platynowłosy Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam Panowie Zapytanie: Mieszkając na stałe w Polsce, mając konto w polskim banku, i będąc zarejestrowanym użytkownikiem niemieckiego ebay-u, czy mogę robić u nich zakupy i sprzedawać ? Czy też muszę mieć do tych transakcji konto w niemieckim banku.Kolega uprzedzał mnie, że mogą być problemy ( patrz wyżej).Nie mam wiedzy na ten temat. Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ja płacę PayPalem. Możesz przelewać odliczone kwoty na konto PayPal lub powiązać z PP kartę wypukłą. Jeżeli chodzi o sprzedawanie - zrobiłbym tak samo (choć do tej pory nie korzystałem z tej opcji). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Będąc zarejestrowanym użytkownikiem jakiegokolwiek ebaya, jesteś użytkownikiem wszystkich. Nikt już chyba nie płaci na ebay przelewami, stąd coraz więcej problemów. Najlepiej Paypal, płacisz natychmiast. Jeśli chodzi o sprzedaż, to złą praktyką wiązanie jest jakiegokolwiek prawdziwego konta z ebayem. Najlepiej w ogóle mieć konto, lub kartę na którym nie ma nic poza momentem płatności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Ja podwiesiłem sobie pod konto PP wirtualną kartę do zakupów w sieci mBanku,uzupełniasz środki na karcie do wysokości jaka cię interesuje, płacisz PP, rozładowujesz kartę do zera i... voila!działa znakomicie Edytowane 6 Maja 2014 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ja podwiesiłem sobie pod konto PP wirtualną kartę do zakupów w sieci mBanku,uzupełniasz środki na karcie do wysokości jaka cię interesuje, płacisz PP, rozładowujesz kartę do zera i... voila!działa znakomicieTeż tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Witam Panowie No właśnie o takie informacje mi chodziło.Dziękuję. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Ta wirtualna karta kredytowa to lux sprawa. Dopakowujesz ją do danej transakcji i nie masz stracha, że ktoś ci wszystkie środki z konta zagarnie.Płacę nią za zakupy w Chinach , Polsce i USA.Tylko zwróć uwagę, że jest opcja USD/PLN i EUR/PLN. Jeśli zapłacisz kartą USD/PLN za zakupy w Niemczech to będzie mocno niekorzystne przewalutowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Niemcy i Austriacy lubią przelewy. Sporo prywatnych aukcji ma opcję płatności przelewem. W większości wypadków udawało mi się z nimi dogadać i czekali aż przelew z polskiego banku dotrze na ich konta. Trwao to rekordowo 6 dni przy przelewie do Austri z jakieś dwa lata temu. Inna sprawa to koszty przelewu, można się zdziwić ile potrafi naliczyć bank do którego wysyłamy. W trakcie robienia przelewu te koszty nie sa widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi