zandermafija Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Ile wejdzie żyłki ~0.30mm na szpule 260? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodzu Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Według tego co jest na szpuli 165 metrów, w 360 220 metrów. Nie wiem jak z żyłką ale plecionki nie warto nawijać na full bo się potrafi plątać, jak nie jest nawinięte na max to problemu nie ma więc to też trzeba wziąć pod uwagę przy pojemności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) https://www.duxonshop.pl/kolowrotki-spinningowe-i-morskie/30598-penn-slammer-260-031324181199.html?search_query=slammer&results=4 Nic tylko brać. Edytowane 18 Grudnia 2018 przez Darecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Dzisiaj odebrałem Slammera 260. Pierwszy raz mam to cudo techniki w rękach. Budowa prostsza niż budowa cepa. Ma swoje plusy i minusy. Niestety brak regulacji nawoju. Praca wystarczająca, kręci się. Hamulec jakoś tam działa. Żyłki mikado sapphire pike 0.30 150m wlazło na styk. Może nie tak do końca. Nawój jest w stożek na dole Full u góry troszkę brakuje. Trochę szpula ma małą średnicę.Ogólnie działa! Na troć będzie idealny więcej mi chyba nie trzeba. Edytowane 20 Grudnia 2018 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 @zandermafija z jakim kijem w parze będzie chodził slammer?Nie za mały na trotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 @zandermafija z jakim kijem w parze będzie chodził slammer?Nie za mały na trotki?Podpięty będzie pod Konger World Champion Salmon 305 50g. Jeśli chodzi o Slammera 260 to podobno przekładnia i body jest takie same jak w 360. Jedynie szpula i rotor są mniejsze. Szpula jedynie ma małą średnicę. Ja swojego kupiłem nowego za 200zł. Myślę żeby zamówić 360 i porównać je wielkością rotora i szpuli. Jeśli różnica będzie znaczna wtedy 360 będzie na troć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Jeśli chodzi o pasowanie do uchwytów to faktycznie Penn Slammer 260 w niektórych wędkach wchodzi na styk, ale wchodzi, ja zasadniczo montuje bez problemów zarówno do Savage Gear dropshot, jak i do Diaflexa Pike Spin i Sashimy Trout Spien, szerokość stopki wymaga za pierwszym razem lekkiego wciśnięcia, ale wymiary są takie że po tej defloracji wchodzi już bez problemów za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Kilka dni temu kupiłem pierwszego Slammera Mam pytanie czy ten kabłąk tam ma być czy coś się pokrzywiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Żyłka nawinięta jest dobrze, także tak musi być. W Slammerach tak bywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Mam dwa slammery, kabłąki są tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Też tak mam. Jest ok. Możesz łowić :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Tylko odwiń troche linki bo brody będą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalC Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Panowie mam problem, rozkręiłem 260tkę do czyszczenia i smarowania, po skręceniu ząbkuje i nie mogę sobie z tym poradzić. Jak kręce rotorem jest ok. Jak zakręce korbą to straszne ząbkowanie. Jakieś pomysły żeby to zlikwidować?Miałem po rozkręceniu Slammera ten sam problem. Trzeszczało i ząbkowało. Po wielu próbach skręcania i rozkręcania w końcu okazało się, że trzeba było na siłę dokręcić śrubę rotora. Jak była dokręcona tylko z lekkim czuciem to pracował fatalnie. Dokręciłem kluczem na siłę i chodzi ciszej niż gdy przyszedł nowy... Za to ma inną wadę. Nie nawija plecionki przy górnej części szpuli (tak ze 2mm), za to przy dolnej jest nawinięte za dużo. Trzeba obniżyć szpule na osi, ale w Slammerze nie ma podkładek na osi, więc nie da się żadnej odjąć aby obniżyć szpulę. Macie jakiś pomysł? A może da się podnieść rotor, lub przesunąć oś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 http://jerkbait.pl/topic/46015-slammer-regulacja-po%C5%82o%C5%BCenia-szpuli/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalC Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 http://jerkbait.pl/topic/46015-slammer-regulacja-po%C5%82o%C5%BCenia-szpuli/ Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as11s Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Jak myślicie 360'tka będzie przesadą do jaxona grey stream 2,4m 8-30g? Łowiłbym na jeziorach, warszawskiej Wiśle a cel to szczupak, sandacz może boleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Będzie przesadą . 260 ogarnie to bez problemu . No może bolenia nie bardzo z tym przełożeniem ale każdy łowi jak lubi . Ja przynajmniej tak łowię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaik Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) Witajcie koledzy, dzisiaj kupiłem slammera 360 pod szczupaczki i mam mały problem.Nawinąłem podkład i cała nawijka ułożyła mi się w stożek. W górnej częsci szpuli jest bardzo mało żyłki, za to w dolnej sporo. Mógłbym rzec, że nawija nie równo od dołu ku górze ?Czy to normalne w Slammerach i dowijać plecione pod podkład czy coś jest nie tak ? Wygląda to nieco dziwnie Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Czaik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Sprawdź czy pod szpulą masz podkładkę/podkładki. Jak tak ujmij jedną lub więcej i nawiń jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 W Slammerze niestety nie przewidziano regulacji nawoju podkładkami . Szpulka opiera się na małym bolcu - nr 39B na schemacie http://jerkbait.pl/uploads/27db7b57af694785c312e252ba92745f.jpg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Podwiercenie cienkim wiertłem wglębień w szpuli w które wchodzi bolczyk pomaga.Jest wątek na Jerku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) Witajcie koledzy, dzisiaj kupiłem slammera 360 pod szczupaczki i mam mały problem.Nawinąłem podkład i cała nawijka ułożyła mi się w stożek. W górnej częsci szpuli jest bardzo mało żyłki, za to w dolnej sporo. Mógłbym rzec, że nawija nie równo od dołu ku górze ?Czy to normalne w Slammerach i dowijać plecione pod podkład czy coś jest nie tak ? Wygląda to nieco dziwnie czasami w slammerze szpula nei wskakuje na swoje miejsce i nie siedzi wystarczajaco gleboko na osi - odwin linke, sciagnij szpule (ew zaznacz sobie wczesniej jak gleboko siedziala) - pokombinuj z wciskaniem szpuli (popatrz na slot na pina i pina w osi - mozesz probowac krecic szpula dociskajac w dol jednoczesnie) - jak siadzie glebiej nawijaj linke na nowo. mi sie tak 2 razy zrobilo w 260. (mam 2 260 i 3 360 i planuje kupic 460 bo teraz ceny w dojczlendii bardzo kozystne Edytowane 15 Czerwca 2019 przez gooral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 W Slammerze niestety nie przewidziano regulacji nawoju podkładkami . Szpulka opiera się na małym bolcu - nr 39B na schemacie http://jerkbait.pl/uploads/27db7b57af694785c312e252ba92745f.jpgta i nie wiem czy tam czy gdzies z podkladkami hamulca jest problem. mi tez sie tak kiedys zrobilo. A wczesniej nawijal ok stad wiedzialem, ze cos nei halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Troche odświeże temat Slammera.Kupiłem pierwszego 6 lat temu,chodził gładziutko bez stuków itd.Sprzedałem go po 4 latach znajomemu , który łowił nim 5 lat i chodził jak nowy.Pewnego dnia wpadłem na pomysł powrotu do tej maszynki,kupiłem na allegro i lipa.Kołowrotek chrabolił, jak stara betoniara.Odesłałem go z prośbą o wymiane na inny, sprzedawca powiedział ,że to ich normalna praca.Ktoś z was kupował ostatnio nówke i może powiedzieć jak śmiga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Dlaczego mi matematyka ni gra? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi