Skocz do zawartości
  • 0

Majówka 2014 - czyli "właściwą" część sezonu czas zacząć.

Bootleg

Pytanie

Witam.

Wiem, że dla wielu forumowiczów sezon trwa cały rok, ale znaczna część właściwy sezon spinningowy zaczyna w maju (wiadomo koniec okresów ochronnych). Jak tam Panowie i Panie plany na majówkę? Jezioro czy może rzeka? Szczupak czy boleń? a może coś zupełnie innego.

Ja planuję rozpocząć pierwszą poranną "turę" na nie dużym śródleśnym jeziorku, a popołudnie po obiedzie spędzić pływając po trochę większym zbiorniku licząc, ze uda się coś trafić z trollingu.

Oby tylko pogoda dopisała (a tu podobno nie ciekawe prognozy). Ja życzę wszystkim połamania kija (na rybie, nie na kolanie ;) ) w tą majówkę i zachęcam do wpisów odnośnie planów/przemyśleń itd.

Pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja tradycyjnie otwieram sezon z klubem na naezsm 32ha zbiorniku. Cel naturalnie to szczupak. Dzisiaj ostatnie zakupy zaliczylem. Zredukowalem o dobra polowe przynety ktore zabiore na lajbe. Jako ze lowie Szczupaki tylko i wylacznie na moim jeziorku wiem co daje ryby. W zeszlym roku mialem dobrze ponad 20kg na lajbie a lowilem na kilka wabikow, w tym roku bedzie wygladac to tak

post-48077-13987831523319_thumb.jpg

Do tego male pudelko z gratami do texasa i pare różnych raczkow jakby Okonie hasaly ;-) przy okazji zycze wszystkim powodzenia i grubych ryb na otwarcie.

Zdr

• 0

Mam zamiar spalić sporo benzyny pływając w majówkę po pilicy szukając nowych miejscówek.

Ogólnie rzecz biorąc to boleń boleń boleń a jak nie nada to szczupak szczupak szczupak ;)

No przecie boleń boleń boleń szczupak szczupak szczupak :doh: już widzę rezultaty.

• 0

No przecie boleń boleń boleń szczupak szczupak szczupak :doh: już widzę rezultaty.

O co Ci misiu kolorowy chodzi? Jeśli mam taką ochotę to mogę rzucać raz prawą ręką na bolka a drugi raz lewą na esox'a bo to mój czas i moje wydane pieniądze :)

Miałem na myśli pogodę, de facto i tak 1 maja na bolka a jak nic nie wpadnie to będę zmieniał z biegiem kolejnych dni taktykę.

Zamiast jak to się popularnie teraz mówi "hejtować" napisz posta zgodnego z tematem a nie uprawiaj :offtopic: wylewając swoją żółć. Pozdro ;)

• 0

A ja lecę na Pojezierze Brodnickie,pobić mój zeszłoroczny rekord szczuplego 95 centów, biczowanie od rana do wieczora,

Oby tylko pogoda sprzyjała i Mi i Wam czego życzę.

I nie zapominajmy o C&R

Jeśli już zabieramy to bierzmy mniejsze ryby a garbusy i mamuśki do wody, by 95centow zmieniło sie w metr lub więcej -)

Pzdr.

• Like 4