Skocz do zawartości

Penn Slammer 260 / 360 wasze opinie ?

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wygląda ten uchwyt, na szerokość zmieści maksymalnie 15mm. Pewnie by były problemy z zamocowaniem. Chyba po prostu kupię tego classica z nadzieją, że penn nie zrobił bubla. Może nawet poprawili osadzenie szpuli i nawój, kto wie?

post-77502-0-78308600-1716333499_thumb.jpg

Edytowane przez Leszczyk12_3

Znalazłem diagram, widzę że w tym Classic jest dodatkowe podparcie osią tego wodzika posuwu szpuli. No to jednak coś zmienili

Niestety nie znam się na tych mechanizmach. Jedyna różnica, jaką dostrzegam na schemacie jest między elementem nr 98 na starym slammerze, a na classicu (tam jest inny element nr 21). O tą różnicę chodzi? Jaki wpływ na pracę i wytrzymałość kołowrotka może mieć to dodatkowe podparcie? Jeśli da się to jakkolwiek określić w tych kategoriach, to jest raczej lepiej czy gorzej?

Aż ciekawy jestem tego slammera. Mimo, że mam młynki z najwyższej półki to chętnie sięgam po slammera - też mam ich kilka. Mam na zapas ze dwa nawet ???? Jeśli nawija teraz jak nowe penny a przekładnia się nie zmieniła to będzie super młynek w tej klasie cenowej.

Biorąc pod uwagę spinfishera sprawdź przełożenie. Mi wybitnie nie pasuje to wysokie, kilka pennów zajechałem już w swojej karierza ale żadnego starego slammera.

Edytowane przez Lucas

Panowie, kupiłem tego classica. Troszkę rzęzi, ale to chyba standard? Chodzi raczej okej. Bez rewelacji, ale rewelacji też nie oczekiwałem. Jedyne co, to pokręciłem nim trochę i wylatuje z niego smar, ewentualnie oliwka - ze środka rotora lub z hamulca. Wyglada to, jak poniżej. Przejmować się tym?

post-77502-0-73492400-1716566623_thumb.jpg

post-77502-0-72048700-1716566664_thumb.jpg

Proszę wstaw zdjęcie jak nawiniesz plecionki. Ma on miejsce na podkładki do regulacji nawoju? Czy ewentualnie są w zestawie?

Jak napisał @Janusszr podkładek nie ma w zestawie. Czy jest miejsce na podkładki? Chyba powinno być, gdyż w instrukcji zamieszczonej do kołowrotka jest nawet wskazówka jak się z podkładkami obchodzić w przypadku różnych nierówności w nawoju. Pan sprzedawca poinformował mnie jednak, że od jakiegoś czasu Penn nie dodaje podkładek w zestawie. Fajnie, jakby się okazało, że nie będą potrzebne. Postaram się dać znać jak to wygląda po nawinięciu linki:))

• Like 1

Jak napisał @Janusszr podkładek nie ma w zestawie. Czy jest miejsce na podkładki? Chyba powinno być, gdyż w instrukcji zamieszczonej do kołowrotka jest nawet wskazówka jak się z podkładkami obchodzić w przypadku różnych nierówności w nawoju. Pan sprzedawca poinformował mnie jednak, że od jakiegoś czasu Penn nie dodaje podkładek w zestawie. Fajnie, jakby się okazało, że nie będą potrzebne. Postaram się dać znać jak to wygląda po nawinięciu linki:))

I jak wchodzi Ci w ten uchwyt w wędzisku.

Wybaczcie, ale plecionki niestety nie nawinę. Nie mam ochoty piłować stopki kołowrotka i tracić gwarancję (stopka wchodzi, ale tylko minimalnie w uchwyt). Także marna to poprawa stopki, a o nawoju niestety Wam nie opowiem:(( Dołożę trochę i poszukam jakiegoś innego kręćka. Może coś wiecie o okumie azores?

Wybaczcie, ale plecionki niestety nie nawinę. Nie mam ochoty piłować stopki kołowrotka i tracić gwarancję (stopka wchodzi, ale tylko minimalnie w uchwyt). Także marna to poprawa stopki, a o nawoju niestety Wam nie opowiem:(( Dołożę trochę i poszukam jakiegoś innego kręćka. Może coś wiecie o okumie azores?

A tak go zachwalali że ma normalną stopkę, chyba na PENN’a  <_< lipa trochę.

• 6 miesięcy temu...

Pytanie odnośnie starego Slammera 360.

Miał ktoś z kolegów taki przypadek, że przy dokręconym maksymalnie hamulcu, szpula trze swoją dolna krawędzią o rotor? Jeśli hamulec delikatnie poluzuje to tarcie już nie występuje. Będę musiał pewnie zeszlifować 1mm od dołu szpuli, ale wcześniej chce poznać Wasze zdanie.

Pozdrawiam