Michał pc Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Troche tak zawile napisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) Nawinąłem dzisiaj na slammera 360 nową plecionkę PP 0,19 i wyszedł niezły stożek. Z 260 nigdy takiego problemu nie miałem. Tak jak już ktoś wcześniej wspominał, rozwierciłem małym wiertełkiem te rowki w szpuli na których siadają bolce od trzpienia i nawój wyraźnie się poprawił. Nie jest to ideał jak to w slamerze ale dla mnie jest już ok. Niestety nie mam zdjęć nawoju przed zabiegiem. Cała akcja trwała kilka minut. Edytowane 23 Lutego 2020 przez meps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Czy penn beattel II nawija pletki lepiej niż slammer , czy jeden czort? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Lepiej, nie kupiłem go tylko ze względu na wysokie przełożenie, tak samo jak nowego slammera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomilee Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Korzystając z ,,uziemieni" przeszperałem trochę w szafie. Odnalazłem tam Slammera 360. Kołowrotek kupiony z 6 lat temu jako nowy i raz tylko użyty.Po kupnie sowicie potraktowałem go smarem, a on odwdzięczył się za to przy pierwszym podebraniu ryby...https://youtu.be/jqLSC73fitMCzy to tylko efekt smaru, czy coś przy składaniu pomyliłem?Mam śrubokręty i ,,chyba" jeszcze sporo czasu, aby pogrzebać w środku. Z góry dzięki za podpowiedzi. Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Marca 2020 przez tomilee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Musisz wyczyścić ze smaru łożysko oporowe (jest pod rotorem). Po całym zabiegu nasmaruj łozysko kropelką rzadkiej oliwki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomilee Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Wydaje mi się, że tego łożyska pod szpulą nie smarowałem. Za to dostarczyłem na grubo wazeliny od tyłu,tam gdzie są te 4 śruby i przekładnia.To przenika do przodu...[emoji848]Kurde...Nic dzisiaj nie rozbieram...,[emoji6] Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Troche odświeże temat Slammera.Kupiłem pierwszego 6 lat temu,chodził gładziutko bez stuków itd.Sprzedałem go po 4 latach znajomemu , który łowił nim 5 lat i chodził jak nowy.Pewnego dnia wpadłem na pomysł powrotu do tej maszynki,kupiłem na allegro i lipa.Kołowrotek chrabolił, jak stara betoniara.Odesłałem go z prośbą o wymiane na inny, sprzedawca powiedział ,że to ich normalna praca.Ktoś z was kupował ostatnio nówke i może powiedzieć jak śmiga?Odświeżę odświeżony. Ostatnio byłem w Niemczech w rejonie w którym mieszkałem. W sklepie gdzie często robiłem zakupy mają slammery. Kiedyś jednym kręciłem i chodził gładko jak shimano, ale miałem dużo kolowrotkow i nie kupiłem. Wracając. Będąc ostatnio, odwiedziłem sklep, pokręciłem kilkoma sztukami i jeden chodził bardzo przyzwoicie, drugi trochę słabiej a reszta jakby piachu zamiast smaru naładowali. Kupiłem dwa najlepiej chodzące, jeden dałem komuś w prezencie a ten najlepiej pracujący zostawiłem sobie. Mina sprzedawcy bezcenna gdy poprosiłem aby wszystkie sztuki podał do sprawdzenia. Dopiero jak mu wytłumaczyłem i sam ze mną sprawdzał, przyznał mi rację mówiąc że te gorzej pracujące chyba są zepsute . Może kiedyś go wykorzystam (slammera oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ja mam, ale nie używam. Chyba że wezmę się za jakiejś gruntówki. Brak regulacji nawoju to niestety dyskwa w przypadku plecionki i spina. Próbowałem nawet jednego przerobić, żeby szpula siedziała głębiej, ale to se ne da panie. Można się trochę przyłożyć i nawinąć po bożemu z początku ręcznie, ale mi się nie chce. A nie chce mi się tracić czasu na rozplątywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Gruntówką trzeba daleko rzucić, spinningiem niekoniecznie. Łowiąc z pontonu, czemu nie , na szczęście mam zapas kolowrotkow, slammer jest tylko po to żeby był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) U mnie rozmiar 360 po sumie 220 cm z Padu nawija już bez stożka ???? chyba się trochę wytarł... Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Lucas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek71serwus Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) tu masz film jak coś dużego siadło na 360tkę, przynętaupsss Edytowane 20 Października 2020 przez jacek71serwus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Dzisiaj zakupiłem trzeciego slammera. Mam więc 560, 460, i 360. Dwa pierwsze do połowów morskich.I tak sobie myślę, że kołowrotki te miałyby o wiele lepsze notowania, gdyby wygląd miały bardziej cukierkowy i cenę tak z pięć + razy wyższą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 kołowrotki te miałyby o wiele lepsze notowania, gdyby wygląd miały bardziej cukierkowy i cenę tak z pięć + razy wyższą Cześć. Też myślę podobnie. Penny oferują wiele. Był czas, że łowiłem topowymi kręciołkami. Kiedy kupiłem Slammera 260 uświadomiłem sobie, że ten sprzęt daje mi wszystko czego oczekuję. Dokupiłem jeszcze dwa Spinfishery i jest gites 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Taaa ale tylko slammery, nowsze są fajne ale nie dają tego co niższe przełożenie w slammerze. Sam lubię duże napoje, ale są inne ... 5,8-5,6;1 z dużo wiekszym nawojem i sprawdzają się lepiej. Oczywiście używam sargusa 2000 do dzisiaj i się sprawdza od kilku lat, miałem 3000 fajny był, miło wspominam ale już dziś bym nie kupił 3000/4000 wyższe mają mniejsze przełożenie.A 260 też sobie dokupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 A ja dokupię 360, i chyba drugą 260. Na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Okazało się, że 360 którą wczoraj otrzymałem, jest maleństwem w porównaniu do 460. Jest gabarytowo zbliżona do Okumy Raw II/40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Cześć. Jak w Waszych Slammerach działał łożysko oporowe na szpuli? W moim 260 działa "natychmiast", czyli 0 ruchu wstecznego. W kupionym własne modelu 360 jest ze 3 mm ruchu wstecznego zanim rotor się zatrzyma. Tak może być czy może świadczy o "kiepskim" łożysku oporowym? Nie wiem czy nie oddać tego kręciołka z powrotem do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) W Plecionie zakupiłem Slammera 360, 460 i 560. Wszystkie mają minimalny luz wsteczny. Nie zawracam sobie tym głowy. Jest przecież gwarancja, a przy łowieniu chyba takie "defekty" nie przeszkadzają PS. Kiedyś kołowrotki pracowały na "treszczotkach" Ten luz był naprawdę duży i nikomu to nie przeszkadzało. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 30 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Witam.mam pytanie do częstych użytkowników 260/360-tki. Jakiej najcieńszej plecionki używacie tak żeby nie kleszczył zwojów? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 0,18 a najlepiej mi się sprawdza 0,20 i w górę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Witam.mam pytanie do częstych użytkowników 260/360-tki. Jakiej najcieńszej plecionki używacie tak żeby nie kleszczył zwojów? Pozdrawiam!Te kołowrotki nie są do cienkich plecionek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) Te kołowrotki nie są do cienkich plecionek Dzięki za odpowiedź. Bardzo pomocna! Sam nie wpadłbym ma to. Pozdrawiam! Edytowane 31 Lipca 2021 przez Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Nie wiecie gdzie można dostać łożysko kabłąka do slammera 260? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi