BOB1 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) Kolego @Adi. Mamy już czwartą stronę konsultacji. Czy mógłbyś jakoś podsumować jakie wnioski wyciągnąłeś z dotychczasowych, dość szeroko zakrojonych rozważań. Jakie podjąłeś decyzje i jakich dokonałeś zakupów na podstawie porad sporej grupy forumowych kolegów? Edytowane 12 Maja 2014 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Przy okazji Calcutta 400 w porównaniu z Curado 201 ma się jak czołg do malucha (może trochę przesadziłem). W trollu 300/200 (nawet 200 bardziej) przy przynętach typu DT wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) kijek z pracowni ale jeszcze nie wiem 7-21gr czy 9-29gr ale to juz dopytam producenta a co do multika to shimano curado 201e5 lub 200G bo te modele idzialem w katalogu ale nie wiem ktory jest na lewa reke a co do trollingu to chyba ten shimano calcutta lub abu revo sx ''beczka'' jeszcze mam pytanko co do tego curado ktore jest w katalogu http://www.katalogiwedkarskie.pl/pdfy/Shimano%20-%20katalog%202014.pdf to curado e5 bedzie dobrym wyborem?? Edytowane 13 Maja 2014 przez Adi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Końcówka 1 to lewa ręką, 0 to na prawą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 a jeszcze pytanko czytalem o nowym daiwie tatla 100 hs l porownujac do curado jest duza roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 To tak jak "piekna i bestia". Co kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 a jeszcze pytanko czytalem o nowym daiwie tatla 100 hs l porownujac do curado jest duza roznica?Mialem daiwe tatule ( rodz. żeński ) - ale nie wiem czy o tym samym mówimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Curado starszy model.. Tatula 2013/2014.. Ten rok okaze sie wielka klapa Tatuli albo jej wygrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 bedzie wygrana aby tylko zadne suply supelki sipelwczki nie przechodzily przez wodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Ten wodzik tp chyba z gumy do żucia jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) wiesz o co chodzi - tlumaczylem Tobie Wodzik jak wodzik jedna wada i od wielkie mi cos Edytowane 15 Maja 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Chodzi o ten pojedynczy przypadek co się wodzik wyszczerbił czy to jakaś inna historia? wiesz o co chodzi - tlumaczylem Tobie Też bym się bardzo chętnie dowiedział Edytowane 15 Maja 2014 przez Jammaey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Po prostu Tatula ma dziwnie skonstruowany wodzik - jak kazdy kto widzial wie - i trzeba uwazac aby jakis supel podczas rzutow nie przelatywal przez wodzik bo gdy ma sie duze nieszczescie i ten wezelek trafi na wodziku w te ciasne miejsce to.... zalezy od masy przynety Ale tak naprawde trzeba miec mega nie fart zeby tak bylo. Poza tym nawet producent ostrzega aby zadne wezly i wezelki nie przechodzily przez wodzik - ktory gdy zwijamy linke jest dosyc ciasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Reasumując ...Tatula na ciasny otwór wodzika?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Tatula przy zwijani jest niczym dziewica - przy rzucie jak znajoma jola spod latarni nr 49 Edytowane 15 Maja 2014 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 i nie popadajmy w paranoje od razu - nawet majac linke 60 lb jest jeszcze duzo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) a ile tam w chodzi plecionki 19mm na tego daiwa??a tak szczerze to lepiej tego curado kupic czy tego daiwa???a i jaka cena tego curado 201 e7 nowego jest?? Edytowane 16 Maja 2014 przez Adi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 nie bede odpowiadac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 nie bede odpowiadac.ja Cie rozumiem Michale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) a ile tam w chodzi plecionki 19mm na tego daiwa??a tak szczerze to lepiej tego curado kupic czy tego daiwa???a i jaka cena tego curado 201 e7 nowego jest??A ja odpowiem. Ale Waszą niechęc rozumiem. Za dużo tego typu pytań. W naszym przepastnym forum jest masa informacji na ten temat.- wystarczająco dużo na największe drapieżniki z polskich wód wyłączając duże sumy. Do cięższych jerków 0,19 to za cienko. Do nauki lepiej grubiej. Później też bezpieczniej jest nie schodzić ponizej 30 LB (0,23). Ja tak robię. Chyba, że Slidery 5-7 cm będą grane.- tego nie wie nikt. Miałem E7 i mi nie pasował. Tatula i Revo SX/STX 1 i 2 generacji bardziej. Zaznaczam, że multika używam do przynęt 30+. Niżej stałoszpulowca.- ciężko o nową sztukę. Edytowane 17 Maja 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A ja odpowiem. Ale Waszą niechęc rozumiem. Za dużo tego typu pytań. W naszym przepastnym forum jest masa informacji na ten temat.- wystarczająco dużo na największe drapieżniki z polskich wód wyłączając duże sumy. Do cięższych jerków 0,19 to za cienko. Do nauki lepiej grubiej. Później też bezpieczniej jest nie schodzić ponizej 30 LB (0,23). Ja tak robię. Chyba, że Slidery 5-7 cm będą grane.- tego nie wie nikt. Miałemm E7 i mi nie pasował. Tatula i Revo SX/STX 1 i 2 generacji bardziej. Zaznaczam, że multika uzywam do przynęt 30+. Niżej stałoszpulowca.- ciężko o nową sztukę. nawet nie o pytania chodzi - lubię pomagać nowym kolegom - a raczej o forem jego zadania - ojczysty język jest piękny i być może nie jestem polonista i robię błędy to jednak staram się zachować składnie i czystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi