Żbiku Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Jak chcesz kołowrotek na lata, to poszukaj starych sprawdzonych konstrukcji Shimano albo Daiwy. Nie kręcą tak "maślanie" jak te nowe ale masz pewność, że gwint śrubki się nie wyrobi, obudowa nie pęknie i kręcioł przetrwa kilka wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Za to nadgarstki mogą sie posypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Stare Shimanki czy Daiwy kręcą całkiem przyjemnie, lekko i nie są ciężkie (np Tournament Z2500 ma 270g) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Za to nadgarstki mogą sie posypać Oj tam, na siłowni można zaoszczędzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Z jakiego materialu jest wykonana obudowa w Biomasterze fb. Dziwi mnie roznica wagi w wersji jdm 315gr. a 295gr. w fb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Ja w tym watku zapytam o galki w korbach, czyli Handle Knob.Ktore sa bardziej praktyczne ?. Bo w zasadzie sa dwa rodzaje, tj. Paddle i Ftat-T.Paddle sa w zasadzie w kolowrotkach malych rozmiarow.Ale nie tylko. Bo np. Stradici Ci4+ chyba maja we wszystkich rozmiarach tak jak i Sustain'y.Jakie sa Wasze opinie, ktorymi lepiej sie kreci ?.Bo mysle wlasnie o Stradicu Ci4+3000 FA ale nie wiem czy ta galka mi podejdzie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 podepnę się pod temat ,poszukuje w necie instrukcji obsługi w języku polskim Shimano Stradic CI4 F, może ktoś pomoże . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jak Panowie ktos uzytkuje tego stradic Ci4+? jak to śmiga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 WitamMam pytanie czy Biomaster FB to odpowiednik biomastera 08 JDM ?i czy szpulka od stradica Ci4 pasują do biomastera 08 lub FB (jeśli to te same kołowrotki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Odpowiednik biomastera '11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) a jaki odpowiednik jest pod bio 08 na europe?chodzi o kompatybilność szpuli ,wie może ktoś? Edytowane 9 Lutego 2015 przez hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ile rozkręceń wytrzyma gwint w plastiku w porównaniu do metalu?Mnie akurat wkręty nie dziwią .W Biomasterze FB plastikowa pokrywka jest mocowana śrubami do części metalowej. Odwrotnie np. niż w TP 02 PG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) a jaki odpowiednik jest pod bio 08 na europe?chodzi o kompatybilność szpuli ,wie może ktoś?Być może któryś ze stradiców ale na pewno nie FJ i nie C14+FA. Może starszy model F, FI. I Rarenium FA wziąłbym pod uwagę. Edytowane 9 Lutego 2015 przez maicke82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tak ten Ci4+ ma terkotkę pod szpulą na ośce ta plastikową. myślę że Ci4 ,jest podobny,muszę podjechać do sklepu jakiegoś i sprawdzićbo w sieci niema info na temat kompatybilności ze szpulami euro vs JDM w tym modelu biomka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Narzekacie na wagę kołowrotków a ja mam problem z dobraniem do Dragona Millenium HP 2,55m szczupakowego kołowrotka. Kupiłem niedawno Stradica 2500 FB i jest za lekki Ma ktoś ten kijek, jakim kołowrotkiem należało by go obdarować, żeby wyważyć zestaw do Jigowania, ten Biomaster 4000FB by się nadał? Przy kiju konger maxim 2-12g mam biomastera 2000XTR zestaw śmiga jak marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Faktycznie, trochę przegiales z kreciolem o masie 180-190g do kija 255cm Dokręć do kija tego Stradica i zaczep mu na korbkę kilka główek jigowych 15-20g. Zobaczysz wtedy jaka masa dobrze wyważa kij. Bedziesz wtedy wiedział jakiej masy kreciol musisz do niego dokręcić Obstawiam 270-290g, jak nie lepiej, bo sam kij leci na pysk niestety... Edytowane 13 Grudnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ja swiadomie wybieram do jigowania ciezszy kolowrotek np. do kija 7' ktory wazy ok 100g ,cw.do 30g bardziej komfortowo lowi mi sie z podpietym kreciolem 300g niz 250g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Czyli do ciężkiego łowienia zdecydowanie Biomaster ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ja bym brał biomka 4000 na cięższe łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 a rozmiar mniejszy ? to tylko kwestia wielkości szpuli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi