Skocz do zawartości

multiplikator - proszę o pomoc

czaro73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie !

Mam do Was gorącą prośbę;

chciałbym kupić multika, ale nie mam pojęcia jaki będzie odpowiedni:

- Shimano Curado 201

- Shimano Curado 301

- Abu Revo Inshore

( to są multiki polecane przez pracownię , która składa mi kijek ).

Chcę łowić jerkami 10, większymi gumami.

Jest to mój pierwszy tego rodzaju kijek, i liczę na pomoc z Waszej strony.

Pozdr

czaro73

Dzięki Panowie za taką szybką odp. na mój zew ...

Mój kijaszek ( już niedługo :mellow: );

blank - Lamiglas GT 1000 IC78MX, 14-56g, 10-20 lbs, 198 cm.

I np; dlaczego 201 a nie 301 lub też Abu,a może jakiś inny kręcioł w tych granicach cenowych.

Nigdy nie łowiłem takim sprzętem, ale wydaje mi się, że to będzie właśnie to, co tygrysy lubią najbardziej <_<

czaro73

Dzięki Panowie za taką szybką odp. na mój zew ...

Mój kijaszek ( już niedługo :mellow: );

blank - Lamiglas GT 1000 IC78MX, 14-56g, 10-20 lbs, 198 cm.

I np; dlaczego 201 a nie 301 lub też Abu,a może jakiś inny kręcioł w tych granicach cenowych.

Nigdy nie łowiłem takim sprzętem, ale wydaje mi się, że to będzie właśnie to, co tygrysy lubią najbardziej <_<

czaro73

Bo do tego kijka 301 będzie już za duża jest to model do ciężkiej orki a 201 jest stworzona do tego kijka

Tylko trochę duża i nie każdemu siedzi w ręce

Inshore ma odśrodkowy hamulec rzutowy i z tego co pamiętam opis Remka to są one niezbyt wykonane. Ja bym brał ale jakąś opcję z magnetykiem. Curado 201 miałem dwa oba szybko znalazły nowych właścicieli - przez rozmiar zupełnie mi nie leżały. na ich miejsce był STX i to chyba rozsądna alternatywa.... Revo STX czy SX fajna maszynka, miło się tym łowiło. Swojego SX sprzedałem i w jego miejsce miałbyć nowy curado 201E, ale odstraszyły mnie jego plastikowe panele boczne.

bo pomyslałem sobie że spróbuję nowe curado E201, ponoć miałbyć wypas... ale wyszło ze jest plastik, nie mówię że to jakoś źle, wierzę że shimano wie co robi, no ale jak dla mnie to nie koszer i nie kupię... teraz będzie era daiwy :D

kolego @czaro73 tak się tylko zastanawiam gdzie w Poznaniu lub w jego okolicy można pomacać inne multiki niż okuma i jaxon? nigdzie nie widziałem a byłem chyba w każdym sklepie :unsure: padły tutaj najlepsze typy i między nimi powinieneś znaleźć coś dla siebie. mój typ to curado 201 dpv. u nas jest tylko wybór w pyrach (ziemniakach) więc poszukaj czegoś na forum lub na ebay. pozdrawiam :D

Witam serdecznie.

Co do sklepów w samym Poznaniu to jeszcze nie sprawdzałem ( myślałem, że przynenta będzie je miała ), a może we Wrocławiu - Krokodyl ? ( bywam tam 2 x w tygodniu )

A może ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... :D

Pozdr Czaro73