Skocz do zawartości
  • 0

Majówka 2014 - czyli "właściwą" część sezonu czas zacząć.

Bootleg

Pytanie

Witam.

Wiem, że dla wielu forumowiczów sezon trwa cały rok, ale znaczna część właściwy sezon spinningowy zaczyna w maju (wiadomo koniec okresów ochronnych). Jak tam Panowie i Panie plany na majówkę? Jezioro czy może rzeka? Szczupak czy boleń? a może coś zupełnie innego.

Ja planuję rozpocząć pierwszą poranną "turę" na nie dużym śródleśnym jeziorku, a popołudnie po obiedzie spędzić pływając po trochę większym zbiorniku licząc, ze uda się coś trafić z trollingu.

Oby tylko pogoda dopisała (a tu podobno nie ciekawe prognozy). Ja życzę wszystkim połamania kija (na rybie, nie na kolanie ;) ) w tą majówkę i zachęcam do wpisów odnośnie planów/przemyśleń itd.

Pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

O co Ci misiu kolorowy chodzi? Jeśli mam taką ochotę to mogę rzucać raz prawą ręką na bolka a drugi raz lewą na esox'a bo to mój czas i moje wydane pieniądze :)

Miałem na myśli pogodę, de facto i tak 1 maja na bolka a jak nic nie wpadnie to będę zmieniał z biegiem kolejnych dni taktykę.

Zamiast jak to się popularnie teraz mówi "hejtować" napisz posta zgodnego z tematem a nie uprawiaj :offtopic: wylewając swoją żółć. Pozdro ;)

Zmień łowisko!woda przybiera i jest brązowa a jutro pewnie będzie gorzej bo Sulejów puszcza wodę plus minus 50cm codziennie są wahania.  

• 0

Ja spędzę majówkę nad Nadbużańskim Bugiem uganiając się za szczupakami i boleniami oraz łowiąc z łódki(dorobiłem się w tym roku pływadełka :D ) nad J.Glinki nastawiając się też na zębacze.

Wszystkim życzę udanych połowów i połamania kija!!!

Załączam fotki ze wczorajszych zakupów :P (na grubszego szczupaka)

Aaa..jeszcze kijek i przynęty w drodze ale kijek nie dojdzie do weekendu tylko po :( .

post-52458-0-92637000-1398797442_thumb.jpg

post-52458-0-39959500-1398797455_thumb.jpg

• 0

Witam,

Ja planuje czwartek od rana pogonić u nas na jeziorku za szczupakiem. Zarybione było na jesień również tym dużym i nawet grunciarzom do sprężyn ładowały przy ściąganiu. Zobaczymy, czy to się nie zmieni od 1 maja. Później nauka boleniowania, chciałem w końcu zacząć przygodę z tą rybą. Trochę wiedzy teoretycznej jest, dziś spacerowałem nad Wisłą za kleniem/jaziem, to bolenie tłukły niemiłosiernie w ukleje. Ciekawe, czy w niedługim czasie uda się złowić pierwszego...   

• 0

1-go maja zaczynam 2 tygodniowy urlop- wędkarski urlop! :)

Gonię za kaczuchami, a w dzień otwarcia dodatkowo do wygrania butelczyna 12 letniej Cardhu za najdłuższegoego paika.

Jak by nie było, zapowiada się ciekawie, walka trwa do ostatnich chwil ;). Oby pogoda dopisała.

Pozdrawiam i połamania!

• 0

To mój pierwszy post, więc POWITAŁ WSZYSTKICH! :D

Pierwszego będę batożył muchą leśne jeziorko, o którym wczoraj przypadkiem się dowiedziałem :) Trudne łowisko, bo wystają pozostałości po drzewach, które kiedyś tam rosły i może być ciekawie :) Pojechałem wczoraj z komórką pstryknąć kilka zdjęć dla mojej kobitki i przy wejściu nad brzeg, spod nóg czmychnął taki zębaty  +/- 70 cm, więc jeszcze bardziej mnie to nakręca :)

Pozdrawiam serdecznie,

Arek S.

• 0

Moje plany na maja są następujące: ruszam 01.05 rano (łódkę zwodowałem 26.04 i zawiozłem już część rzeczy do bazy), będę łowił od rana do wieczora (o ile tylko pogoda na to pozwoli) aż do 18.05  ;)

post-50670-0-18953900-1398801247_thumb.jpg

Jezioro Żarnowieckie - baza wędkarska w Willa Orfa

Edytowane przez @Wojti
  • Like 1

• 0

Kolego @Alek_Art, pierwszy post winien znaleźć się w zdecydowanie innym dziale. Polecam Regulamin.  B)    Poza tym, witamy.  :D

A w temacie, będę ćwiczył cały weekend, od jutrzejszego wieczora, na zbiorniku Wytyczno w okręgu chełmskim. Przegadanie wielu godzin z masą kolegów z różnych stron kraju - bezcenne. Co dziwne, ryby też tam pływają i szansa na zacnego kaczodzioba jest. Jeszcze jutro przez chwilę poobserwuję forum z roboty, a potem .................. samo szczęście, NA RYBY  :D

• 0

No to dział szczupaki 2014 nam przytyje. Może o trofeum zawalczymy? O najdłuższego szczupłego złowionego i wypuszczonego w dniach 01.05-04.05.2014.

Łowiska zagraniczne i szczupacze stawy hodowlane odpadają......

Pomysł nie jest zły, jak panowie? Robimy to ???

• 0

Ja proponuje żeby wszyscy chętni do wzięcia udziały w "zabawie" zgłaszali się do 30.04 23:59. Potem liste zamykamy i działamy

Co wy na to ??

A może zrobić jakieś symboliczne wpisowe - gdzie pula idzie do zwycięscy plus nagrody rzeczowe ??

Ps jak się zbiorą chętni to dorzuce Real eela 20cm .

Co wy na to ??

• 0

Tez mysle ze bez wpisowego,

1. W konkursie biora udzial osoby, ktore zglosza chec.

2. Zamkniecie listy 1/5/2014 godz 00.00,

3. czas trwania konkursu do 04/05/2014 godz 23.59.

4. Licza sie tylko zdjecia wrzucone na forum w czasie trwania konkursu.

5. Licza sie zdjecia szczupakow, rwzem z miarka, na ktorym widoczny jest caly szczupak, a wartosc na miarce jest czytelna i nie budzi watpliwosci.

6. Licza sie tylko ryby zlowione w Polsce

7. Ogloszenie wynikow w poniedzialek 05/05/2014

8. Nagrody jak narazie mamy 2 (Godski-slider, Pickok real eel 20 cm), jak sie znajda inni chetni darczyncy, bedzie milo

co wy na takie zasady, jesli wam sie podobaja to zakladamy nowy topic i zbieramy chetnych