Pasta Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ciesze się, że się podobają Postaram się je dniach ustawić i chyba będę zmuszony je wystawić na sprzedaż żeby mieć na kolejną partię... Jeszcze zbliżenie na brzuch: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Bardzo ciekawe wobki brzuszek pociągnięty lakierem z opalizacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Bardzo ciekawe wobki brzuszek pociągnięty lakierem z opalizacją ? Dokładnie, biała perła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 możesz powiedzieć gdzie taka perłe można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 możesz powiedzieć gdzie taka perłe można kupić? W miejscu strasznym i przerażającym dla każdego prawdziwego mężczyzny... ale lurebuilder musi przemóc strach, wstyd, upokorzenie i wejść do Rossmana na dział z malowidłami dla niewiast Raźniej jest wziąć ze sobą swoją ładniejsza połówkę i udawać, że to ona czegoś szuka a my tam stoimy przypadkiem - stosuje i jest mi z tym dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Taką perłę kupiłem od dostawcy prawie przez wszystkich używanych spray'ów - motip. Trzeba tylko zamówić i mają od białej perły przez różne jej odcienie, cena jak pamietam za puszkę 200 ml to coś około 25-28 pln. Ładnie się mieni można równo nałożyć, pędzelkiem nie wychodzi tak super. Edytowane 20 Lutego 2015 przez Jacek_bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 kolega Rudi z forum sprzedaje rozmaite lekiery w bardzo przystępnych cenach opalizacje perły itp cała gama uderz do niego w dodatku wszytsko na wodzie więc unikniesz smrodu, woby wyszły całkiem nieźle tylko ciekaw jestem pod jaką rybkę były robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Gdzie szukać to ja wiem, ale na razie chce zużyć materiały które już posiadam, nie po to wydawałem na nie pieniądze żeby się zmarnowały. Używam tego tylko do brzuchów wiec nie jest to dla mnie najbardziej istotna rzecz w woblerze jeśli się dorobię to ostatecznie będę malował aero, póki co muszę się zadowolić sprayami, lakierami i akrylami. Lubie łączyć różne techniki i metody. W każdym razie dzięki za rady, w odpowiednim czasie na pewno z nich skorzystam : Woblery są typowo pod szczupaka. Przypomniałem sobie o tym modelu ponieważ powstał konkurs z okazji 10lecia j.pl i zlotu na Gamleby, a ten kształt przypomina sielawę, wiec powinien się też tam sprawdzić. Musze jakieś odpicować z logiem forum i wystawić do konkursu, na pewno trafi się na niego jakaś mamuśka Edytowane 20 Lutego 2015 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Cześć.Przejrzałem Mariuszu cały Twój wątek. Jest to łatwiejsze zadanie, niż cały wątek Tomiego ( ), ale nie o tym chciałem powiedzieć - niesłychany postęp uczyniłeś w bardzo krótkim czasie. Każdemu, który mi na priv będzie wypisywał "ale ja tak nie potrafię" każę wejść na Twój wątek i samemu zobaczyć, co jest możliwe, jeśli się chce. Mariuszu, jeszcze raz, wielkie brawa. Czekam na ciąg dalszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Brakuje mi aerografu do tego modelu...Gąbką, np. ze zmywaka kuchennego, spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Cześć.Przejrzałem Mariuszu cały Twój wątek. Jest to łatwiejsze zadanie, niż cały wątek Tomiego ( ), ale nie o tym chciałem powiedzieć - niesłychany postęp uczyniłeś w bardzo krótkim czasie. Każdemu, który mi na priv będzie wypisywał "ale ja tak nie potrafię" każę wejść na Twój wątek i samemu zobaczyć, co jest możliwe, jeśli się chce. Mariuszu, jeszcze raz, wielkie brawa. Czekam na ciąg dalszy Dzięki Janusz za docenienie moich starań doszedłem do tego głównie dzięki temu forum, ale nawet jeśli napisze się wszystko o robieniu woblerów krok po kroku to najważniejsza jest praktyka. Przy każdym kolejnym woblerze dostrzegam jakiś szczegół który wiem jak poprawić w kolejnym modelu. Chociażby rzeźbienie drewna - nikt na forum nie wspomina o takich szczegółach jak np ułożenie ostrza względem włókien drewna tak aby aby się cięło a nie odrywało. A jeśli się czyta o jakichś szczegółach a nie zna się praktyki to nie bardzo wiadomo o co chodzi... dopiero później człowiek myśli "aaa to o to im chodziło!" Ciąg dalszy na pewno nastąpi, zapraszam do komentowania, każdą radę staram się wykorzystać Gąbką, np. ze zmywaka kuchennego, spróbuj. Dotykowo czy przeciągać? Chciałbym żeby był fajny efekt rozmycia i płynnego przejścia a nie mazów Hand Made to nie tylko przynęty... takie o pudełeczko na kołowrotek. Czeka go jeszcze jedna warstwa lakieru i wklejenie filcu od środka.Wymiar wew - 145x145x80mm Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Gąbką, np. ze zmywaka kuchennego, spróbuj.Własnie jestem po próbach i dotykowo drobną gąbka wychodzi lepiej niz pędzlem. Dzięki Artech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Własnie jestem po próbach i dotykowo drobną gąbka wychodzi lepiej niz pędzlem. Dzięki Artech!Niezamaco Gąbką można uzyskać bardzo fajne efekty. Przy odrobinie wprawy przejścia kolorów są bardzo płynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wczoraj wykończyłem domek dla mojego multika, gabarytowo wejdzie kołowrotek wielkości do 4000. Jakby co... to mogę wykonać podobne na zlecenie, grafika dowolna, kolor i wielkość do dogadania - chętnych zapraszam na priv Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Pudełko bardzo fajne! Widzę motyw takiego szczupaka u siebie na samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Rzeczne pływające klasyki - 5 i 7cm. Kiedyś sobie pomyślałem... pomaluje woblery tak jak Bobesku... mhm... no way, jeszcze daleka droga żeby do tego dojść Ale trzeba próbować, obiecałem że będę go gonił. Między oklejaniem sreberkiem czasem machnę coś pędzelkiem Po to właśnie założyłem swój wątek, żeby porównywać ostatnią stronę z pierwszą... ja tam widzę drobny postęp Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Kolejna migawka z postępów pracy. Po malowaniu, jeszcze ślepe, naniosę drobne poprawki bo nie jestem do końca zadowolony.Jeden z nich będzie odpicowany na jerbaitowy zlot do Gamleby, nie trudno zgadnąć który 15cm/55g - bez ostatnich warstw ochronnych, w 60g może się zmieści Ta partia już sygnowana 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Udało się wykończyć kolejnych parę sztuk, mam nadzieję, że się Wam podobają Zgrabne 15cm/55g. I konkursowy osobnik 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Moim zdaniem :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Pojechałeś elegancko Moim zdaniem bomba dziwi mnie tylko, dlaczego nie masz jeszcze statusu Twórcy pod awatarem. Już dawno powinien tam być Edytowane 17 Marca 2015 przez gutekjelonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Dzięki, ciesze się że się podobają Co do statusu, to właściwie czekam na rozpatrzenie ale nie spinam się jakoś specjalnie żeby go mieć Chociaż to miłe należeć do tak zacnego grona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ładny efekt końcowy. Nadal przejście kolorów na grzbiecie i brzuchu wykonujesz przy pomocy gąbki? Ile warstw lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ładny efekt końcowy. Nadal przejście kolorów na grzbiecie i brzuchu wykonujesz przy pomocy gąbki? Ile warstw lakieru? Tak, gąbką i na razie przy tym zostanę, efekt dla mnie jest zadowalający Lakieru w sumie ok 15 warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Zgadzam się. Jak na tą obcą mi technikę gąbkową efekt jest bardzo przyzwoity. Z doświadczenia napiszę, że przy starszych farbach w spraju lub tych z kiepską dyszą można osiągnąć gorszy efekt niż tu widać. Z drugiej strony przy idealnej mgiełce z farby można osiągnąć lepszy efekt. Z tym, że to jakby inna technika. W Twoich przynętach jest więcej woblerowego kunsztu rękodzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Udało mi się w końcu coś nakręcić, niech mi tylko ktoś podpowie jak to dobrze zamieścić na forum... same linki mnie nie satysfakcjonują Pstrągowy - jestem bardzo zadowolony z pracy tych woblerków. Ładnie się gibają nawet przy słabym nurcie bez ściągania, czuć je na kiju Jest dobrze I "uniwersalny żołnierz" - powiem szczerze, że nie spodziewałem się tak dobrej pracy, jestem pozytywnie zaskoczony rezultatem. Edytowane 31 Marca 2015 przez Pasta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi