Od początku zezonu powróciłem do łapania na obrotówki. Bardzo lubię tego typu przynęty ale zauważyłem, że kupowane przeze mnie kretliki nie wystarczają na to aby linka (łapię na żyłkę i plecionkę) nie skręcała się Tyczy się to prostego krętlika lub beczkowego. Stosowałem nawet te potrójne beczkowe i trzy łączone ze sobą i linka nadal się skręca od obrotówek począwszy od nr 0 już nie mówiac o rozmiarach 3-4...
Dlaczego tak się dzieje? Czy to niska jakość krętlików (kupowałem i te z wyższej pułki)? Czy to wszystko zależy od obrotówki? Czy jest jakis sposób aby zniwelować tego typu skręcanie?
Pytanie
dyliog
Witam
Od początku zezonu powróciłem do łapania na obrotówki. Bardzo lubię tego typu przynęty ale zauważyłem, że kupowane przeze mnie kretliki nie wystarczają na to aby linka (łapię na żyłkę i plecionkę) nie skręcała się
Tyczy się to prostego krętlika lub beczkowego. Stosowałem nawet te potrójne beczkowe i trzy łączone ze sobą i linka nadal się skręca od obrotówek począwszy od nr 0 już nie mówiac o rozmiarach 3-4...
Dlaczego tak się dzieje? Czy to niska jakość krętlików (kupowałem i te z wyższej pułki)? Czy to wszystko zależy od obrotówki? Czy jest jakis sposób aby zniwelować tego typu skręcanie?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi