Skocz do zawartości

Czy ten zestaw bedzie dobry?

Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkuję MGXa drugi rok,cały zeszły sezon z kijami 10lb do okoniowania i pod sandacza na lekko gumami 5-10cm na główkach 5-15g ,oraz pod szczupaka na lkekko, głównie obrotówki 2-4 na spokojnej wodzie.Woblery najbardziej mieszajace wodę to w moim przypadku Rapalki DT4-5cm z krótkim sterem schodzące do 2m.

Młynek daje radę i powoduje ,że zestaw jest niebywale lekki a budzący zaufanie.

W zasadzie pozbyłem się maszynek do tzw. cięzkiej pracy jak Revo SX i Curado 201E7. Na razie dwie maszynki ,wspomniane revo MGX I Zillion PE specjal załatwiają kilka tematów z od okoni ,przez szczupaki i bolenie po sandacze ,na zmianę z 4 kijami :)

Nie ma reguły .2 h temu wróciłem z ryb .Wracając zobaczyłem podobne do mnie ruchy wędką.Jak się okazało kolega również łapał na multik okrąglaczek Mistralla.Jego wynik to 18 SZTUK!! Mój wynik 1 sztuka Ryoga Nano Core plećka ło jezu k...wa przypon robiony itd..I kolega pokazał mi miejsce w szeregu :) Jak dla mnie nie ma dobry zły zestaw.Chodzi tylko o komfort łapania.Sprzęt nie łapie tylko my ;)

• Like 3

Magda 20, średnicą podobna jest do 5601 ale jest od niego szersza. Terkotka działa nie tylko w czasie kręcenia korbą ale i w czasie obracania się szpuli przy odwijaniu linki przez silną giaaaaaaaantyczną rybę lub zaczep. A więc masz skuteczny sygnał dźwiękowy że coś się dzieje. Terkotkę można wyłączyć jak jest niepotrzebna. Magda ma licznik (niestety w jardach) ilości wypuszczonej linki co moim zdaniem jest jednym z istotniejszych sposobów kontrolowania głębokości pracy przynęty

ja  i tak kija mam zawsze w reku wiec czuje w lapce :) , myslalem nad tym shimano calcuta 400 ten zalew ma glebokosc od 1m do 20m ale ja lowie tak na 12-8

woblery rapala dt schodzące do chyba 4czy tam 6m .

A jeszcze mam pytanko co do kijka na spinning multik shimano curado a kijek z pracowni fishing center na blanku mhx ''MB843-2-MHX'' lub ''MB844-2-MHX'' 

dobre sa te blanki i jaka gramature na blaszki 3 ,gumy na glowce 7-8gr, woblerki mniejsze 

a ktos moze ma shimano cura 200g7 czy z serii curado wszystkie te 200e7-200g7-200e5 to jest jakas wielka roznica zna sie na nich ktos? 

Edytowane przez Adi