Leszczyk12_3 Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 (edytowane) Tak wygląda ten uchwyt, na szerokość zmieści maksymalnie 15mm. Pewnie by były problemy z zamocowaniem. Chyba po prostu kupię tego classica z nadzieją, że penn nie zrobił bubla. Może nawet poprawili osadzenie szpuli i nawój, kto wie? Edytowane 21 Maja 2024 przez Leszczyk12_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Ale tu na focie to chyba cast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk12_3 Opublikowano 22 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Ale tu na focie to chyba cast Ach, rzeczywiście! Nie mam teraz wędki przy sobie, więc musiałem szukać zdjęcia z internetu. Na swoje usprawiedliwienie mam, że było już późno???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Znalazłem diagram, widzę że w tym Classic jest dodatkowe podparcie osią tego wodzika posuwu szpuli. No to jednak coś zmienili… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk12_3 Opublikowano 22 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Znalazłem diagram, widzę że w tym Classic jest dodatkowe podparcie osią tego wodzika posuwu szpuli. No to jednak coś zmieniliNiestety nie znam się na tych mechanizmach. Jedyna różnica, jaką dostrzegam na schemacie jest między elementem nr 98 na starym slammerze, a na classicu (tam jest inny element nr 21). O tą różnicę chodzi? Jaki wpływ na pracę i wytrzymałość kołowrotka może mieć to dodatkowe podparcie? Jeśli da się to jakkolwiek określić w tych kategoriach, to jest raczej lepiej czy gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 23 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2024 (edytowane) Aż ciekawy jestem tego slammera. Mimo, że mam młynki z najwyższej półki to chętnie sięgam po slammera - też mam ich kilka. Mam na zapas ze dwa nawet ???? Jeśli nawija teraz jak nowe penny a przekładnia się nie zmieniła to będzie super młynek w tej klasie cenowej. Biorąc pod uwagę spinfishera sprawdź przełożenie. Mi wybitnie nie pasuje to wysokie, kilka pennów zajechałem już w swojej karierza ale żadnego starego slammera. Edytowane 23 Maja 2024 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 23 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2024 Tutaj 100% zgody trzeba sprawdzić, chyba tylko 6,2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk12_3 Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Panowie, kupiłem tego classica. Troszkę rzęzi, ale to chyba standard? Chodzi raczej okej. Bez rewelacji, ale rewelacji też nie oczekiwałem. Jedyne co, to pokręciłem nim trochę i wylatuje z niego smar, ewentualnie oliwka - ze środka rotora lub z hamulca. Wyglada to, jak poniżej. Przejmować się tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Proszę wstaw zdjęcie jak nawiniesz plecionki. Ma on miejsce na podkładki do regulacji nawoju? Czy ewentualnie są w zestawie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Proszę wstaw zdjęcie jak nawiniesz plecionki. Ma on miejsce na podkładki do regulacji nawoju? Czy ewentualnie są w zestawie?Nie podkładek, nie ma miejsca na podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk12_3 Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Proszę wstaw zdjęcie jak nawiniesz plecionki. Ma on miejsce na podkładki do regulacji nawoju? Czy ewentualnie są w zestawie?Jak napisał @Janusszr podkładek nie ma w zestawie. Czy jest miejsce na podkładki? Chyba powinno być, gdyż w instrukcji zamieszczonej do kołowrotka jest nawet wskazówka jak się z podkładkami obchodzić w przypadku różnych nierówności w nawoju. Pan sprzedawca poinformował mnie jednak, że od jakiegoś czasu Penn nie dodaje podkładek w zestawie. Fajnie, jakby się okazało, że nie będą potrzebne. Postaram się dać znać jak to wygląda po nawinięciu linki:)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Jak napisał @Janusszr podkładek nie ma w zestawie. Czy jest miejsce na podkładki? Chyba powinno być, gdyż w instrukcji zamieszczonej do kołowrotka jest nawet wskazówka jak się z podkładkami obchodzić w przypadku różnych nierówności w nawoju. Pan sprzedawca poinformował mnie jednak, że od jakiegoś czasu Penn nie dodaje podkładek w zestawie. Fajnie, jakby się okazało, że nie będą potrzebne. Postaram się dać znać jak to wygląda po nawinięciu linki:))I jak wchodzi Ci w ten uchwyt w wędzisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczyk12_3 Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 Wybaczcie, ale plecionki niestety nie nawinę. Nie mam ochoty piłować stopki kołowrotka i tracić gwarancję (stopka wchodzi, ale tylko minimalnie w uchwyt). Także marna to poprawa stopki, a o nawoju niestety Wam nie opowiem:(( Dołożę trochę i poszukam jakiegoś innego kręćka. Może coś wiecie o okumie azores? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 Azores ma na pewno mocniejszy hamulec I chyba mniejsza stopke.Wśród swoich kreckow mam 2 azores - niestety jeszcze nie uzywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 Wybaczcie, ale plecionki niestety nie nawinę. Nie mam ochoty piłować stopki kołowrotka i tracić gwarancję (stopka wchodzi, ale tylko minimalnie w uchwyt). Także marna to poprawa stopki, a o nawoju niestety Wam nie opowiem:(( Dołożę trochę i poszukam jakiegoś innego kręćka. Może coś wiecie o okumie azores?A tak go zachwalali że ma normalną stopkę, chyba na PENN’a lipa trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 Uuu szkoda... jakby normalnie nawijał to sam bym kupił do "uncjowej" brzegówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 Uuu szkoda... jakby normalnie nawijał to sam bym kupił do "uncjowej" brzegówki.Poczekaj ale nic jeszcze nie nawinął nie mieści się w uchwyt więc idzie do zwrotu. Jak nawija niestety nie wiemy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krankfrank Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 Pytanie odnośnie starego Slammera 360. Miał ktoś z kolegów taki przypadek, że przy dokręconym maksymalnie hamulcu, szpula trze swoją dolna krawędzią o rotor? Jeśli hamulec delikatnie poluzuje to tarcie już nie występuje. Będę musiał pewnie zeszlifować 1mm od dołu szpuli, ale wcześniej chce poznać Wasze zdanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi