czaro73 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam wszystkich serdecznie !Mam do Was gorącą prośbę;chciałbym kupić multika, ale nie mam pojęcia jaki będzie odpowiedni:- Shimano Curado 201- Shimano Curado 301- Abu Revo Inshore( to są multiki polecane przez pracownię , która składa mi kijek ).Chcę łowić jerkami 10, większymi gumami. Jest to mój pierwszy tego rodzaju kijek, i liczę na pomoc z Waszej strony.Pozdrczaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesławek Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Moim zdaniem to Curado 201 powinien akurat do tych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 cześc czaro73 kolejny poznaniak na forum ... widzę, ze z Poznania jest coraz silniejsza ekipa castingiowa napisz coś wiecej o tym kijku, napewno pomożemy Pozdrawiam Jurek chwilowo nie-Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 z wymienionych curado 200 a z nie wymienionych kazda daiwa od procastera 100 w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Dzięki Panowie za taką szybką odp. na mój zew ...Mój kijaszek ( już niedługo );blank - Lamiglas GT 1000 IC78MX, 14-56g, 10-20 lbs, 198 cm.I np; dlaczego 201 a nie 301 lub też Abu,a może jakiś inny kręcioł w tych granicach cenowych.Nigdy nie łowiłem takim sprzętem, ale wydaje mi się, że to będzie właśnie to, co tygrysy lubią najbardziej <_< czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesławek Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Dzięki Panowie za taką szybką odp. na mój zew ...Mój kijaszek ( już niedługo );blank - Lamiglas GT 1000 IC78MX, 14-56g, 10-20 lbs, 198 cm.I np; dlaczego 201 a nie 301 lub też Abu,a może jakiś inny kręcioł w tych granicach cenowych.Nigdy nie łowiłem takim sprzętem, ale wydaje mi się, że to będzie właśnie to, co tygrysy lubią najbardziej <_< czaro73Bo do tego kijka 301 będzie już za duża jest to model do ciężkiej orki a 201 jest stworzona do tego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Tylko trochę duża i nie każdemu siedzi w ręceInshore ma odśrodkowy hamulec rzutowy i z tego co pamiętam opis Remka to są one niezbyt wykonane. Ja bym brał ale jakąś opcję z magnetykiem. Curado 201 miałem dwa oba szybko znalazły nowych właścicieli - przez rozmiar zupełnie mi nie leżały. na ich miejsce był STX i to chyba rozsądna alternatywa.... Revo STX czy SX fajna maszynka, miło się tym łowiło. Swojego SX sprzedałem i w jego miejsce miałbyć nowy curado 201E, ale odstraszyły mnie jego plastikowe panele boczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Dziękuję wszystkim za cenne info Małe pytanko do Standerus'a ; dlaczego pozbyłeś się SX, skoro był ok (jeśli nie jest to tajemnicą ) ?sorrki, ale chciałbym mieć jak najpełniejszą informację na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 bo pomyslałem sobie że spróbuję nowe curado E201, ponoć miałbyć wypas... ale wyszło ze jest plastik, nie mówię że to jakoś źle, wierzę że shimano wie co robi, no ale jak dla mnie to nie koszer i nie kupię... teraz będzie era daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Ok, rozumiem doskonale...Dla mnie Daiwa, była i jest ok, choć ją czasami zdradzam A może coś z Daiwki byś mi mógł polecić, o podobnych kosztach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Dzięki serdeczne !Tak czy inaczej póldę do jakiegoś wędkarskiego pomacać multiki i wtedy podejmę decyzję.Jeszcze raz Wszystkim dziękuję !!!Pozdrczaro 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 kolego @czaro73 tak się tylko zastanawiam gdzie w Poznaniu lub w jego okolicy można pomacać inne multiki niż okuma i jaxon? nigdzie nie widziałem a byłem chyba w każdym sklepie padły tutaj najlepsze typy i między nimi powinieneś znaleźć coś dla siebie. mój typ to curado 201 dpv. u nas jest tylko wybór w pyrach (ziemniakach) więc poszukaj czegoś na forum lub na ebay. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Ja mogę polecić ci Daiwe Advantage HSTA godna jest tych 130baksów.Przyjemna maszyna PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Myślę, że po testach Curado 201 w Omanie, które przeprowadzili Jerzy i Słoniu nie ma co się zastanawiać To maszyna nie do zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam serdecznie.Co do sklepów w samym Poznaniu to jeszcze nie sprawdzałem ( myślałem, że przynenta będzie je miała ), a może we Wrocławiu - Krokodyl ? ( bywam tam 2 x w tygodniu )A może ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Pozdr Czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 najlepszy sklep ze sprzętem castingowym od Odry aż po Kamczatkę i wyspy Kurylskie to ... dział sprzedam, kupię zamienię.. na forum jerkbait.pl Znajdziesz tam wszystko co potrzeba do złozenia castingowego zestawu na początek.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi