euzetet Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Można jeszcze polecić P.D. Pioitr Dykiel -jest na forum, Boleniówki robi pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ja używam tylko hermesów,jak są w łowisku bolenie na moich wodach to tylko kwestia paru rzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ja używam tylko hermesów,jak są w łowisku bolenie na moich wodach to tylko kwestia paru rzutów.Wow! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Hermes niezły wobler, aczkolwiek zwróciłbym uwagę na jakość kotwic i ster, który niezbyt lubi kontakt z kamieniami.Co do Thrilla, to mam mieszane uczucia- niby chwalony, lotny, ładnie wygląda, ale ze skutecznością już u niego gorzej. Mi np. dał tylko jednego bolenia(pierwszego w życiu) i to niewymiarowego.Wiadomo, że każdy ma różne łowiska i sposoby łowienia, ale akurat Thrill to nie jest wobler, który zabrał bym na bolenie. Nie takich parametrów i właściwości przynęty szukam... PozdrówkaKamil Wyłam ster, moze zmienisz zdanie. Ja w tym roku wracam do thrilli tylko w rozmiarze 9cm. W tamtym roku polowiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Nie zmieni to faktu, że nadal będzie ciężką "cegłą", która wpadnie strasznie głośno do wody. I mimo, iż poleci po horyzont, to nic mi to nie da. Bo ja tego w takim stopniu w woblerze boleniowym nie potrzebuję. Przynajmniej nie do łowienia w przypowierzchniowych warstwach wody metodą szybkiego prowadzenia. PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 To zależy od miejsc w których sie szuka rap, ja musze ciężko, grubo i głośno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Czas kiedy takie klasyki firmowe jak Thrill, Hermes, czy zapomniany trochę, a równie wiekowy - Tender, były przynętami podstawowymi, a nawet jedynymi w pudełkach, dawno minął.Dzisiaj trudno ogarnąć miejscówki boleniowe, zwłaszcza gdy się łowi na dwóch, trzech, różnych rzekach, jednym wabikiem.Wiadomo, każdy ma jakiś sentyment, trochę się nawet oszukuje wynikami na konkretny wabik z dawnych lat, ale bądźmy szczerzy, jeden nie wystarczy.Nie dzisiaj. Zresztą widać to doskonale w ofertach, tych przemyślanych, producentów przynęt boleniowych, którzy już od jakiegoś czasu zasypują rynek wabikami dającymi możliwość penetracji różnych warstw wody, stosując różne tempo prowadzenia (nie zawsze ekspres) oraz dostosowując wielkość przynęt do potrzeb łowiących.Postęp w tej dziedzinie cieszy z jednej strony, z drugiej, trochę zatrważa - dzisiaj nie ma już żadnych tajemnic (no, prawie). Edytowane 14 Maja 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 To zależy od miejsc w których sie szuka rap, ja musze ciężko, grubo i głośno.To, że grubo i ciężko to doskonale rozumiem, szczególnie jesienią, ale głośno? Poza ewidentnymi wyjątkami i bardziej przypadkami, nie spotkałem się z sytuacją, żeby boleń lubił, jak mu coś ciężkiego na głowę spadnie. Co innego kleń, ale tu o bolkach mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Notuje częste brania Boleni na rh12 w momencie gdy wpada do wody. Teraz zamykam kabłąk gdy tylko dotknie lustra. 12rh robi wiecej hałasu niz thrilli a rapom jak widać to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Też rzycam powierzchniowymi tarnusami, tapsami daleko i jest głośny plusk i na odrze to bolkom nie przeszkadza. Bynajmniej na moim odcinku we Wrocławiu, Potrafią zagryźć mimo plusku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Zależy od miejscówki i aktualnej aktywności ryb. Też miałem miejsce we Wrocku, gdzie prawie żadna przynęta nie skutkowała, a balety boleni były piękne. Worek z rybami otworzył dopiero popper z dużym kielichem i głośne chlapanie. To tylko pokazuje, że trzeba mieć w pudełku szeroki wachlarz przynęt i nie trzymać się kurczowo utartych schematów, czasem jakieś niekonwencjonalne postępowanie z naszej strony może zdziałać cuda nad wodą. PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzers Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam, Któryś z Kolegów poławiał bolki na woki @wujka? Jak ze skutecznascią tych wobków, bo wykonanie pierwsza klasa. pozdrawiam, duzers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Patrząc na jego wyniki chyba nie są najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 U mnie numer 1 Darek Mleczko 2 Józef Sendal 3 Spiryt Hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 numer 1 dorado tender niebieski grbiet czerwony brzuszek2 cykada rh3 thrilllowił moze ktos bolki na wave od salmo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi