Skocz do zawartości

Penn Slammer 260 / 360 wasze opinie ?

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Hahaha... Patent? Nawinąć szpulę do połowy, albo nie zabierać go nad wodę. Innego wyjścia nie ma.

Hahaha... "bo łapać to trza umieć".

Dobrze, że przynajmniej jeden tutaj "umie", a reszta się nie zna i narzeka na penny i ich nawijanie do "połowy szpuli" :)

Edytowane przez kleniu25

Hahaha... Patent? Nawinąć szpulę do połowy, albo nie zabierać go nad wodę. Innego wyjścia nie ma.

Ja mam trzy Penny i wystarczy nawinąć pletke 2mm za otwory na szpuli i nie ma brud.Miałem inne młynki przed Pennami i niechce żadnych młynków.Jak ściągam przynęte slammerem to jak bym  żadnego obciążenia nie miał.

• Like 1

Ja mam trzy Penny i wystarczy nawinąć pletke 2mm za otwory na szpuli i nie ma brud.Miałem inne młynki przed Pennami i niechce żadnych młynków.Jak ściągam przynęte slammerem to jak bym żadnego obciążenia nie miał.

Jak widać nie tylko ja łowię slammerem.

Brawo Ty????

Przerabiałem penny i zgodze się z wami w kilku miejscach, ale nawijać 2mm mniej, żeby nie brodzil (a to nie zawsze pomaga), a po kilku powaznych zaczepach nie 2mm, a już troche więcej brakuje. Sorry, ale to nie dla mnie.

Nikogo nie neguje, tylko wyrażam swoją opinię.

Może kiedyś jeszcze do niego wróce, z akcentem na kiedyś.  Bardziej ciekawią mnie opinie o brodach i nawoju w takim choćby clashu, ale to już inny temat.

Slammer to typowy wół roboczy. Nie ma w nim finezji, a jest moc i trwałość.

Jeżeli ktoś szuka mocnego sprzętu do orki, to bedzie ok.

Szukający aksamitu, idealnego nawoju i wysokiej kultury pracy raczej niech omijają te zabawki, bo mogą nabawić się narwicy.  ;)

• Like 1

Slammer to typowy wół roboczy. Nie ma w nim finezji, a jest moc i trwałość.

Jeżeli ktoś szuka mocnego sprzętu do orki, to bedzie ok.

Szukający aksamitu, idealnego nawoju i wysokiej kultury pracy raczej niech omijają te zabawki, bo mogą nabawić się narwicy.  ;)

Zgadzam się w 100%

Nie pisałem , że w tych samych pieniądzach ;) . Pisałem , że o podobnej mocy :) .

W podobnych finansach był stary Ryobi Zauber 4000 . Ten kołowrotek wiele u mnie przeszedł i pomimo linki pod rant , żadnej brody .

Ciekawe jakby wyglądał ten Zauber po sezonie spinningowania sumowymi barylkami na Wiśle + kilka spotkań z sumem. Bez obrazy ale to nie ta liga jeżeli chodzi o wytrzymałość.

Penn moim zdaniem jest bezkonkurencyjny jeżeli chodzi o wytrzymałość w tym zakresie cenowym. Jeżeli chodzi o brody to też mialem z nim problemy stosujac go na sandacza, mniejszy nawoj rozwiązał problem. Sprzedalem go ale wróciłem tym razem z misją sum i tutaj o dziwo ani razu mi nie splątał , może to być kwestia grubszej plecionki

Czasem brody się zdażają. Jest to dosyć uciążliwe , dlatego kupiłem spinfishera ssv 3500 i nie narzekam , szpulka wypełniona pod rancik. Fajnieszy desing,ale praktycznie kręci tak samo jak brat bliźniak :) Jakbym miał wybrać jeszcze raz , to kupiłbym SSV :)

Ciekawe jakby wyglądał ten Zauber po sezonie spinningowania sumowymi barylkami na Wiśle + kilka spotkań z sumem. Bez obrazy ale to nie ta liga jeżeli chodzi o wytrzymałość.

Penn moim zdaniem jest bezkonkurencyjny jeżeli chodzi o wytrzymałość w tym zakresie cenowym. Jeżeli chodzi o brody to też mialem z nim problemy stosujac go na sandacza, mniejszy nawoj rozwiązał problem. Sprzedalem go ale wróciłem tym razem z misją sum i tutaj o dziwo ani razu mi nie splątał , może to być kwestia grubszej plecionki

Pływałem przez trzy sezony z dwoma kolegami po ZZ , którzy łowili na Zaubery 400 , robione w kraju kwitnącej wiśni. Łowili na główki 25-35g . Głównie łowili sumy , sandacze . Zdarzały się  pod haczone tołpygi , nie małych rozmiarów. Nie wiem jak z baryłkami na Wiśle , bo to jednak trochę inna bajka , ale na ZZ Zauber made in Japan dawał radę.

Pływałem przez trzy sezony z dwoma kolegami po ZZ , którzy łowili na Zaubery 400 , robione w kraju kwitnącej wiśni. Łowili na główki 25-35g . Głównie łowili sumy , sandacze . Zdarzały się  pod haczone tołpygi , nie małych rozmiarów. Nie wiem jak z baryłkami na Wiśle , bo to jednak trochę inna bajka , ale na ZZ Zauber made in Japan dawał radę.

Zauber to nie Made in Japan. Wiele lat temu tak.

Na moje oko, to Spinfisher V  w innych barwach. Reszta to samo.

Kolego nie to samo.W Slammerze ośka główna jest podparta w 3 miejscach,trzecie miejsce to na końcu kołowrotka (ośka wchodzi w tulejkę z mosiądzu lub fosforbrązu) i dlatego jest tak wytrzymały.W innych kołowrotkach tego nie ma i dlatego się rozlatują.Tak samo nie ma tego rozwiązania ten wychwalany przez ciebie ssv 3500 ,bo też go mam i nawet jest do sprzedania ze zdięciami z przekładnią w dziale sprzedam kołowrotki...To sobie oglądnij.I nie pracuje tak samo lekko jak Slammer ,tylko ciężej ponieważ ma przełożenie 6.2 i czuć na nim każde obciążenie....

W sezonie 2017 zamierzam przetestować Slammera (I gen) na szwedzkich szczupakach-głownie gumy 10-20cm na główkach 5-20g i duze wahadła i zobaczymy jak sie spisze. Zauber 3000 poległ po niespełna 2tyg, natomiast Team Daiwa 3000 okazała sie za ciężka na 4-5h praktycznie codzienne machanie krótkim kijem.

W sezonie 2017 zamierzam przetestować Slammera (I gen) na szwedzkich szczupakach-głownie gumy 10-20cm na główkach 5-20g i duze wahadła i zobaczymy jak sie spisze. Zauber 3000 poległ po niespełna 2tyg, natomiast Team Daiwa 3000 okazała sie za ciężka na 4-5h praktycznie codzienne machanie krótkim kijem.

Zauber ale z jakich lat ten Zauber ? Ostatnie 2-3 lata ?