surfnuts Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Jakie woblery oraz wahadłówki (niedrogie), kupić na początek?Może ktoś ma do sprzedania coś fajnego (nie mogę zakładać tematu w dziale kupię)Łowiskiem jest duża rzeka z brzegu. Miesiące to czerwiec lipiec i sierpień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Woblery najlepiej boleniowe kup i wahadłówki też.Aha, nie zapomnij o żyłce na bolenia...wszakże wybredną rybą jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Po pierwsze to wypadałoby sie przedstawic. Po drugie to na ten temat jest tyle tresci i filmow ze samemu mozna sie domyslic na co ludzie lowia. Po trzecie to na poczatek poszukaj sztywnych Ripperow i do tego dobrych glowek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surfnuts Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Wiem że mam kupić wahadła i woblery, napisałem to w pierwszym poście, pytanie czy znacie jakieś ekonomiczne modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 ekonomiczne... kup spiryty huntera i po sprawie będzie, łatwo dostępne i łowia ryby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Ekonomicznie to Gloog Hermes, niedrogie są, łowne, ewentualnie odczekaj trochę, zapoznaj się z forum, czytaj o boleniach, a jest tego od groma, a potem, gdy minie okres karencji dla nowych, zaatakuj giełdę, tam można trafić nie tylko "ekonomicznie", ale czasem naprawdę perełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Moim zdaniem ekonomiczne to Gumy RH Kupisz je już od 8zł, a łowią bolenie Edytowane 6 Maja 2014 przez skibek20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Moim zdaniem ekonomiczne to Gumy RH Kupisz je już od 8zł, a łowią bolenie Dokładnie a do tego jeszcze nowe blaszki spinnerbait też w rozsądnej cenie, ja bym dorzucił woblery Siek-m Siga w miarę tanie i mi sie sprawdziły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) dwa bezsterowce 7 i 9cm np. Tomy, Taps, Furmańskidwa ścigacze 7 i 9cm np. Miernik, Thrill, Spiritdwa wolniaki 7 i 9cm np. Wideł, Stingdwie gumy 9cm np. real ahovy lub RHchlapak np. ołówek RH, rapstick od tomyego, siudak bezsterowieckilka gumeczek np. paroszek perełka trzymana z motoroil , banjee relaxa, miniripperek dwie szpule, na jednej żyłka na drugiej plecionka :-) Edytowane 6 Maja 2014 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Potwierdzam skuteczność Hermesa. Dał mi najwięcej boleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypisekNS Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 czesc hermes od gloga na start do bardzo dobra opcja podobnie jak siek 12g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 ,,WIDŁY,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Rafał pamiętaj o mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Hermesa mam zawsze w pudełku, bolka na niego nie miałem, ale tylko dlatego, że dałem mu za mało szans. Koledzy łowią z powodzeniem, także również polecam. Praca git, cena też, ale pamiętaj też o gumach RH. Zamówisz je ze strony www.rhlures.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 moją pierwszą przynętą na bolki był thrill do dziś mam sentyment do tego wobka,co do innych to musisz sam obserwować jak kto łowi na co łowi,ja sam osobiście obserwuje wędkarzy doświadczonych w połowach boleni,oglądam mase filmów i dużo czytam na ten temat a później wiedze staram się przenieść nad wodę,pozdrawiam i życze powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Obowiązkowo Salmo ThrillNa dużą rzekę z brzegu ekonomiczna przynęta -> każda na plećce 75-cio funtowej z przyponem wolframowym do 35kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 salmo thrill - po 2 kolory z rozmairu 7 i 9gloog hermes - 2 -3 kolorykomplet gum rh - 8, 10 ,12twistery - dlugosc 6-8 cm z przycietym ogonkiwm o 1/3 moze troszke wiecej - kolory bialy i perlowy.Obrotowki z 2 rozmiar -2- 3 longi.wachadlowki z 2 szt.Wobki tommego - rap stick, raptor 7 i raptor 8 bsInne boleniowki - np tworcow z Jerkbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras al Ghul Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Gloog Hermes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotse Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 A jak juz bedziesz mial stado woblerow i jeszcze wieksze stado wyciagnietych bolkow to zachecam do wystrugania wlasnej przynety 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Kuuurde, wszyscy chwalą Hermesy. Dzisiaj dam mu większą szansę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 też w pudełku mam Hermesa,fajna lotna przynęta,lecz bolka jeszcze na niego nie złapałem ale 2 okonie się uwiesiły w tamtym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Hermes niezły wobler, aczkolwiek zwróciłbym uwagę na jakość kotwic i ster, który niezbyt lubi kontakt z kamieniami.Co do Thrilla, to mam mieszane uczucia- niby chwalony, lotny, ładnie wygląda, ale ze skutecznością już u niego gorzej. Mi np. dał tylko jednego bolenia(pierwszego w życiu) i to niewymiarowego.Wiadomo, że każdy ma różne łowiska i sposoby łowienia, ale akurat Thrill to nie jest wobler, który zabrał bym na bolenie. Nie takich parametrów i właściwości przynęty szukam... PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) heh no coś w tym musi być bo pamiętam jak obrzucałem paprochami i małymi wobkami całą nasadę główki - bez brania. Były to zawody dlatego szukałem wszystkiego czego się da. W warkoczu daleko pokazał się bolek. Podrzuciłem mu Hermesa, ściągając w dość szybkim tempie, wobek przepłynął koło miejsca które molestowałem paprochami i bach - branie. Okoń 25cm. Edytowane 9 Maja 2014 przez skibek20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Albo coś retro w stylu ołowianki ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Wideł, Przynęty RH najlepsze i koniec. Może znalazło by się kilka wobków naszych forumowych czarodziej. Ale podstawa to J.Wideł, Robert Hamer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi