Skocz do zawartości

Czy ten zestaw bedzie dobry?

Adi

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego @Adi. Mamy już czwartą stronę konsultacji. Czy mógłbyś jakoś podsumować jakie wnioski wyciągnąłeś z dotychczasowych, dość szeroko zakrojonych rozważań. Jakie podjąłeś decyzje i jakich dokonałeś zakupów na podstawie porad sporej grupy forumowych kolegów?

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

kijek z pracowni ale jeszcze nie wiem 7-21gr czy 9-29gr ale to juz dopytam producenta a co do multika to shimano curado 201e5 lub 200G bo te modele idzialem w katalogu ale nie wiem ktory jest na lewa reke a co do trollingu to chyba ten shimano calcutta lub abu revo sx ''beczka''

jeszcze mam pytanko co do tego curado ktore jest w katalogu http://www.katalogiwedkarskie.pl/pdfy/Shimano%20-%20katalog%202014.pdf to curado e5 bedzie dobrym wyborem??

Edytowane przez Adi

Po prostu Tatula ma dziwnie skonstruowany wodzik - jak kazdy kto widzial wie - i trzeba uwazac aby jakis supel podczas rzutow nie przelatywal przez wodzik bo gdy ma sie duze nieszczescie i ten wezelek trafi na wodziku w te ciasne miejsce to.... zalezy od masy przynety :D

Ale tak naprawde trzeba miec mega nie fart zeby tak bylo.

Poza tym nawet producent ostrzega aby zadne wezly i wezelki nie przechodzily przez wodzik - ktory gdy zwijamy linke jest dosyc ciasny :D

a ile tam w chodzi plecionki 19mm na tego daiwa??

a tak szczerze to lepiej tego curado kupic czy tego daiwa???

a i jaka cena tego curado 201 e7 nowego jest??

A ja odpowiem. Ale Waszą niechęc rozumiem. Za dużo tego typu pytań. W naszym przepastnym forum jest masa informacji na ten temat.

- wystarczająco dużo na największe drapieżniki z polskich wód wyłączając duże sumy. Do cięższych jerków 0,19 to za cienko. Do nauki lepiej grubiej. Później też bezpieczniej jest nie schodzić ponizej 30 LB (0,23). Ja tak robię.

Chyba, że Slidery 5-7 cm będą grane.

- tego nie wie nikt. Miałem E7 i mi nie pasował. Tatula i Revo SX/STX 1 i 2 generacji bardziej. Zaznaczam, że multika używam do przynęt 30+. Niżej stałoszpulowca.

- ciężko o nową sztukę. 

Edytowane przez godski

A ja odpowiem. Ale Waszą niechęc rozumiem. Za dużo tego typu pytań. W naszym przepastnym forum jest masa informacji na ten temat.

- wystarczająco dużo na największe drapieżniki z polskich wód wyłączając duże sumy. Do cięższych jerków 0,19 to za cienko. Do nauki lepiej grubiej. Później też bezpieczniej jest nie schodzić ponizej 30 LB (0,23). Ja tak robię.

Chyba, że Slidery 5-7 cm będą grane.

- tego nie wie nikt. Miałemm E7 i mi nie pasował. Tatula i Revo SX/STX 1 i 2 generacji bardziej. Zaznaczam, że multika uzywam do przynęt 30+. Niżej stałoszpulowca.

- ciężko o nową sztukę. 

nawet nie o pytania chodzi - lubię pomagać nowym kolegom - a raczej o forem jego zadania - ojczysty język jest piękny i być może nie jestem polonista i robię błędy to jednak staram się zachować składnie i czystość.