Wilims Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Witam, kupiłem sobie takiego woblera dokładnie Buster Jerk II 12 cm 35g c041- skitmorten bardzo wolno tonący, ale on w ogóle nie tonie jak zaczynam jerkować to schodzi moze na 30-40cm pod powierzchnię i dalej nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 no i??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilims Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 no i??? na fish mart jest napisane, że głębokość schodzenia to 0,3-2,0m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 dorzuć mu trochę taśmy ołowianej na kotwicę i zaraz zatonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 a nie sprzedali Ci przypadkiem Buster Jerk Shallow Runner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Jerk lekko/wolno tonacy bedzie miał problemy by zejść na 2 m, tonący owszem bez problemu.Zacząłem strugać coś na podobieństwo Bastera 15 cm ,,wolno tonacy,, daje się dobrze prowadzič na 1 m schodzi przy długich pociagnieciach max 1.3 metra.Dodam tylko iż używam dębu i buku czyli drewna o wysokiej gęstości włókien łatwiej tonącego iż balsa czy lipa. Edytowane 5 Maja 2014 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilims Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 a nie sprzedali Ci przypadkiem Buster Jerk Shallow Runner nie nie mój ma 12 cm dł to na pewno buster jerk 2 Jerk lekko/wolno tonacy bedzie miał problemy by zejść na 2 m, tonący owszem bez problemu.Zacząłem strugać coś na podobieństwo Bastera 15 cm ,,wolno tonacy,, daje się dobrze prowadzič na 1 m schodzi przy długich pociagnieciach max 1.3 metra.Dodam tylko iż używam dębu i buku czyli drewna o wysokiej gęstości włókien łatwiej tonącego iż balsa czy lipa. mam jeszcze buster jerka 15 cm 75 gr wolno tonącego i nie ma problemu idzie jak kamień bez żadnych ruchów wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Faktycznie on nie za bardzo chce tonąć... Mam 2 kupione na forum. Jednego przeciążyłem zakładając ciężkie kotwice VMC Spark Point #2...Tam gdzie łowię to wystarcza, ale jeśli ma chodzić na 2ch metrach to taśma na kotwicę albo duża śrucina lub dwie przyklej na brzuchu.. Jerk w moim odczuciu jest rewelacyjny.Dobrze lata i ryby go lubią. Poza tym fajnie się obsługuje mocniejszym kijem spiningowym bez konieczności chwytania za jerkówkę. Nie pozbywaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Takie moze malo profesjonalne pytanie , czy jerka ustawia sie przednim oczkiem tez tak samo jak zwyklego woblera?Wlasnie buster jerk robi mi slaby odjazd w jedna strone( w druga jest ok) i nie wiem czy to jest wina mojego zlego prowadzenia czy jednak powinninem popracowac nad oczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 W takim razie nie jest wolno tonacy tylko ,, tonący,, Błąd w opisie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Dobrym sposobem dociążania jerków jest cienka "ołowiana sztabka" przyklejana od strony brzusznej... Przynęta lepiej wtedy pracuje nawet lepiej niż przy przyjęciu większych obciążeń w okolicach kotwic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Pomiędzy kotwicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Dobrym sposobem dociążania jerków jest cienka "ołowiana sztabka" przyklejana od strony brzusznej... Przynęta lepiej wtedy pracuje nawet lepiej niż przy przyjęciu większych obciążeń w okolicach kotwic No fakt nie pomyślałem, ale to logiczne. Ciężkie kotwice jako ruchomy element, który ciągnie w dół przybierają funkcję stabilizatora i mogą/zapewne (wybierz właściwe) gasić pracę jerka a obciążenie na sztywno przytwierdzone do korpusu na pewno nie będzie wpływać negatywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 No fakt nie pomyślałem, ale to logiczne. Ciężkie kotwice jako ruchomy element, który ciągnie w dół przybierają funkcję stabilizatora i mogą/zapewne (wybierz właściwe) gasić pracę jerka a obciążenie na sztywno przytwierdzone do korpusu na pewno nie będzie wpływać negatywnie.A skąd Ty taki pewny, że "NA PEWNO" nie będzie wpływać negatywnie?Mogę się założyć, że jeżeli wezmę 3 takie same jerki i 3 takie same sztabki ołowiu i jak przykleję je na spodniej części to niekoniecznie musi mi się podobać ich praca - wiec będzie wpływać negatywnie. Chcesz to sam sprawdź, przyklej sztabkę z przodu z tyłu i po środku i porównaj. Może wyjdzie coś fajnego, a może wyjdzie straszna kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 No fakt nie pomyślałem, ale to logiczne. Ciężkie kotwice jako ruchomy element, który ciągnie w dół przybierają funkcję stabilizatora i mogą/zapewne (wybierz właściwe) gasić pracę jerka a obciążenie na sztywno przytwierdzone do korpusu na pewno nie będzie wpływać negatywnie. Z tymi kotwicami to nie przypuszczenia że dobrze pracuje jerk... Łowię nim już drugi sezon.. Bez przesady z tym ich ciężarem znów. Ciut grubsze są ale to normalne kotwice nr 2 VMC Spark Point. Pomysł ze sztabką ołowiu też świetny. Przyklej ją na początek na taśmę dwustronnie przylepną i zależnie od miejsca w który to zrobisz otrzymasz różną pracę. Możesz też eksperymentować z wielkością obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 A skąd Ty taki pewny, że "NA PEWNO" nie będzie wpływać negatywnie?Mogę się założyć, że jeżeli wezmę 3 takie same jerki i 3 takie same sztabki ołowiu i jak przykleję je na spodniej części to niekoniecznie musi mi się podobać ich praca - wiec będzie wpływać negatywnie. Chcesz to sam sprawdź, przyklej sztabkę z przodu z tyłu i po środku i porównaj. Może wyjdzie coś fajnego, a może wyjdzie straszna kupa.Ok po prostu wyszedłem z założenia, że to obciążenie zostanie poprawnie zainstalowane najbardziej neutralnie w miejscu środka ciężkości jerka. Waląc sztabkę przy ogonie wiadomo, że będzie kupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Ok po prostu wyszedłem z założenia, że to obciążenie zostanie poprawnie zainstalowane najbardziej neutralnie w miejscu środka ciężkości jerka. Waląc sztabkę przy ogonie wiadomo, że będzie kupa. Waląc sztabkę w tyle przynęty- jerka spowodujesz raczej większe odejścia na boki, czyli bardziej agresywną pracę, ale będzie on szybciej kierował się do powierzchni.. Stosując obciążenie z przodu, będzie trochę zgłuszony, ale będzie trzymał się głębokości. Eksperymentuj więc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Właściwe miejsce obciążenia, w większości przynęt tego typu jest między przednią a tylną kotwicą. Z tą agresywna pracą, raczej jest odwrotnie - im mniejsze odejścia, tym bardziej agresywna praca; a takie jeżdżenie szerokimi łukami świetnie się sprawdza na zębate leniwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi