pawloszczak Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Wiec od poczatku kupilem w zeszlym roku wedke jaxon elite 2.70 5-25g. DO tego spro opera 1230. Wszystko dzialalo fajnie tylko ze moj ojciec pozyczyl zestaw nie dosc ze bez pytania to jeszcze mu ukradli,a bylem z nim 3 razy na rybach... Wiec szukam czegos nowego wedka w granicach 300zł, mysle jaxon xt-pro 272 tylko nie wiem czy do 25 czy do 32?A kolowrotek nie wiem czy znowu spro opera czy moze penn battle 3000 ? A moze macie jakies inne pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 pena sobie daruj , spro , zauber jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Glownie jezioro, brzeg, lodka. Dlugosc 2.70 mi odpowiada. Ryba to szczupak i okon...o ile w wogole zostaly jakies ryby w jeziorach... Przynety to glownie gumy, oczywiscie czasem obrotowki czy jakis wobler, wole plecionke. Ogolnie mialem wieloletnia przerwe takze wypadlem z rynku. Przed kupnem ostatniego zestawu troche sie edukowalem, ale z pewnoscia koledzy jestescie bardziej na czasie takze slucham rad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Konger World Champion Turbo 3,0m do 21g do tego Ryobi Zauber 3000 i bedziesz Pan zadowolony, bedzie to bardzo uniwersalny zestaw, począwszy od kleni przez bolenie, szczupaki i sandacza na lekko, poradzi sobie z brzaną i sumkiem do 130 mam polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) za 750 zl tu na giełdzie możesz kupic dobrej jakości uzywany sprzet nie jakiegoś jaxona co do kolowrotkow to nowy zuber lub spro ewentualnie pogadaj z kolegami może jakiś emblem się trafi za 350-400zl? Edytowane 7 Maja 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 cristovo lal jak ladnie to napisales ze Ci się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) Konger jest w podobnej cenie.. wiec moze cos z niego wybiore tylko 270 mi wsytarczy. mam troche woblerkow 20-30g to chyba jednak celowac w cos z wiekszym cw niz 21... Tylko sa te tango,kobalt, impulse, turbo. Czym sie roznia, ktory lepszy? Uzywke lepsza moglbym, ale nie wiem naco patrzyc z wyzszej polki uzywke? A spro to stawiac na opere? Wtedy byla to nowosc i bardzo malo opinii bylo, moze teraz cos wiecej wiadomo czy nie szwankuja? Moze moglibyscie konkretne aukcje podeslac czy propozycje... Edytowane 7 Maja 2014 przez pawloszczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Konger World Champion Turbo 3,0m do 21g do tego Ryobi Zauber 3000 i bedziesz Pan zadowolony, bedzie to bardzo uniwersalny zestaw, począwszy od kleni przez bolenie, szczupaki i sandacza na lekko, poradzi sobie z brzaną i sumkiem do 130 mam polecamDobre Piotro dobre niedlugo, beda opisywali kije podajac zamiast cw -sum do 130cm-okon 45cm-szczupak 94cm nie odbieraj tego jako czepialstwa, tak mi sie to rzucilo w oku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 http://allegro.pl/konger-world-champion-kobalt-2-75m-dragon-przypon-i4180646683.html moze cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Konger World Champion Turbo 3,0m do 21g do tego Ryobi Zauber 3000 i bedziesz Pan zadowolony, bedzie to bardzo uniwersalny zestaw, począwszy od kleni przez bolenie, szczupaki i sandacza na lekko, poradzi sobie z brzaną i sumkiem do 130 mam polecam Także polecam Turbo. Zanim dotknęła mnie zaraza budowania wędek w pracowniach, miałem Kongerka. Super wędka jak za tą cenę, pierwszego dnia wyjęła brzanę 64 cm, padło też kilka bolków 70+ i jeden 80+. Nie pakuj się od razu w tak grube łowienie jak woblery po 20-30 gr. Na to jeszcze przyjdzie czas. Lepiej łowić ryby mniejsze ale za to częściej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Dobre Piotro dobre niedlugo, beda opisywali kije podajac zamiast cw -sum do 130cm-okon 45cm-szczupak 94cm nie odbieraj tego jako czepialstwa, tak mi sie to rzucilo w oku Hehehehe cos w tym jest, pokazywałem koledze kija do 14g a on pyta czy wyjmie bolka pod 80 ? więc sam wiesz jak jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Za siedem i pół stówy to można samochód kupić Ja tam od wielu sezonów wszystko obrabiam zestawem Shimano za trzy stówki ( z malutkim plusikiem ) Młynek taki z podwójną korbą a kijek taki z mieczem o cw ( ciężar wyholowany ) 40kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Spodobały mi się te konger world champion. Mysle o kobalt do 28g? Jest jeszcze skipper i wiele innych, jakies opinie.?A jesli chodzi o spro to grandarc opera czy zaltarc jeszcze jakis hypalite? Edytowane 8 Maja 2014 przez pawloszczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Długo się nie rozpisując.Kij-Okuma Black Rock 2,75 cw.7-30.Kręcioł-Spro Red Arc 10400.Nie będę tego zestawu porównywał do innych,bo to bez sensu,musiałbym trzymać w łapach wszystko aby takie porównanie było miarodajne.Podałem go bo takiego zestawu używam jako uniwersału szczupakowo-boleniowego.Kołowrotek-opisany wzdłuż i wszerz,ze wszystkich redów które mam jestem bardzo zadowolony.Gdybym miał je ocenić w relacji cena do jakości daję 9,5/10(pół punkcika zabrałem tylko dlatego że nie jest czarny )Kij-dobrze rzuca od dolnego zakresu cw,ładnie progresywnie ugina się pod większą rybą,spadów nie generuje.Poleciłbym Ci taki zestaw bez obaw,tym bardziej że mieści się w Twoim budżecie,jest jednakże jedno ale-mnie leży w ręce idealnie,nie męczy nawet podczas długiej dniówki,łowi mi się nim komfortowo.To wszystko znaczy tyle,że Ty możesz mieć zupełnie inne odczucia.Najlepiej-podejdż do sklepu,pomacaj, poskładaj zestawy i wybierz to co ci będzie leżeć w ręce.Pozdrawiam.PS.W to,że kupisz nowy,przyzwoity kołowrotek(typu Red Arc czy Zauber) i używany kij na giełdzie na fajnym blanku w Twoim budżecie raczej nie wierz.Kołowrotek-ok 350PLN,zostają ci 4 stówki.Nie pamiętam żebym widział na giełdzie kij na fajnym(cokolwiek by to nie znaczyło)blanku do Twoich zastosowań za 400PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Cristivo widac znasz sie na sprzecie. A ja raczkuje w temacie.Wiesz wielkiego porownania nie mam przesiadlem sie ze sprzetu za kilkadziesiat zlotych na tego jaxona i spro wiec dla mnie to bylo jak z malucha do merca. I o dziwo bylem w 3 wedkarskich w olsztynie i niegdzie nie mieli ZADNEGO spro. No i zamawialem w ciemno. Wiec o ile na spro jestem zdecydowany tylko nie wiem czy opera czy ten grandarc bo cena praktycznie ta sama.To jestem ciekaw czy nie kupie czegos lepszego z wedek do powiedzmy 300zl. Tamtego jaxona wylicytowalem nowke chyba za 150zl takze to byla okazja... moglbys poradzic konkretny model? moje wymogi to ok. 270cm no i te cw.20-30. moze jakis dragon? Aaa i lubie o duzej akcji Edytowane 8 Maja 2014 przez pawloszczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) ..................... Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Spodobały mi się te konger world champion. Mysle o kobalt do 28g? Jest jeszcze skipper i wiele innych, jakies opinie.?A jesli chodzi o spro to grandarc opera czy zaltarc jeszcze jakis hypalite?Miałem dwa kobalty do 28 gram. Jeden sie ostał. Bardzo dobre kijki. Taki własnie cięższy uniwersał. Ładne ugięcie. Zdecydowanie pod szczupaka a nie pod sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloszczak Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Bylem w sklepie ogladalem i okume black rock i kongera kobalt...no i konsternacja. Nie wiem co wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 To co w łapce lepiej leży oba są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylan88 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Witam,Chciałbym odświeżyć temat i poprosić bardziej doświadczonych kolegów o poradę.Zastanawiam się nad kupnem kija, którym obsłużę wypady boleniowe, a zarazem szczupakowe. Łowię głównie na Odrze i Warcie, a przynęty, jakich używam to głównie woblery 4-10 cm, gumy z główkami 7-15g, rzadziej obrotówki i wahadła. Kije, jakie przypadły mi do gustu to:- Okuma Black Rock 275 cw. 7-30,- Konger WRX World Champion Kobalt 270 cw. 28.Oba kije oglądałem, oba mi pasują Konger jest moim zdaniem dosyć sztywny i wiem, że spokojnie poradzi sobie z w/w gumami jak i obrotówką w nurcie, ale boję się czy nie będzie za bardzo "pałowaty".Jeśli chodzi o Okumę to wydaje mi się delikatna i zastanawiam się jak zachowywać się będzie w nurcie po rzuceniu Hunterem Sirit 11g lub obrotówką? Czy szczytówka nie będzie mocno wygięta? Jak będzie się zachowywać przy używaniu ripperów z 12-15g główkami i np. algi 1-2?Jeśli ktoś może pomóc to bardzo proszę, bo zaraz zwariuję (sklepy wędkarskie powinny być nad wodą ). To mój pierwszy post z prośbą o poradę, więc proszę o wyrozumiałość.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylan88 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Przepraszam nie ten wątek. Proszę ignorować.Założyłem nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi