admin Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Witam,Jednym z artykułów będzie test przynęty X-Rap Rapali. Przynęta pięknie wykonana, świetnie lecąca, no i przy tym fantastycznie pracująca. Jakie są Wasze spostrzeżenia, czy korzystacie z niej? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Ja łowię na ten wobler od dłuższego czasu ale na razie bez spektakularnych wyników.W zasadzie nie widzę w nim nic szczególnego, oprócz tego, że można nim daleko rzucić. Według mnie tylko to jest jego zaletą.W ofercie wielu producentów znajdziemy podobne woblery, o podobnym krztałcie, podobnie pracujące i posiadające grzechotkę wewnątrz korpusu.Dla mnie ten wobler to żadna rewelacjia, szczególnie jeżeli wcześniej używało się Long casta Rapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Pierwszego x-rapa udało mi się kupić zeszłej jesieni. Okres był dość dobry na testy więc przynęta się sprawdziła. Do dziś bardzo ją lubię i jest jedna z kilku najczęściej używanych przez mnie ( na pierwszym miejscu jest chyba duel Anie magnet 90s). Sprawdza mi się świetnie prowadzona bardzo powoli krótkimi szarpnięciami nad dywanem rośli. Z przyponem powoli tonie ale na około 2m zatrzymuje się. A może sporządzimy jakiś ranking przynęt? Każdy wypowie się na co najczęściej łowi, zmontujemy z tego jakąś tabelkę i będziemy głosować na poszczególne pozycje, po jakimś czasie powstała by lista najlepszych przynęt według jerkbaint.pl, można by to nawet później gdzieś sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Mnie rowniez ta przyneta nie powalila na kolana.Jakos nie moge jej umiejscowic w swoim pudelku, na bolki sie wydaje za duza, a szczupaki sciagam z innymi przynetami niz takie X rapy...Slyszalem duzo dobrego z roznych zrodel o tej przynecie, ale swoj jedyny ezgemplarz pozbawilem kiedys kotwic podczas weekendu nad Narwia...i tak juz zostalo. Wydaje mi sie ze Mifek mial bardziej pozytywne przygody z X Rapem...poczekamy niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 A może sporządzimy jakiś ranking przynęt? Każdy wypowie się na co najczęściej łowi, zmontujemy z tego jakąś tabelkę i będziemy głosować na poszczególne pozycje, po jakimś czasie powstała by lista najlepszych przynęt według jerkbaint.pl, można by to nawet później gdzieś sprzedać Jestem jak najbardziej za. Mam możliwość stworzenia takiej ankiety ot ... od ręki Zatem otwieram nowy wątek. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Moje doświadczenia to jeden bolek który zmienił zdanie w ostatniej chwili. Parę małych scubełków takich okołowymiarowych. I w zasadzie to niemal wszystko... No można tu jeszcze ewentualnie dodać dwa odstrzelenia z okresu nauki obsługi low prof'a w postaci quantum'a tempo 401. Ciągle wiąże spore nadzieje jeśli chodzi o bolki. Wydaję się jednak, że moje bolki wolą na razie inne bajki.Poczekam jeszcze miesiąc. Jak juz ofiary potencjalnej zdobyczy będa zdecydowanie większe to może cos się uda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 jakoś niedawno oglądałem nowości rapali i widzałem nowego XRAPa 13 cm.... Wygładał dośc ciekawie. W sumie 10-tka przy nim to maleństwo. Chyba ze względu na aktualnie przeżywana fascynację nieco większymi przynetami wiąże i z tym modelem pewne nadzieję... Most na Odrze czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 W tym roku zakupiłem jedną sztukę na próbę model X RAPA XR10-HH. Pierwsza rybka jaka się powiesiła to ku mojemu zdziwieniu sum Potem z powodzeniem kilka razy udalo mi sie złowić ładne okonie. pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 moje gratulacje Maćku1 Możesz przybliżyć nam nieco okoliczności oraz miejsca i sposob prowadzenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Jak najbardziej Prowadzenie na początku szybkie po kilku obrotach dosyć zwolniłem i lekkimi skokami do brzegu. A miejscówka niestety nie w Polsce . Byłem akuratnie na projekcie. To było w Niemczech na jednym ze zbiorników niedaleko Hagen kolo Dortmundu. Ale ojcu podrzuciłem pomysł i już mial pobicia na jeziorze Dzierżno Małe. I był to również na bank sum. Wszystkie brania koło godziny 20-22 tuż przed letnimi burzami, które krążyly wokół jeziora. Niestety na razie ojcu nie udało się wyciągnąć wąsatego birbanta na brzeg. A w brew pozorom jest ich u nas sporo trzeba tylko znac miejscówki pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Ok dzięki wielkie za info's Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 X-Rap jest nie tylko ładny i daleko leci z castingu, ale jest też smaczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A smażony czy w galarecie, po żydowsku?Gadda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Chyba musze isc do lekarza od oczu bo nic nie widze na tym zdjeciu co Pan Andrzej wkleił - cuś tak szaro wiec faktycznie może być że i w galarecie Można zapytać co przedstawia to zdjęcie? Pozdrawiam ps. sugestii że nie tylko od oczu nie przyjmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Friko toż to przecież szczuk zapięty na x-rapa, wyłożony na powierzchni wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Phala, widać go dopiero teraz. Poprzednio było malutkie zdjęcie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Aaaa... teraz widze ! Nie wiem czemu ale poprzednie zjecie wyswietlalo sie mniej wiecej wielkosci avatara Pana Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 A jak tak no to już rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Moderator, Friko, moderator , czujny moderator PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Dzis bedac w sklepie za kotwiczkami zobaczylem nowego X Rapa ale lamanego, jest to XJS-13. Wazy 46 gram, pracuje czyli zanurza sie do 2,4 metra , ma 13cm ,ma grzechotke . Jest to trzeci wpbler Rapali jaki zabiore do Kanady obok dwoch Super Shad Rapow , wyglada bardzo ciekawie i dobrze do trolingu sie zapowiada. Napisze jakie mial powodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Jurek przyznam szczerze, że trochę Ci zazdroszczę niemal natychmiastowego dostępu do wszelakich nowości... A trzeba przyznać,że n 13-tke mam duuuużego smaka.... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Witam,Szczerze mówiąc nie widziałem jeszcze 13 cm wersji, a o łamańcu to wogóle nie wspomnę. Jednakże myślę, że to może być świetna przynęta do jerkowania (twichbajt). Zresztą. Kiedyś kupiłem taka kasetę video Stacey King - Jerkbait fishing. Generalnie myślałem, że będzie tak pokaz różnych jerków a tu co ... King jerkował woblerami Rapali (minnow, husky itd.). A tak przy okazji, oglądając katalogi np. BPS zauważyłem, że ceny woblerów Rapali są skandalicznie niskie w porównaniu z Polską. To niestety kolejny dowód na to, że sprzęt wędkarski opłaca się kupować za granicą. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 @Remas,... A tak przy okazji, oglądając katalogi np. BPS zauważyłem, że ceny woblerów Rapali są skandalicznie niskie w porównaniu z Polską. To niestety kolejny dowód na to, że sprzęt wędkarski opłaca się kupować za granicą... - niestety to wina naszych dystrybutorów, którzy za wszelką cenę chcą nachapać się jak najwięcej pieniędzy, jak najmniejszym kosztem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 cóż jest kilka wiarygodnych opowiastek na temat marży naszych hurtowników i innych dealerów, ale o tym może nie na forum, tylko na np na Wiartlu A może by tak zrobić ściepe FORUMOWĄ i zrobić duże zamówienie????? Tak tylko się pytam ... no bo co się nie zapytam... Chyba,ż ektos jest w trakcie przymiarek to bym prosił o sygnał to mam coś do zakupu a z jedną rzeczą to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 No co do tej ściepy to jestem za. Sam bym łyknął parę przynęt że o multiku Abu nie wspomnę <_< pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi