Skocz do zawartości

PRZYNĘTY GUMOWE KNIGHT

vojtas

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś ta guma to był dla mnie killer, ale to chyba dekadę temu było. ;)

Ciągle kilka mam, nawet czasem używam, ale nie będę ukrywał, że są od niej (już od dawna) lepsze przynęty. :)

kiedyś to się knighty robiło z innych gum ;) to pewnie też pamiętasz ;) nożyczki zawsze przy sobie miałem :D

• Like 1

Ja przerabiałem sztywne, niepracujące rippery mister twister, te najmniejsze bardzo mile wspominam. :)

Zresztą, gdy tak człowiek wraca pamięcią wstecz, to ma wrażenie, że przynęta wtedy nie miała aż tak kolosalnego znaczenia jak ma to miejsce dzisiaj, ryby było dużo, przynęt kilka i się łowiło.

Dzisiaj jest tak samo, tylko,że odwrotnie. :lol:

• Like 1

Ja przerabiałem sztywne, niepracujące rippery mister twister, te najmniejsze bardzo mile wspominam. :)

Zresztą, gdy tak człowiek wraca pamięcią wstecz, to ma wrażenie, że przynęta wtedy nie miała aż tak kolosalnego znaczenia jak ma to miejsce dzisiaj, ryby było dużo, przynęt kilka i się łowiło.

Dzisiaj jest tak samo, tylko,że odwrotnie. :lol:

Pomyśl co będzie za 10 lat :) A knighty miałem ale bez sukcesów- brak wiary w przynętę i na nic moje wysiłki :)

Jak to co będzie? Mini poduszkowiec Salix Alba ciągnięty na smyczy za wędkarzem, po brzegi wypełniony najlepszym rękodziełem i japońskim silikonem, oraz ja, trzydziesty piąty dzień w sezonie na rybach, liczący, że może to dzisiaj jest ten dzień, że właśnie dzisiaj doczekam się pierwszego brania w roku... :whistling:

• Like 2

Miało być o knightach a wszystkich wzięło na reminescencje. Niestety proporcje i u mnie sie odwróciły kiedyś miałem w pudełku kilka twisterow mannsa w dwóch kolorach na które łowiłem masę ryb a dziś dziesiątki modeli każdy we wszystkich kolorach tęczy a z rybami kiepsko.

Niema co narzekać...łowić trza a nie siedzieć na forum!!

Edytowane przez Gobio Gobio

Proszę tylko nie temat 'a kiedyś to Panie byli ryby...' :D Szlag mnie trafia bo ja nie pamiętam tych dobrych czasów, łowię od kilku ledwie lat :(

A co do knightów, mam kilka w pudełku, ale dopiero pierwszy maj z nimi, jeszcze wody nie widziały :)

Proszę tylko nie temat 'a kiedyś to Panie byli ryby...' :D Szlag mnie trafia bo ja nie pamiętam tych dobrych czasów, łowię od kilku ledwie lat :(

A co do knightów, mam kilka w pudełku, ale dopiero pierwszy maj z nimi, jeszcze wody nie widziały :)

Jak pod koniec lat 70 jeździłem, jako pacholę, z oćcem na ryby, to był on powiadał, że dupa zbita i bezrybie totalne, ale jak, panie dzieju, w latach 50 chodził do technikum rybackiego, to wtedy ryby były, takie, że hej  :excl:  :)

Edyta: żeby off topu nie było, to moje knighty też czekają w pudełku na rozdziewiczenie. Od tygodnia przez remont domu na rybkach nie byłem.

Edytowane przez Urko

Ech Wy....

Nie dacie nawet człowiekowi odrobinkę pomarudzić, to macie za karę, artykuł, jak przerabiać Knighta. :P  ;)

http://jerkbait.pl/topic/17518-artykuł-zrozumieć-bolenia/

(Kto nie czytał, polecam zapoznać się z całością, dla początkujących naprawdę wartościowy materiał - a teraz najlepsze - póki jeszcze są bolenie w wodzie :D  ;) )