Skocz do zawartości

Penn Slammer 260 / 360 wasze opinie ?

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ostanie 2-3lata, dokładnie prod 2015, dystrybucja Dragon. Nie twierdze, ze to zły kołowrotek bo jest dobry ale nie do ciężkich, stawiających duzy opór przynęt. Mysle, ze całkowita waga stawiającej średni opór przynęty w przypadku Zaubera zeby pracował poprawnie to 20-25g, przy cięższych juz niestety stukał, pukał i terkotal...

• Like 1

W sezonie 2017 zamierzam przetestować Slammera (I gen) na szwedzkich szczupakach-głownie gumy 10-20cm na główkach 5-20g i duze wahadła i zobaczymy jak sie spisze. Zauber 3000 poległ po niespełna 2tyg, natomiast Team Daiwa 3000 okazała sie za ciężka na 4-5h praktycznie codzienne machanie krótkim kijem.

Że niby slammer jest lżejszy ? :blink:

Aż poszedłem zważyć :ph34r:  360tka z plecionką waży 387 g ...

Edytowane przez Artech

Witam. Mam pytanko odnośnie pena slamera 260 ,mam nowego z importu z uk. W pozycji pionowej podczas kręcenia gdy szpula znajduje się na górze i na dole słychać jakieś pukniecie. Słyszałem, że finezja u niego leży i zastanawiam się czy to też pod jej brak mam podłączyć ogólnie kolowrotek ok myślałem ,że będzie gorzej.coś czuję, że i tak pewnie zaraz zagladnę do środka ha ha

• 3 tygodnie później...

Drodzy koledzy mam pytanko w jakiej gramaturze przynęt mogę używać slammera 260? Myślałem nad próbą łowienia na slidery i zastanawiam się czy da radę?

Zdecydowanie da. Slider stawia mały opór w wodzie.

Obrotówki od 5 w górę są dużo większym obciążeniem dla młynka.

Edytowane przez godski

Drodzy koledzy mam pytanko w jakiej gramaturze przynęt mogę używać slammera 260? Myślałem nad próbą łowienia na slidery i zastanawiam się czy da radę?

Jeżeli dopiero zamierzasz kupować, to polecałbym brać rozmiar 360.

Różni się od 260 tylko pojemnością szpuli i 360 jest bardziej uniwersalna.

Pojemność generalnie jest mniejszym problemem. Ale większa średnica przyda się do dalszych rzutów.

Dokładnie tak.

Dalsze rzuty, więcej plecionki wejdzie, a waga praktycznie ta sama.

Sam sie przekonałem o tym, że praktyczniejsza jest wersja 360.

Kilka wersji tych Slammerów się u mnie przewinęło.

Najpierw kupiłem 260, ale ta szpulka mi nie pasowała.

Wymieniłem na wersje 360 i już było bardziej komfortowo.

Dlatego też polecam brać od razu 360.

Edytowane przez Tom@son
  • Like 2

Bebechy ma te same co 360, także da rade cięzej połowić.

Te Slammerki to takie typowe woły.

Mało finezyjne, ale proporcje cena do jakości jest ok.

Pewnie przed zakupem troche poczytałeś o nich i mniej więcej wiesz czego się spodziewać.

Można orać i cięższego łowienia się nie boi.

Nie ma bardziej predysponowanego kołowrotka do dużych obciążeń niż slammer. Zakładaj i woby po 20cm on da radę , nie wiem czy Twoje ręce też ;)

• Like 2

360-tka na Bałtyckiej plaży ,,najadła''się piachu i przy kręceniu zatrzymała się na chwilkę do czasu gdy na siłę nie przekręciłem korbą

Po tym poligonie ma u mnie stałe miejsce na półce wśród Japan SW których nawet nie myślę poddać takiej próbie

gdybym miał zostawić jeden kołowrotek który miałby służyć na lata zostałby Slammer

• Like 1