Darecki72 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) .... Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Darecki72 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Super sprawa, tarpon na muchę do tego jeszcze GT i normalnie raj.Tylko pozazdrościć takiego wypadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ja wiem, że na tarczy, ale i tak zazdroszczę wrażeń.Rewelacyjne klimaty, piękne ryby.Pogoń za króliczkiem trwa, powodzenia następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 No, więcej takich wrzutek proszę :DSuper sprawa, fajna zdjęcia i bardzo ciekawie opowiedziane, szczególnie z punktu widzenia osoby która jak ja jest fotelowym łowcą ryb tropikalnych :DWiele ciekawych spostrzeżeń, dużo się można z tego nauczyć Jedyne pytanie - czemu nie na blog?I prośba o więcej takich tekstów, chyba miedzy tarponami na ryby jeździsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) .... Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dzięki Darecki! Jak nasi najbliżsi sprzymierzeńcy zniosą w końcu wizy, na pewno zawitam na Florydę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Darku, kilka pytan. Co to za linka Airflo byla w pierwszym zestawie? Dlaczego pojechales bez swojego sprzetu? Czy polow tarponow nieodlacznie wiaze sie z wysoka temperatura? Tata cos przebakiwal, zebysmy zmienili klimat wypraw wedkaskich z wilgotno-zimnego na cieply, ale ja w piekarniku lapac nie dam rady. tpe, mozesz sie nie doczekac. Tak naprawde to tylko formalnosc, mysle ze warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) .... Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Darecki72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Fajowa relacja.Fajowe klimaty, choć dla mnie za ciepło....Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 OK, rozumiem. Temat do przemyslenia. Swoja droga dostalem dzisiaj maila-wnerwiacza od kumpla. Jest na Florydzie i lapie tarpony. Wczoraj mieli na kiju 16 i wyjeli 6. Jego najwiekszy 150lb Nie to zebym zazdraszczal, ale takie informacje nie sa mi potrzebne jak kisne w robocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Fajowa relacja.Fajowe klimaty, choć dla mnie za ciepło....PozdrówkaCo wy wszyscy na tych wyspach jacys alergiczni na tropikalne goraca? Nie wiecie jak tam po calym dniu z wedka smakuje zimna Corona! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 OK, rozumiem. Temat do przemyslenia. Swoja droga dostalem dzisiaj maila-wnerwiacza od kumpla. Jest na Florydzie i lapie tarpony. Wczoraj mieli na kiju 16 i wyjeli 6. Jego najwiekszy 150lb Nie to zebym zazdraszczal, ale takie informacje nie sa mi potrzebne jak kisne w robocie...Przy tej rybie duzo, duzo zalezy od szczescia. Przypomnij sobie Lukomat fotorelacje z Bojangol ( jesli pomieszalem nazewnictwo to sorki) Kilku chlopa, chyba 10 dni i jeden tarpon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Super klimat!!! Jest duża szansa, że w przyszłym roku odwiedzę te okolice, ale w głowie mam coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Co wy wszyscy na tych wyspach jacys alergiczni na tropikalne goraca? Nie wiecie jak tam po calym dniu z wedka smakuje zimna Corona!Nie wszyscy :-) Moja zona z chęcią by walnela ta Corone w słońcu Florydy. Ja natomiast wole szklaneczke jedynie słusznego trunku w mgliste popoludnie... Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Piekna sprawa taki wypad i ta temperatura z tarponami ........ czego wiecej chciec !? SLONCE , RYBY i CORONITA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Przy tej rybie duzo, duzo zalezy od szczescia. Przypomnij sobie Lukomat fotorelacje z Bojangol ( jesli pomieszalem nazewnictwo to sorki) Kilku chlopa, chyba 10 dni i jeden tarpon. Jasne Darku, ze rozumieme. Szczescie potrzebne jest nie tylko przy tarponach, ale wszystkich rybach migrujacych. Sam wiem cos na ten temat. Jeszcze ich nie ma, juz poplynely, zacieplo, za zimno, zbyt slonecznie, itd itp... Powinnismy zabrac sie za teczaki w burdelach. Zawsze sa i zawsze biora Nie wiem czy ten fakt byl istotny, ale widze po fotkach ze kumpel lapal tarpony w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) ..... Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Niech sie Darecki nie przejmuje, to tylko glupie ryby. Czasem biora, a czasem nie... Masz motywacje zeby wrocic Ladne zdjecia w kazdym razie. Jak ktos chce sobie poczytac o lowieniu tarponow, to polecam majowy numer Wiadomosci Wedkarskich ( ten ktory jest na polkach obecnie). Popelnilem tam artykul w temacie- z wyprawy do Nikaragui. Ryba jest generalnie glupia jak but. Jak bierze, to wszystkim i na wszystko- zerujace stado tarponow jest jak stado okoni... A jak nie bierze/nie zeruje, to sa akcje z opisu Dareckiego - mozna sobie poogladac rybki...Tak ze czynnik ludzki to tylko maly % porazki, reszta chyba zwyczajny niefart...Gdyby chcialy brac, to bys sobie rece powyrywal z barkow po jednym dniu...Tak mysle, a nawet jestem przekonany Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) ...... Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ja lubię tropiki, szczególnie od listopada do kwietnia. Koledzy, także entuzjaści tropików zaliczyli tarpony w Nikaragui.Największy około stówki KG Dużo ryb połowili spinningami poppingowymi na poppery i stickbaitsy morskie, na które zazwyczaj łowimy GT i inne tropikalne parowozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi