Skocz do zawartości

tuning hamulca multiplikatora - alternatywa dla carbontex ??

Rekomendowane odpowiedzi

Będę zamawiał od tego typiasza matę grubości 1,2mm, potrzebuję tylko 2 krążki do ryogi a resztę odsprzedam i ewentualnie mogę większą ilość zamówić

http://www.ebay.com/itm/Carbon-Fiber-Drag-Sheet-Fishing-Reel-Upgrade-/121243650722?pt=US_Taxidermy&var=&hash=item1c3aaf4aa2

• 3 miesiące temu...

Koledzy wędkarze, orientuje się ktoś jakiej grubości są oryginalne podkładki hamulcowe w multiplikatorach np. Curado 201E? Oryginalne są delikatnie mówiąc zużyte i nie mam z czego pomierzyć.

Chciałbym zamówić arkusz w celu wycięcia we własnym zakresie.

Poniżej przykładowa oferta: 

http://www.ebay.co.uk/itm/Carbon-Fiber-Drag-Sheet-Fishing-Reel-Upgrade-/111495328332?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item19f5a3b24c

są do wyboru:

0,5mm; 0,7mm;1,0mm;1,1mm;1,2mm,;1,5mm

Po tuningu curado 201E oraz Okuma 200 VS chętnie resztę arkusza odsprzedam.

• 1 rok później...

Ja też gdzieś trafiłem na film gdzie rozbierana była Tatula i składający smarował oryginalne tarczki a w drugim filmie wymieniał na carbontex i również potraktował je smarem

Więc to jest błąd tak?

Nie znam. Jest odpowiednik tego Drag Grease w smarach typu DG... . Nie pamiętam niestety który.

DG-4 lub do spiningowego DG-1

Na oryginalne tarczki Tatuli dałem DG6 (w zastosowaniu jest napisane również do hamulca) lecz pewnie zbyt dużo i wydaje się że moc hamulca spadła

Chyba pozostanie mi rozebrać i nadmiar wytrzeć ?

Na oryginalne tarczki Tatuli dałem DG6 (w zastosowaniu jest napisane również do hamulca) lecz pewnie zbyt dużo i wydaje się że moc hamulca spadła

Chyba pozostanie mi rozebrać i nadmiar wytrzeć ?

Przepraszam w zastosowani jednak nie jest do hamulca