Skocz do zawartości

Avid podróba czy oryginał

Artur Z.

Rekomendowane odpowiedzi

Mi wyglada na orginalesa ,łacznie z Typowa dla avidów sporą ilością lakieru na omotkach uchwytu do przynęty.

reszta wyglada oki tak jak w Croixach.

num tam gdzie trzeba fuji wybite na przelotkach.

dlaczego podejzewasz ze to podróbka?

folia na korku

to orginał.coś kolega panikuje, niepotrzebnie :mellow:

Pod folią na rękojeści nie było gwarancji, probowałem zarejstrować po numerze na stronie www, na razie nie mam odpowiedzi, polski importer natomiast twierdzi że może to byc model z 2004 roku.

Zdaje się, chociaż to tylko moje przypuszczenie, że od paru lat nie potwierdzają rejestracji gwarancji.

Pierwszego WR St.Croix zarejestrowałem bez problemu i ze zwrotką. Kolejne (Avidy) rejestrowałem już tylko bez zwrotnej odpowiedzi.

Może warto zapytać u http://zbik.fishing.pl/wedkarstwo/wedziska/wedziska-castingo we

Jeśli to w czymś pomoże- w załączniku fotki Avida, którego już nie mam.

Trochę inny profil zakończenia rękojeści. Noi brak nici ozdobnej na omotkach.

Co oczywiście wcale nie musi świadczyć, o niczym więcej, jak tylko o tym, że w Twoim modelu akurat takie nici i taki profil korka jest właśnie oryginalnym

post-160-1348914181,086_thumb.jpg

O jakiegos czasu toczy sie dyskusja na temat podroba/oryginal...

Tak obserwujac zdjecia przychodzi mi na mysl, ze jezeli to podroba to ktos nie najgorzej podrobil i zbyt duzo nie zyskal bo osprzet wyglada na Fuji.

Co do tzw. wieczystej gwarancj to ciekawi mnie kto z tego z Was skorzystal i ile kosztowala realizacja gwarancji, wliczajac w to wszystkie koszty. Rozumiem, ze tego, ze ktos wsadzil wedke w drzwi i ja zlamal gwarancja nie obejmuje?

Gumo

Wszystkie kije St.Croix sprzedawane są z gwarancją pod folią na korku. Dziwne że ten nie miał.

O ile sobie przypominam gwarancja jest pod osobną folią niż korek. Tak mi się przynajmniej wydaje, że miały oba moje Avidy. Więc skoro była likwidacja sklepu to sprzedawca aby mu później nie zawracano d..y stwierdził, że w tej cenie będzie bez gwarancji. I usunął ulotkę wieczystej gwarancji. Kij na moje oko na 99% oryginał.

Pozdrawiam

Ok, dziękuję wszystkim za pomoc, tak czy inaczej może będę miał okazję aby któryś z kolegów uzytkujących Avidy podobnej klasy , na jakims spotkaniu nad wodą w przyszłym roku przetestował ten egzemplarz i wypowiedział się o blanku, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.