mariano43 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 WitamKupiłem kolowrotek shimano twin power,jest nowy.Czy powinno się od razu nasmarowac ,praca jest troszke metaliczna, różne są opinie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Opinie może i różne, ale identyczne w każdym nowo założonym temacie.zajrzeć do środka, ocenić co dalej i targac ryby i nie używać latem jako wentylatora w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Tam bodajże jest port szybkiego smarowania. Daj nim coś dobrego strzykawką porcjami kręcąc w ilości całkowitej 1 ml i będzie po metalicznych odczuciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Dokładnie, masz port, wstrzyknij smaru i po sprawie. Nie zaszkodzi, a na pewno pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 A jeszcze z patentów to rurki termokurczliwe zakladane na strzykawki można tak formować zeby jak najdokladniej na przekladnie nakladac smar przez port, ostatnio ktoś się śmiał z tego, ale to dobry sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Oj, temat portu wywołany ponownie :-).Jak jest wola oraz umiejętności, to rozkręcić po całości i takoż wysmarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Nowy "dotrzeć" na fabrycznym smarowaniu(kilka-kilkanaście) wypraw.Później dać do fachmana i niech dobrze przesmaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 WitamKupiłem kolowrotek shimano twin power,jest nowy.Czy powinno się od razu nasmarowac ,praca jest troszke metaliczna, różne są opinie .PozdrawiamMoim zdaniem nie. Zaczekać i po kilku wyjazdach zajrzeć. Przekładnia się dotrze. Usunąć mikroopiłki i przesmarować. Tam bodajże jest port szybkiego smarowania. Daj nim coś dobrego strzykawką porcjami kręcąc w ilości całkowitej 1 ml i będzie po metalicznych odczuciach.Ten port się do niczego nie nadaje. Nie jest po stronie zębów głównego koła. Można prowizorycznie tam kapnąć krople lub dwie oliwki. Mam TP 2011 i zbliżone konstrukcyjnie Biomastery 2011. Dla mnie smarowanie jest wystarczajace. Zaglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Nowy "dotrzeć" na fabrycznym smarowaniu(kilka-kilkanaście) wypraw.Później dać do fachmana i niech dobrze przesmarujePopieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Smarować od razu, niech się dociera ze smarem a nie na sucho.Samochód na dotarciu też pracował na oleju. Edytowane 13 Maja 2014 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano43 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dziękuję za rady i jeszcze jedna wyprawa i nasmaruje:-) dzięki za rady.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Nowy "dotrzeć" na fabrycznym smarowaniu(kilka-kilkanaście) wypraw.Później dać do fachmana i niech dobrze przesmaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Z tym docieraniem to lekka przesada przy mlynku tej klasy. Smaruj odrazu bo predzej go zatrzesz niz dotrzesz. Swojego jak rozkrecilem to byl suchy jak pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Z tym docieraniem to lekka przesada przy mlynku tej klasy. Smaruj odrazu bo predzej go zatrzesz niz dotrzesz. Swojego jak rozkrecilem to byl suchy jak pieprz.Słusznie postąpiłeś, nie popieram docierania bez smaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Słusznie postąpiłeś, nie popieram docierania bez smaru. Słusznie postąpiłeś, nie popieram docierania bez smaru.Eeeeeee...Szybciej się dociera.. :lol: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Zgadzam się, kiepsko są nasmarowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu1979 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ja kupowałem też dwa nowe Twin Powery JDM. Ilości smaru były śladowe. Smarować od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A jak nasmarowanie nowego moze zaszkodzic ? Pytanie do tych, ktorzy zalecaja "odczekac"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A jak nasmarowanie nowego moze zaszkodzic ? Pytanie do tych, ktorzy zalecaja "odczekac"... ...No jak zostaną niepotrzebne części... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Nie napisałem nigdzie, że zaszkodzi. Rozkręcałem nowego Twinka i to co było w srodku mnie zadowoliło. Ale jak juz był rozkręcony to dodałem smaru Shimano na koło. A niepotrzebne części mogą zostać zarówno przy smarowaniu nowego jak u żywanego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 No i "szkodzi" przeważnie utratą tzw. "gwarancji"...I w sumie głównie dlatego, wielu boi się dotykać nowego bo jak coś się z maszyną stanie, to "gwaranci" w dzisiejszych czasach odpowiadają, że "nieautoryzowane ręce" dotykały i bujaj się Szanowny Kliencie... I rok "okresu gwarancyjnego", to człowiek przeżyje ale są firmy, które ścigając się między sobą "dają" np. 5 lat... I błędne kółko bo jak tu nie tknąć maszyny przez pięć lat, a jak tkniesz, to stracisz, a jak nie tkniesz, to pewnie sama się rozleci... :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A jaka jest gwarancja na kolowrotki JDM sprowadzane do Europy ? Bo tu chyba o TP JDM bylo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 No i "szkodzi" przeważnie utratą tzw. "gwarancji"...I w sumie głównie dlatego, wielu boi się dotykać nowego bo jak coś się z maszyną stanie, to "gwaranci" w dzisiejszych czasach odpowiadają, że "nieautoryzowane ręce" dotykały i bujaj się Szanowny Kliencie... I rok "okresu gwarancyjnego", to człowiek przeżyje ale są firmy, które ścigając się między sobą "dają" np. 5 lat... I błędne kółko bo jak tu nie tknąć maszyny przez pięć lat, a jak tkniesz, to stracisz, a jak nie tkniesz, to pewnie sama się rozleci... :lol: Panie Tomek i o to chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A jaka jest gwarancja na kolowrotki JDM sprowadzane do Europy ? Bo tu chyba o TP JDM bylo .Gwarancja pewnie jest. Nie sądzę aby robili kłopoty . Mówię o powszechnie znanych sprzedawcach. Tylko wszystko rozbija sie o koszt transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A jaka jest gwarancja na kolowrotki JDM sprowadzane do Europy ? Bo tu chyba o TP JDM bylo .No faktycznie... Trochę się w tym wypadku "zaleciałem" z tymi "strachami okołogwarancyjnymi"... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi