Pasta Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Pochwalę się jeszcze moją rzeczką - jedną z niewielu ostoi dzikiej natury w aglomeracji śląskiej, która jeszcze jakoś się broni i nie płyną nią tony śmieci. Są ślady bobrów i wydr, dzików, wyskakujące z krzaków zające i uciekające przez rzekę sarny. Czaple, myszołowy, jastrzębie, dzięcioły, kukułki, zimorodki... inny świat. A to pierwsza rybka z tego sezonu... szału nie ma ale jak na tę rzeczkę to max... chociaż ciągle mam nadzieje ze mieszkają tam też większe kluski...https://www.youtube.com/watch?v=Ijxa7C5hAws&feature=youtu.be 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Od jakiegoś czasu próbuję swoich sił w piance... jeszcze trochę nauki przede mną ale chciałem się pochwalić efektem jaki osiągnąłem przy barwieniu już w momencie odlewania... temat jeszcze do rozwinięcia i głębszego poznania ale jest obiecująco... Tak wygląda zaraz po wyjęciu z formy: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Ciekawe.Stosujesz pył, czy (nomen omen) pastę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Kurde... nie wiedziałem, że to takie oczywiste, miałem nadzieję że wpadłem na innowacyjny pomysł a tu dupa... Podebrałem narzeczonej ze skrzynki jakieś malowidła, choć przydałyby sie mocniej kryjące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Spokojnie. To wciąż innowacyjna technika z dużymi możliwościami. Jeśli chcesz uzyskać mocniejsze efekty, musisz zastosować czarny podkład. Czyli - formę malujesz tym, co dotychczas, a na to czarny pył, lub czerń (barwnik) możesz dodać do jednego ze składników piany. I wtedy uzyskasz bardziej intensywny, mocniejszy efekt. Próbuj. Mogą wyjść bardzo interesujące rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Formy z silikonu czy żywicy? Jak na pianę to super detale ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Spokojnie. To wciąż innowacyjna technika z dużymi możliwościami. Jeśli chcesz uzyskać mocniejsze efekty, musisz zastosować czarny podkład. Czyli - formę malujesz tym, co dotychczas, a na to czarny pył, lub czerń (barwnik) możesz dodać do jednego ze składników piany. I wtedy uzyskasz bardziej intensywny, mocniejszy efekt. Próbuj. Mogą wyjść bardzo interesujące rzeczy Mam zamiar zamówić sobie kilka ciekawych barwników, dzięki za podpowiedź z tym ciemnym podkładem na pewno sprawdzę jak już będę takowy posiadał. Co do barwienia samej pianki, już raz sprawdzałem - dodałem kilka kropli tuszu introligatorskiego i niestety pianka wyszła tak krucha, że rozsypywała sie w palcach jak piasek i to był koniec moich testów na tym polu. Domyślam się, że może to być kwestia rodzaju barwnika i proporcji. Generalnie spodobała mi się praca z pianką, fajne to jest Formy z silikonu czy żywicy? Jak na pianę to super detale ☺ Z sylikonu. Przerabiałem na początku z żywicy i nie bardzo byłem zadowolony, z sylikonu jednak łatwiej osiągnąć dobry efekt (w moim przypadku aż za dobry, bo mimo lakierowania wzorcowego modelu odbiła się struktura drewna:) ) Edytowane 31 Marca 2015 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Powoli dochodzę do wprawy z innym malowaniem... Co Wy na to:)? Kolejna partyjka. Będzie co rwać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Bardzo przyzwoity efekt Przejście koloru grzbietu podobne do gąbki. Jaka tym razem technika malowania ?Sprawdziły Ci się przynęty w takiej kolorystyce tj. ze srebrną głową, czy to nowy projekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Bardzo przyzwoity efekt Przejście koloru grzbietu podobne do gąbki. Jaka tym razem technika malowania ?Sprawdziły Ci się przynęty w takiej kolorystyce tj. ze srebrną głową, czy to nowy projekt ? Technika mieszana, jak to mawia Tomy: "to technika jest magika" To nowy projekt, liczę na to że się sprawdzą Jeszcze dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 No tak. Zawsze można obłożyć tajemnicą swój warsztat Z tym, że wtedy traci sens pisanie, że coś jest robione w nowy sposób. Szczególnie gdy efekt jest podobny do poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Coś tam dalej dłubie, chociaż w sezonie wolę łowić.... na razie na mojego woblera mimo gabarytów dużo powyżej średniej używanej na naszych wodach, wieszają się szczupaczki ok 50cm... może tych dużych już u mnie nie ma:(? Woblery maja nieregularną pracę, można je prowadzić na różne sposoby:- powolne szarpanie (co ok 3sek.) - odjazdy na boki- szybkie szarpanie - zygzakuje wystawiając "pyszczek" nad powierzchnie, czasem chlapnie jak popper- jednostajne ściągnie - delikatna praca S z mocnym kolebaniem na boki - błyski widać z daleka Przeznaczony do obławiania płytkich miejscówek - praca do 1m, często pod powierzchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Przy okazji wykonywania woblerów boleniowych na zamówienie Mifka, zrobiłem mały tutorial z oklejania filią aluminiową i siatką jednocześnie. 1. Wycinamy pasek siatki (nieco szerszy niż folia aluminiowa) 2. Na siatkę naklejamy folię aluminiową i za pomocą ręcznika papierowego/chusteczki/delikatnej szmatki dociskamy ja do siatki. 3. Obracamy na druga stronę i przyklejamy pasek taśmy samoprzylepnej dwustronnej. 4. Wycinamy kształt o kilka mm większy niż korpus woblera i starannie przyklejamy. 5. Od góry i dołu zostanie nam taki babol, żeby to trochę zniwelować przed lakierowaniem i malowaniem, doklejam wąski pasek folii 6. To samo robię z dołu i całość wygładzam. Efekt po pełnym oklejeniu: Przed malowaniem trzeba nałożyć 2-3 warstwy lakieru. Przed lakierowaniem koniecznie przetrzeć np. acetonem technicznym w celu odtłuszczenia folii, po tym zabiegu zyska też więcej blasku. Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Fajnie pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Mini partia boleniowych bezsterowców na finiszu. Na więcej sztuk chyba nie znajdę czasu... 8,5cm - 15g9cm - 28-33gWiększe wyszły w wadze ciężkiej. Mam nadzieje, że nie za ciężkiej Ale za to będą dalekosiężne Jutro lub w weekend test na wodzie i jak będzie ok, to wysyłka (brzydsze zostawiam dla siebie ) a jak nie... to do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Właśnie dotarła do mnie nagroda za zajęcie I miejsca w konkursie na przynętę zlotu z okazji 10-cio lecia jerkbait.pl w Gamleby 2015. Dylemat czy odpakować i łowić, czy zostawić w pudełku... Przynętę można zobaczyć stronę wcześniej lub w temacie konkursu http://jerkbait.pl/topic/52116-konkurs-na-przyn%C4%99t%C4%99-z-okazji-10-lecia-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Taki secik dla kolegi Marcik, 10cm wstępnie ok 25-30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi