Skocz do zawartości
  • 0

Problem z wczytywaniem strony

woblery z Bielska

Pytanie

Jak w tytule - od trzech dni mam problem z tylko częściowym wczytywaniem strony jerkbait.pl na swój komputer. Widzę dobrze (czyli jak dawniej) pocztę, ale pocztę znajduję jako drugi myślnik po lewej od góry, oraz gdy udzielam odpowiedzi w wątku, ale to dopiero po naciśnięciu przycisku "więcej opcji". Myślałem, że problem jest z netem, ale zarówno mobilny jak i stacjonarny daje ten sam efekt - strona główna forum wczytuje się tylko częściowo. Na innym komputerze (z którego w tej chwili korzystam) tego problemu nie mam. Inne strony, jak poczta, wiadomości czy "gołe baby ;)" otwierają się bez problemu. Nawet (fuj) konkurencyjne fora. Widać coś popsułem i mam pytanie - jak to naprawić?

:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dodam jeszcze, że problem mam na Chromie, lisek zasadniczo pozwala na przeglądanie strony, natomiast niemożebnie mi się "zaśmiecił" darmowymi propozycjami. Jedno nieuważne kliknięcie i teraz za każdym razem gdy uruchamiam "Foksa", otwiera mi się jakieś 10 zakładek z dziwnymi (niechcianymi) stronami. Dlatego wolę pozostać przy "Chromie".

• 0

Dobra, dość czasu przesiadziałem przy kompie :)

Następne próby, jak wrócę z rozpoczętego sezonu łódkowego, czyli jutro. Teraz jeszcze jakieś zdjęcie (obiecane wczoraj wieczorem) i inne proste sprawy. Gdy "odnowiony" Chrome nie pomoże, będę robić reinstalację systemu. Jak nie kijem go, to pałką :D

• Like 1

• 0

Janusz,spróbuj odzyskać ustawienia systemowe na swoim komputerze.

Wejdź w panel sterowania,będziesz miał kilka zakładek,wybierz "wykonaj kopię zapasową komputera",następnie będziesz miał trzy zakładki,wybierz tą ostatnią czyli "odzyskaj ustawienia systemu na tym komputerze". Kliknij "otwórz przywracanie systemu" wybierz datę z przed tygodnia,wyłącz antywira i podążaj za wskazówkami.Po tym zabiegu powinno być ok.

Powodzenia.

• 0

By było widać, z czym mam problem, zrobiłem zdjęcie :)

post-52580-0-40524300-1398875421_thumb.jpg

I jaszcze jedno - mój komputer nie jest demonem szybkości, ale czas wczytywania stron (dotyczy niestety jerka) jest stanowczo zbyt długi. Jeśli strona z Onetu wczytuje się 5-6 sekund (jak mówiłem, demon szybkości to to nie jest ;)), to strona w jerkbait.pl otwiera mi się, od momentu gdy kliknę "następny nieczytany temat" do możliwości ponownego zadziałania tego przycisku na kolejnej stronie od 9 do nawet 30 sekund. Trochę długo... :huh:

• 0

Na dzień dobry proponuje ten program http://www.dobreprogramy.pl/Dr.WEB-CureIt,Program,Windows,12976.html , tylko przy instalacji odznacz dodatki które serwuje menadżer pobierania. Nie raz ratował kompa przed reinstalacją systemu.Mozna również spróbować odinstalować chrome ,wyczyścić cleanerem i zainstalować ponownie przegladrke

• 0

"Nie wciąga plików styli css" - czy mogę coś z tym zrobić?

"Janusz na samym dole strony głównej masz zakładkę zmień styl... zobacz czy masz tam desktop"

Tak, mam.

:D "Janusz,spróbuj odzyskać ustawienia systemowe na swoim komputerze.

Wejdź w panel sterowania,będziesz miał kilka zakładek,wybierz "wykonaj kopię zapasową komputera",następnie będziesz miał trzy zakładki,wybierz tą ostatnią czyli "odzyskaj ustawienia systemu na tym komputerze". Kliknij "otwórz przywracanie systemu" wybierz datę z przed tygodnia,wyłącz antywira i podążaj za wskazówkami."

Świetnie! Wchodzę na panel sterowania i ups, nie mam zakładki "wykonaj kopię zapasową..." Nic to, szukam w tym, co mam - jest zakładka "system". Otwieram ją i jedna z zakładek daje możliwość "Przywracanie systemu". Tylko że - nie potrafię jej uruchomić. Na zdjęciu jest "ptaszek" na opcji "wyłącz przywracanie systemu", ale był to już akt mojej desperacji, by spróbować wszystkiego  :o post-52580-0-02439700-1398878088_thumb.jpg

• 0

Tomku, spróbowałem. Dwa razy. Dochodziłem do kroku nr 4 i wszystko się zatrzymywało :huh: Wywaliłem więc całe Google Chrome w kosmos i ściągnąłem na nowo. Teraz strona jerka wygląda jak dawniej :) Ale coby za bardzo miło nie było, w losowym odstępie czasu, co 1 do 3 minuty włącza mi się nowa strona z tytułem "Gratulacje!", "programem antywirusowym" :D  :D  :D lub czymś podobnym. Jeśli jej nie wyłączę, kolejna strona w trakcie próby otwarcia się wywala całego chroma i muszę otwierać przeglądarkę od nowa. Zapomniałem sobie pozapisywać zakładki (tak gdzieś z setkę) i poszły się paść. Dziś mi się już nie chce, ale w najbliższym czasie muszę sobie zrobić reinstalację systemu. 

Aha, posiadam XP Home Ed. - bez przycisku "przywróć system". W czasie, gdy strugałem robactwo, inne "robactwo" wślizgnęło mi się do kompa. Gdybym wierzył w spiski, to podejrzewałbym microsoft o jakieś niecne działania. Całe szczęście, że w spiski nie wierzę. Bo przecież ludzie są uczciwi i nigdy nie kombinują za plecami, jak by tu bliźnich wyruchać. A zwłaszcza nie czynią tego politycy czy koncerny ;)  :D

Kończę temat, może ktoś wyniesie dla siebie jakąś naukę z mojej przygody :) Bardzo dziękuję wszystkim, którzy radami i telefonicznie próbowali mi pomóc. Pozdrawiam.

Janusz

• Like 1