Skocz do zawartości
  • 0

Ratujmy Dunajec

tomi78

Pytanie

Siemka :D .

Nad Dunajcem zawisły czarne chmury kilku cwaniaczków chce sobie zrobić interes na Dunajcu .Chcą wybudować małe elektrownie wodne co to oznacza dla rzeki górskiej każdy wie :( :angry: .Jak do tego dojdzie to Dunajec od Krościenka aż do Łącka podzielony będzie zaporami .Można powiedzieć że jest to śmierć dla tej rzeki bo będzie to jedno wielkie bajoro.Proszę Was o podpisy na petycji http://www.petycje.pl/3567 jeszcze jest nadzieja.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja też podpiszę tą petycję ale to nie ona zdecyduje. Takie rzeczy rozstrzygają się w wyborach. Jak człowiek decydujący o losie rzeki to złodziej i przekrętacz, to sobie tą petycją w kominku rozpali. A kominek i chatę to sobie wybuduje z działki od właściciela elektrowni. Oby tym razem ignorancja polityczna nie zebrała żniwa.

• 0

A kto te paszcze wybierał? Krasnoludki? Trzeba myśleć jak się coś robi a nie przed wyborami się skrobać po głowie na kogo glosować albo siedzieć na d... w domu. Przypomina mi się temat, „Kaskady na Wiśle”. Też były petycje i pewnie organizatorzy się cieszą, że się udało. Ale fakty są mniej budujące. Wygrał prozaiczny brak kasy i „Czerwone Kmery” nie zrobiły kolejnego przekrętu. Ja się uważam za człowieka zorientowanego i myślę tak. Jak nie daj Boże, to trzeba człowieka biegłego który potrafi zaskarżać ewentualna decyzje nawet do UE która widzi Polskę jako skansen i nie lubi jak się skansen dewastuje :D Trzeba to wykorzystać. Ot cała brudna polityka :D

• 0

Dzisiaj, w Teleexpressie, poruszyli ten temat. Komentarz: przedsiębiorcy czekają na nowy plan zagospodarowania przestrzennego. I drugi: w Krościenku mogą powstać dwa (2) progi spiętrzające wodę. Był też Rejtan: zrobimy zadymę większą niż w Rospudzie.

Jeśli tylko część informacji zawartych w króciutkim reportażu jest prawdziwa, to .... trzeba zgasić światło :(