Skocz do zawartości

nowy twin power czy powinno sie od razu nasmarowac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem kolowrotek shimano twin power,jest nowy.Czy powinno się od razu nasmarowac ,praca jest troszke metaliczna, różne są opinie .Pozdrawiam

Moim zdaniem nie. Zaczekać i po kilku wyjazdach zajrzeć. Przekładnia się dotrze. Usunąć mikroopiłki i przesmarować.

Tam bodajże jest port szybkiego smarowania. Daj nim coś dobrego strzykawką porcjami kręcąc w ilości całkowitej 1 ml i będzie po metalicznych odczuciach.

Ten port się do niczego nie nadaje. Nie jest po stronie zębów głównego koła. Można prowizorycznie tam kapnąć krople lub dwie oliwki.

Mam TP 2011 i zbliżone konstrukcyjnie Biomastery 2011. Dla mnie smarowanie jest wystarczajace. Zaglądałem.

No i "szkodzi" przeważnie utratą tzw. "gwarancji"...

I w sumie głównie dlatego, wielu boi się dotykać nowego bo jak coś się z maszyną stanie, to  "gwaranci" w dzisiejszych czasach odpowiadają, że "nieautoryzowane ręce" dotykały i bujaj się Szanowny Kliencie... I rok "okresu gwarancyjnego", to człowiek przeżyje ale są firmy, które ścigając się między sobą "dają" np. 5 lat... I błędne kółko bo jak tu nie tknąć maszyny przez pięć lat, a jak tkniesz, to stracisz, a jak nie tkniesz, to pewnie sama się rozleci... :lol: :lol: :lol:

• Like 1

No i "szkodzi" przeważnie utratą tzw. "gwarancji"...

I w sumie głównie dlatego, wielu boi się dotykać nowego bo jak coś się z maszyną stanie, to  "gwaranci" w dzisiejszych czasach odpowiadają, że "nieautoryzowane ręce" dotykały i bujaj się Szanowny Kliencie... I rok "okresu gwarancyjnego", to człowiek przeżyje ale są firmy, które ścigając się między sobą "dają" np. 5 lat... I błędne kółko bo jak tu nie tknąć maszyny przez pięć lat, a jak tkniesz, to stracisz, a jak nie tkniesz, to pewnie sama się rozleci... :lol: :lol: :lol:

Panie Tomek i o to chodzi :) .