Ciekawią mnie wasze doświadczenia w zbrojeniu softbait'ów hakiem offsetowym. Nie byłem nigdy wielkim zwolennikiem tej metody zbrojenia ze względu na skuteczność zacięć jednak warunki na łowisku nieraz ignorują moje przemyślenia i wymuszają taką a nie inną taktykę.
Przechodząc do meritum ostatnie 5 wypadów na ryby gdzie młóciłem offsetami różnych firm i ich zestawień notowałem zawsze pozytywne wyniki w postaci brań jednak ani jednej zapiętej i przynajmniej kilka sek holowanej ryby, najwyżej krótkotrwałe przytrzymania. Czy gdzieś popełniam błąd, czy ta metoda jest dobra tylko kiedy głęboko łykają?
Super przeczesuje się zarośnięte bankówki, ale jestem bezradny już jeśli chodzi o zapięcie. Na sugestie, że stosuje za małe haki i nie wysuwają się dobrze odpowiem, że nie ponieważ tak jak pisałem używam różnych zestawień jak również dedykowanych haków do danej przynęty więc teoretycznie wszystko wygląda ok, jednak praktyka drwi sobie z teorii w tym przypadku.
Pytanie
Tomek88
Ciekawią mnie wasze doświadczenia w zbrojeniu softbait'ów hakiem offsetowym. Nie byłem nigdy wielkim zwolennikiem tej metody zbrojenia ze względu na skuteczność zacięć jednak warunki na łowisku nieraz ignorują moje przemyślenia i wymuszają taką a nie inną taktykę.
Przechodząc do meritum ostatnie 5 wypadów na ryby gdzie młóciłem offsetami różnych firm i ich zestawień notowałem zawsze pozytywne wyniki w postaci brań jednak ani jednej zapiętej i przynajmniej kilka sek holowanej ryby, najwyżej krótkotrwałe przytrzymania. Czy gdzieś popełniam błąd, czy ta metoda jest dobra tylko kiedy głęboko łykają?
Super przeczesuje się zarośnięte bankówki, ale jestem bezradny już jeśli chodzi o zapięcie. Na sugestie, że stosuje za małe haki i nie wysuwają się dobrze odpowiem, że nie ponieważ tak jak pisałem używam różnych zestawień jak również dedykowanych haków do danej przynęty więc teoretycznie wszystko wygląda ok, jednak praktyka drwi sobie z teorii w tym przypadku.
Top użytkownicy dla tego pytania
10
6
5
3
Popularne dni
26 Cze
7
11 Maj
5
8 Wrz
5
7 Wrz
4
Top użytkownicy dla tego pytania
Tomek88 10 odpowiedzi
godski 6 odpowiedzi
king 5 odpowiedzi
Raduński 3 odpowiedzi
Popularne dni
26 Cze 2014
7 odpowiedzi
11 Maj 2014
5 odpowiedzi
8 Wrz 2017
5 odpowiedzi
7 Wrz 2017
4 odpowiedzi
Popularne posty
coma
Ok, Panie Raduński. W drugim "żucie" poprosimy relację po polsku. "Z kąd" się bierze narzecze z taką interpunkcją i ortografią? Napisz proszę, z którego plemienia ta mowa pochodzi. Może Wojtek Cejrows
MarCinFin
Odgrzeję temat offsetu w łowieniu dużych szczupaków na dużą gumy w zielsku na płytkiej wodzie. Ostatnio sporo czasu poświeciłem hakom offsetowym 8/0 10/0 i 12/0 owera używanych do zbrojenia snacbaitów
meme174
Spoko - Wiem że jest paru specjalistów na forum od offsetów - @Wobler129, @Pitt i pewnie paru okrywających się Przeczytaj Artykuły z strony głównej dużo pomogą - mi pomogły.
Opublikowane grafiki
55 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi