel do ujscia, nieco opisowki, i zdjecia - choćby i wstawiane przez użytkowników - z konkretnych odcinków danej rzeczki....

Ciekawe :) Taki google street view ale dla wędkarzy.

• 0

A gdzie tu miejsce na pasję odkrywania ;)

• Like 1

• 0

Witam,

Opisze na szybko sytuacje jaka miala miejsce ponad 2 lata temu. 

Rzeka Bug, niedaleko miejsca zamieszkania moich rodzicow. Niby bankowka ale bardzo ciezka, boleni nie widac praktycznie caly dzien, czasem chalpnie cos malego ale to wszystko. Nic nie pasowalo, ryby tam musialy byc i byly tylko zerowaly przez niecala godzine tuz przed i zaraz po wschodzie slonca ale to juz szczegol. 

Nie bylo tam praktycznie nikogo, czasem spotykalem splawikowcow i grunciarzy. Jedno zdanie na forum typu- Bujo to w ...... lowicie te bolenie i nastepnego dnia i przez dosc dlugi czas zamiast mojego samochodu czy roweru bylo jeszcze minimum 5-6 aut, na szczescie juz za pozno by cos zlowic ale... 

Miejsce oddalone ok 100 km od Warszawy, rejestracje stamtad plus Siedlce. 

Zycze powodzenia :) 

Bujo

P.S. Wydaje mi sie, ze po to sa wszelkie przyjaznie na forum przy jednoczesnym zaufaniu by jak gdzies wyruszamy ktos nam jednak cos pokazal co i ja zrobilem oprowadzajac kolegow po wszelkich znanych mi miejscach :)