Adi Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 ok lepiej kupic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Większość twierdzi że 2-ka jest dużo lepsza od 3-ki. Ten z foty prawdopodobnie sprzedam po niedzieli ale jeśli nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 ja kupie sobie stx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Użytkuję MGXa drugi rok,cały zeszły sezon z kijami 10lb do okoniowania i pod sandacza na lekko gumami 5-10cm na główkach 5-15g ,oraz pod szczupaka na lkekko, głównie obrotówki 2-4 na spokojnej wodzie.Woblery najbardziej mieszajace wodę to w moim przypadku Rapalki DT4-5cm z krótkim sterem schodzące do 2m.Młynek daje radę i powoduje ,że zestaw jest niebywale lekki a budzący zaufanie.W zasadzie pozbyłem się maszynek do tzw. cięzkiej pracy jak Revo SX i Curado 201E7. Na razie dwie maszynki ,wspomniane revo MGX I Zillion PE specjal załatwiają kilka tematów z od okoni ,przez szczupaki i bolenie po sandacze ,na zmianę z 4 kijami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Bierz sx od boba póki jest okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 a MGX do okniowki kijek do 15 lub 12 gram od ilu gram da rade jaka najmniejsza przyneta poleci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 A jaką charakterystykę ugięcia miał by mieć ten kijek i jak sprawny jesteś w użyciu zestawu z multikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Od 5 gram a nawet i mniej jeśli potrafisz rzucać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Od 5 gram a nawet i mniej jeśli potrafisz rzucać.. Ejjj ... nie podpowiadaj ...a jakby do MGX dokupić szpulkę SV to....ho ho , przypon z agrafka na kilkanaście metrów poleci (nota bene ... widziałem to na własne oczy ale jeszcze sam nie potrafię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 a jaki multiplikator na trolling bys poradzil kupic nie drogi do 350zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Nie ma reguły .2 h temu wróciłem z ryb .Wracając zobaczyłem podobne do mnie ruchy wędką.Jak się okazało kolega również łapał na multik okrąglaczek Mistralla.Jego wynik to 18 SZTUK!! Mój wynik 1 sztuka Ryoga Nano Core plećka ło jezu k...wa przypon robiony itd..I kolega pokazał mi miejsce w szeregu Jak dla mnie nie ma dobry zły zestaw.Chodzi tylko o komfort łapania.Sprzęt nie łapie tylko my 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Zapytaj o multiplikator do trolla @Wojtiego, on sporo trolluje i powienien dobrze Ci doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 ok dzieki spytam sie a co do sprzetu ja lowie na zalewie zegrzynskim tam musi bys mocny sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 a jaki multiplikator na trolling bys poradzil kupic nie drogi do 350zlA jak ciężki to miał by być troll? Morski czy "słodki"? Jak waga średnia to kup "Magda Pro 20" (Dragon) i wystarczy na początek. Ja używam do trolla na szczupaki w Szwecji i daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 C3 albo C4 5601 albo 6601. Z tańszych Daiwa Millionaire Classic. Wszystkie maja terkotkę (tzw. line out alarm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 nic multikow za 2tysie ani nie do 1tysiaka max 300-400zl patrzylem shimano calcuta na allegro jest za 400zl ale penn ma widzialem na filmiku ze z penna sa tez male beczki ale nie moge znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 C3 albo C4 5601 albo 6601. Z tańszych Daiwa Millionaire Classic. Wszystkie maja terkotkę (tzw. line out alarm). Szkoda, że mój C4 5601 nie posiada LINE OUT ALARM bo bym go nie sprzedawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 a co daje ta terkotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 a wygodnie sie lowi na ta magde , gabaretowo duzy jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Terkorka jak dla mnie ma zastosowanie tylko w trollu A magda... No cóż. Ja bym z tego rzucać nie chciał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Magda 20, średnicą podobna jest do 5601 ale jest od niego szersza. Terkotka działa nie tylko w czasie kręcenia korbą ale i w czasie obracania się szpuli przy odwijaniu linki przez silną giaaaaaaaantyczną rybę lub zaczep. A więc masz skuteczny sygnał dźwiękowy że coś się dzieje. Terkotkę można wyłączyć jak jest niepotrzebna. Magda ma licznik (niestety w jardach) ilości wypuszczonej linki co moim zdaniem jest jednym z istotniejszych sposobów kontrolowania głębokości pracy przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Terkorka jak dla mnie ma zastosowanie tylko w trolluA magda... No cóż. Ja bym z tego rzucać nie chciał...I ja nie używam jej do wyrzucania przynęty stosowanej w trollu. Symboliczny rzut na 15m a potem wypuszczanie z kontrolą wcześniej wyzerowanego licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Chyba że chcesz żeby Magda rzuciła Tobą lub Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) ja i tak kija mam zawsze w reku wiec czuje w lapce , myslalem nad tym shimano calcuta 400 ten zalew ma glebokosc od 1m do 20m ale ja lowie tak na 12-8woblery rapala dt schodzące do chyba 4czy tam 6m .A jeszcze mam pytanko co do kijka na spinning multik shimano curado a kijek z pracowni fishing center na blanku mhx ''MB843-2-MHX'' lub ''MB844-2-MHX'' dobre sa te blanki i jaka gramature na blaszki 3 ,gumy na glowce 7-8gr, woblerki mniejsze a ktos moze ma shimano cura 200g7 czy z serii curado wszystkie te 200e7-200g7-200e5 to jest jakas wielka roznica zna sie na nich ktos? Edytowane 12 Maja 2014 przez Adi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 e to starsza seria bardzo chwalona, ale celowałbym raczej w D obie klepane w Japoni. G już niestety poza Japonią i nie ma zbyt dobrych opinii. A to co jest po literce to przełożenie kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi