Skocz do zawartości
  • 0

Majówka 2014 - czyli "właściwą" część sezonu czas zacząć.

Bootleg

Pytanie

Witam.

Wiem, że dla wielu forumowiczów sezon trwa cały rok, ale znaczna część właściwy sezon spinningowy zaczyna w maju (wiadomo koniec okresów ochronnych). Jak tam Panowie i Panie plany na majówkę? Jezioro czy może rzeka? Szczupak czy boleń? a może coś zupełnie innego.

Ja planuję rozpocząć pierwszą poranną "turę" na nie dużym śródleśnym jeziorku, a popołudnie po obiedzie spędzić pływając po trochę większym zbiorniku licząc, ze uda się coś trafić z trollingu.

Oby tylko pogoda dopisała (a tu podobno nie ciekawe prognozy). Ja życzę wszystkim połamania kija (na rybie, nie na kolanie ;) ) w tą majówkę i zachęcam do wpisów odnośnie planów/przemyśleń itd.

Pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja wybieram się jutro na Narew, a od 2ego do 4ego będę na Pojezierzu Brodnickim.

Cel...wiadomy, ale najważniejsze w tym wszystkim, żeby odsapnąc od codzienności, posiedzieć na wodzie i by pogoda choć trochę dopisała czego Wam wszystkim życzę.

Połamania!

M.

• 0

1 maja wyjazd o 3 rano na jeziorowe pajki ( jeszcze nie wiem gdzie - koleszka coś szykuje ).

2 maj wieczór panieński znajomej ( moja dziewczyna idzie ) a więc Jaziki na Lubelskiej bystrzycy, lub kropki na odcinku górskim tejże rzeki.

3 wieczór kawalerski koleszki ( ale to dopiero wieczorem ) i jako że kobietą nie jestem, więc nie muszę się przygotowywać do tej imprezy 5 godzin ( poza zjedzeniem czegoś tłustego i sycącego bo wypiję pewnie morze alkoholu ) z rana to samo jaź/pstrąg

4 maj to czas dla mojej lubej choć coś wspominała że ma ochotę połowić leszczyków na pikera więc dla mnie bomba ! :D

Połamania chłopaki !!

poniedziałek... praca ;(... ale do 16:00 wiec węda w łape i na ryby !!!

• 0

3 jeziora na Suwalszczyźnie w prawdopodobnie w towarzystwie kolegów z forum. Od rana do nocy. Tylko jeszcze nie wiem jakie....

Takie miałem plany z kolegami ......... w połowie lat 70  ;) . Wyproszoną od ojca jednego z kolegów Oplem Asconą wystartowaliśmy 01 maja po północy co by na świt być nad Bolestami, dojechaliśmy to zaczynało się rozwidniać.

I zobaczyliśmy jezioro ......... skute lodem :unsure: . Po wypiciu herbaty z termosu i zjedzeniu kanapek wracaliśmy do W-wy.

W Augustowie widzieliśmy wędkarzy łowiących z lodu.

Oczywiście w tym roku to was nie spotka ale ..... Panie dzieju kiedyś to były zimy ;)  

• 0

Ja majowke spedze nad brzegiem biorka :( u mnie sezon na drapieznika zaczyna sie miesiac pozniej a na szczupaka od lipca.Zycze wam sukcesow chlopaki.Postaram sie nadrobic :P

W holandii sezon na drapiezniki startuje w ostatnia sobote maja

Pozdr

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

• Like 1

• 0

Jutro po pracy wyjazd nad Bug i zostaję do wtorku. W odróżnieniu od większości kolegów nie mam w planach szczupaków ani boleni.

Popróbuję na Bugu i na starorzeczu pochodzić za okoniem. A jak mi się znudzi to wygrzebię z kompostu glizdy i usiądę na lina.

• Like 1

• 0

Jutro po pracy wyjazd nad Bug i zostaję do wtorku. W odróżnieniu od większości kolegów nie mam w planach szczupaków ani boleni.

Popróbuję na Bugu i na starorzeczu pochodzić za okoniem. A jak mi się znudzi to wygrzebię z kompostu glizdy i usiądę na lina.

Olałem drapieżniki i od kilku dni próbuję za linem. Nie bierze, mimo, że na Suwalszczyźnie ciepło jak na południu. Edytowane przez Pumba

• 0

Olałem drapieżniki i od kilku dni próbuję za linem. Nie bierze, mimo, że na Suwalszczyźnie ciepło jak na południu.

Potrafisz człowieka pocieszyć  ;) . Na płd. Podlasiu (ok. Mielnika) zapowiadają w nocy przygruntowe przymrozki (Pogodynka)  :( .

Ale co tam, ważne żeby posiedzieć nad wodą  B) .

• 0

Potrafisz człowieka pocieszyć  ;) . Na płd. Podlasiu (ok. Mielnika) zapowiadają w nocy przygruntowe przymrozki (Pogodynka)  :( .

Ale co tam, ważne żeby posiedzieć nad wodą  B) .

Co prawda lin już się uaktywnił, spławia się, powierzchnia wody czasami wygląda tak jak by gtoś grzebał kijem w mule ale brania jeszcze się nie doczekałem :) Może nie umiem ;) Jadę na szczupaki, przepraszam, na szczupaczki :)