Skocz do zawartości

Kołowrotek Orvis Acces Mid Arbor

chudy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,planuję zakupić taki kołowrotek do kija #5.Problem mam tylko z doborem wielkości, II czy III ? Na stronie producenta podają , że II jest do linek 3-5 , natomiast w sklepach internetowych podają , że II jest do linek 3-4 a III do linek 5-6 .Różnica w wielkości niby niewielka , 7,6 cm II i 8,3 cm III.Jeśli któryś z kolegów posiada taki kołowrotek niech mi podpowie , jakiej wielkości będzie lepszy do linki 5.

Witam,planuję zakupić taki kołowrotek do kija #5.Problem mam tylko z doborem wielkości, II czy III ? Na stronie producenta podają , że II jest do linek 3-5 , natomiast w sklepach internetowych podają , że II jest do linek 3-4 a III do linek 5-6 .Różnica w wielkości niby niewielka , 7,6 cm II i 8,3 cm III.Jeśli któryś z kolegów posiada taki kołowrotek niech mi podpowie , jakiej wielkości będzie lepszy do linki 5.

Moim zdaniem do wędki #5 powinieneś kupić Accesa III. Mam model II, który współpracuje z wędką #4 i jest ok. Ten kołowrotek jest bardzo lekki i maleńki, o czym trzeba pamiętać, bo wyważanie wędki też ma znaczenie.

Robert.

Zdecydowanie, zrób tak, jak napisał Robert. Mam kilka tych kołowrotków i pomimo niewielkiej różnicy w masie pomiędzy Access  II i III (zaledwie 5 g), na III wejdzie więcej podkładu i swobodniej będziesz mógł nawinąć linkę #5. Te kilka milimetrów różnicy w średnicy szpuli to naprawdę wiele (przelicz sobie procentowo i objętościowo). Moim skromnym zdaniem Access II stworzony jest właśnie do wędek w klasie 2, 3 i 4. Access III to już młynek do wędeczek 4 i 5.  Masz 3 kolory, więc możesz sobie dopasować kołowrotek do koloru uchwytu lub koloru wędki.

Powodzenia