Tszonek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Bardzo fajnie to wygląda, żaba może ładnie połowić szczupaka na starorzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Bardzo ciekawy efekt, taki nowoczesny design Dzięki, miał wyjść właśnie taki "Urban Style" Bardzo fajnie to wygląda, żaba może ładnie połowić szczupaka na starorzeczach Ta większa, właśnie na tego typu łowiska jest zaprojektowana. Nie wiem jak będą się zachowywać na rzece... ale testy jeszcze przed nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Kolejne żabki z trochę innym malowaniem. Duża ok 6cm i 9-10gMałe ok 3cm i 4-5g 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Żabolce wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Fajne kumaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Cieszę się, że się podobają No to lecimy dalej, jerki szczupakowe: 9cm, 25g 9cm, 24g 9cm, 26g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zrobienia przynęty imitującej uciekającą ukleje "tańczącą na ogonie"... nie mam na razie gdzie sprawdzić jak ten wymysł pracuje, w teorii po szarpnięciu powinien wyskoczyć nad wodę i się po niej ślizgać...wygląda tak: Surfer - 7cm, 5g, unosi się na wodzie, dupka lekko tonie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jestem bardzo ciekawy jak to będzie mieszać. Ze 2-3 lata temu już myślałem o zrobieniu takiego krzywusa w wielkości ok 15cm ale żaden z kilku wydlubanych korpusów mi się nie podobał. Powodzenia z tym M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Na razie wszystko pomarznięte a w domu prysznic, wiec sprawdzić nie mam jak... ...ale przyszła balsa i mogę się brać za kolejną partię żabek, jakieś porady co do malowania? Coś zmienić, coś dodać? Mam zamiar też zrobić w brązowych odcieniach, nad moją rzeczką klenie wciągają te małe żabki przy brzegu aż miło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Świetne te żabki!Napisz coś więcej o nich - dajesz im ster, czy zostają bez? Jak one pracują? Co do kolorów to ja bym sobie zrobił bardziej stonowany zielony, no i brąz koniecznie.i zielono-brązowe. I różne kolory brzuszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Żaby zostają bez steru, mają chodzić prosto, przy szarpnięciu wchodzić pod wodę a przy pauzie wynurzać się jak na zdjęciu powyżej. Czyli jak prawdziwa żaba. Tyle w teorii, z praktyką muszę jeszcze poczekać ale jestem dobrej myśli Mam tez kupionych parę twisterów, które mam zamiar przykleić do korpusu. Mam nadzieje ze będą dobrze imitować żabie udka Peekol - Jakie kolory brzuszków masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Oby poszło po Twojej myśli. Na moje oko ta konstrukcja będzie przy szarpaniu wyskakiwać z wody... Obym się mylił Do twisterów to lepiej wyprowadzić drut z korpusu (taką sprężynkę) do nakręcenia ogonków. Przyklejone będą się łatwo odrywać. Ja bym zrobił część bardziej stonowaną (delikatniejsze plamki), cześć ciemniejszą (np. ropuchy mają ciemne brzuszki - na tej stronie masz zdjęcie młodych od spodu), a w niektórych zmienił bym tło - seledyn jakiś, szary, żółty, a jak występują u Ciebie kumaki to też takie kumacze plamki Generalnie zrobił bym większą różnorodność, żeby moc potem na łowisku dostosować się do gustu kleni czy innych żarłoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dzięki za podrzucenie linka, na pewno skorzystam. Chce zrobić w kolorach jak żaba trawna, teraz widzę że za duże kontrasty zrobiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Niekoniecznie za duże kontrasty - takie też się mogą sprawdzić. Ale moim zdaniem warto mieć w pudełku różne PS. Jak przetestujesz pracę to daj znać czy wyszło po Twojej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Na pewno nakręcę filmik, bo mam modele z rożnym rozłożeniem obciążenia i będzie trzeba wybrać najlepsze a później je powielać a jak nie bedzą chodziły tak jak chce to bede kombinował dalej, aż do skutku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Podbije troszkę temat modelem, którym się nikomu nie chwaliłem a który latem dał mi parę szczupaków. Niestety była to jedna sztuka, prototyp nigdzie nie uwieczniony. Wracam do tego modelu bo bardzo go lubiłem i fajnie się go struga, a że zacznę w tym sezonie przygodę z castingiem to zrobię trochę cięższe i większe modele od tego pierwszego. Zrobiłem 3 warianty obciążenia:- pullbait z lekko przeciążonym tyłem do super dalekich rzutów- pullbait nieprzeciążony- klasyczny jerk Długość 15cm, waga docelowa w zależności od modelu między 30-40g więc od biedy będzie można szarpnąć też normalnym spiningiem, czy będę robił cięższe to się okaże po testach Mam już kilka na wykończeniu, fotki będą na dniach, na razie uchylę tylko rąbek Tu na fotkę wprosiła się jeszcze przerośnięta ukleja 15cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 To już takie medalowe ukleje 15 cm Zapowiada się nieźle. Polecam obciążenie jak w klasycznym gliderze tego typu, będzie pięknie odjeżdżał 50 cm w lewo i prawo. U mnie działa to na szczupce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Bardzo fajnie ci wyszła ciekaw jestem ostatecznej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Migawka z pracowni... nie do końca taki efekt chciałem osiągnąć (zielony jeszcze jako tako), kolejne potraktuje oszczędniej kolorami. Brakuje mi aerografu do tego modelu... Edytowane 17 Lutego 2015 przez Pasta 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Hey Mario, Te duże to robisz z balsy? Kiedy się na rybki wybierzemy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Tak z balsy ja dopiero w marcu kartę opłacę więc jak lody zejdą to będzie trzeba się umówić a już tak mnie ciągnie na klenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Ja nie odpuszczam... To daj znać kiedy będziesz miał czas to ruszymy gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) OK... to trzy sztuki udało mi się skończyć, trzy jeszcze przed lakierem ostatecznym ale oszczędność zdobienia wyszła im na dobre. Na pierwszy rzut, te bardziej kolorowe. Mnie się podobają, a Wam ? Edytowane 4 Marca 2015 przez Pasta 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 no to żeś dołożyłŚliczne woby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melabolgia Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 no mnie również się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi