grayo Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Mam pytanie apropo odry w "okolicach" gliwic. W najbliższym czasie jeżeli nic się nie zmieni zagoszczę na śląsku i może ktoś mi coś podpowie gdzie można i czy wogóle można liczyć na bolenia w tamtych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Z boleniem słabo, lepiej na zaporówki za szczupakiem czy okoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 a na jakie zaporówki za tym okoniem i szczupakiem jak można spytać oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Witam..z Gliwic na najbliższą Odrę masz dobre 50 km więc to nie tak blisko..ryb rzeczywiście mało,ale szpece z Kędzierzyna-koźla łowią regularnie sztuki 60-70cm ,czasem dużo większe ,niestety wszystko dostaje w łeb a jak ktoś nie wierzy,wystarczy posiedzieć nad Odrą i popatrzeć na fontanny wody jakie robią te ryby żerując na uklei..kolega był wczoraj na tyczkę i mimo złej pogody podchodziły za ukleją na jakieś 20m nasza Odra to trudna rzeka,mało ryb ale są prawdziwe kabany-jazie ,klenie,leszcze ,sandacze no i sumy..jak chcesz pogadać więcej zapraszam na priv..pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Czy możecie wkleić foto odry z tamtych okolic. Ciekawym jak tam rzeka wygląda w porównaniu do naszej z Wrocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Mam pytanie apropo odry w "okolicach" Gliwic.Apropos Odry, to bliżej jej do Kędzierzyna niż do Gliwic.Tak jak napisał @artnemo do Odry to jeszcze kawałek drogi. ... Ciekawym jak tam rzeka wygląda w porównaniu do naszej z Wrocka. W porównaniu do waszej Odry, wygląda jak leśny siurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartkano Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Witam zjadłem sezon na Odrze więc Bierawa, Cisek i Rapa, i Kleń siada. Reszta ryb to widmo Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 3lata temu byłem nad odrą, jechaliśmy z gliwic i powiem że jakoś szybko dojechaliśmy jak na te 50 km. łowiłem wtedy w okolicach kanałku rudka czy jakoś tak który wpadał do odry. Może ktoś kojarzy te miejsca. Jedyne co mi utkwiło w pamięci to żerujące bolenie przy ostrogach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Mam pytanie apropo odry w "okolicach" gliwic. W najbliższym czasie jeżeli nic się nie zmieni zagoszczę na śląsku i może ktoś mi coś podpowie gdzie można i czy wogóle można liczyć na bolenia w tamtych stronach. Może autorowi wątku pomyliło się z kanałem Gliwickim w okolicach Gliwic .Odry to koło nas niema ,a szkoda .Może i dobrze bo nasze gumofilce wszystko by zberetowali.W pobliżu Gliwic już mało co pływa , a szczupaczki po 35 cm nagminnie są zabierane z ościennych gliwickich wód - taki obraz widzę spędzając czas nad wodą .Niestety górnicy nie mają ''serca'' , ani umiaru. P.S. Pozdrawiam gumofilcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi