Tomek_N Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam Was, spelnilem swoje marzenie, kupilem wedke castingowa i chce po zimie odrazu startowac z polowaniem na bolenia.Kolega zdradzil mi miejsce na Menie, w ktorym jest duzo boleni lecz nie jest one latwe do oblawienia.Przedstawie Wam sytuacje: Sluza wodna, przy prawym brzegu Menu woda plynie bardzo szybko i uciag wody jest bardzo mocny. Musze rzucic okolo 40m i woblera ekspresowym tempem poprowadzic.Wnioskuje z tego ze wobler musi w miare daleko poleciec i stawiac bardzo maly opor w wodzie. Rozumie ze ludzie nie lubia sprzedawac swoich perelek na bolenie, wiec pewnie bede musial kupic cos produkowanego przez Salmo, Dorado itp.Myslalem ze Thrill bedzie odpowiedni, jednak wyczytalem ze stawia duzy opor w wodzie.A moze ktos sie zmiluje i bedzie chcial sprzedac wlasnie takiego woblerka? Czy moze mi ktos polecic jakies fajne imitacje uklejki na bolenia ktore spelnia te wymogi? Pozdrawiam i dziekuje z gory.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Z boleniem nie jestem za pan brat (wiec nie jestem specjalistą), lecz widziałem parę razy nad wodą jak bolki łowią na ta przynętę:http://http://www.woblerytaps.republika.pl/ukleje.htmSądzę iż ta 12 powinna polecieć na te 40 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Niestety link....nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Tomek odezwij się do mnie jutro na gg coś ci podpowiem PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam Was, spelnilem swoje marzenie, kupilem wedke castingowa i chce po zimie odrazu startowac z polowaniem na bolenia.Kolega zdradzil mi miejsce na Menie, w ktorym jest duzo boleni lecz nie jest one latwe do oblawienia.Przedstawie Wam sytuacje: Sluza wodna, przy prawym brzegu Menu woda plynie bardzo szybko i uciag wody jest bardzo mocny. Musze rzucic okolo 40m i woblera ekspresowym tempem poprowadzic.Wnioskuje z tego ze wobler musi w miare daleko poleciec i stawiac bardzo maly opor w wodzie. Rozumie ze ludzie nie lubia sprzedawac swoich perelek na bolenie, wiec pewnie bede musial kupic cos produkowanego przez Salmo, Dorado itp.Myslalem ze Thrill bedzie odpowiedni, jednak wyczytalem ze stawia duzy opor w wodzie.A moze ktos sie zmiluje i bedzie chcial sprzedac wlasnie takiego woblerka? Czy moze mi ktos polecic jakies fajne imitacje uklejki na bolenia ktore spelnia te wymogi? Pozdrawiam i dziekuje z gory.Tomek Wydaje mi się, że nie pownieneś skupiać się tylko na woblerach, szczególnie, że wiosenne, wygłodniałe po tarle bolenie nie są zbyt wybredne. Proponuję gumę z dobrze dobraną główką, która pozwoli na odpowiednio dalekie rzuty. Taki wabik nie stawia wielkiego oporu i pozwoli na ekspresowe prowadzenie. Proponuję gumy shadka i shad GT firmy delalande. Poza tym w takich warunkach z powodzeniem dadzą sobie radę ukleje RH8 @Roberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam Was, spelnilem swoje marzenie, kupilem wedke castingowa i chce po zimie odrazu startowac z polowaniem na bolenia.Kolega zdradzil mi miejsce na Menie, w ktorym jest duzo boleni lecz nie jest one latwe do oblawienia.Przedstawie Wam sytuacje: Sluza wodna, przy prawym brzegu Menu woda plynie bardzo szybko i uciag wody jest bardzo mocny. Musze rzucic okolo 40m i woblera ekspresowym tempem poprowadzic.Wnioskuje z tego ze wobler musi w miare daleko poleciec i stawiac bardzo maly opor w wodzie. Rozumie ze ludzie nie lubia sprzedawac swoich perelek na bolenie, wiec pewnie bede musial kupic cos produkowanego przez Salmo, Dorado itp.Myslalem ze Thrill bedzie odpowiedni, jednak wyczytalem ze stawia duzy opor w wodzie.A moze ktos sie zmiluje i bedzie chcial sprzedac wlasnie takiego woblerka? Czy moze mi ktos polecic jakies fajne imitacje uklejki na bolenia ktore spelnia te wymogi? Pozdrawiam i dziekuje z gory.Tomek Zdecydowanie polecam ukleje Roberta. Ósemeczka bedzie napewno odpowiednia do tych warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Super, a ile wazy ten woblerek? Ma ktos moze zdjecie tej uklejeczki? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Super, a ile wazy ten woblerek? Ma ktos moze zdjecie tej uklejeczki? PozdrawiamTomek To akurat nie jest woblerek a czysta uklejka z silikonu waga małej RH8 to coś koło 10grwaga dużeh RH12 to 33gr jak dobrze pamiętam zaraz znajde ci fotkę bo gdzieś Robert tutaj wstawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 tutaj masz link http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=6935& ;start=0& reszta z Robertem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Bardzo ciekawa przyneta. Napewno sprobuje jezeli Robert bedzie chcial jeszcze sprzedac A woblerka jakiegos mozecie polecic przy okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Jak ma na stanie to napewno sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Super, dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Niestety link....nie dziala http://www.woblerytaps.republika.pl/ukleje.htm już działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi