Skocz do zawartości

Nowy spinning, kołowrotek, plecionka

vronaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam za 1-2 mies kupic sobie nowy zestaw do spinningu. Aktualnie mam spinning Konger cabomaxx (stary, mam go jzu 3 lata) i postanowilem kupic w koncu cos w miare porzadnego. Cena jaka chcialbym dac za wszystko to 800 zl. Z kiji interesuje mnie to:

Konger World Champion Zander (cw. 5-21 230cm)

Savage Gear Bushwacker XLNT (cw. 10-40 243cm)

Abu Garcia Vendetta 802M (cw. 10-30g 243cm)

Shimano Nasci AX Spin 246M (cw. 10-35 246cm)

Inazuma X-Plode Zander cork (cw. <30g 215cm)

Z kiji interesuje mnie cos pod sandacza i szczupaka :)

Z kołowrotków:

Abu Garcia Orra S20

DAM Quick Neo FD 820

DAM QUICK FZ 200 FD

Okuma RTX 25

Spro Red Arc 10100

Oczywiscie czekam na wasze opinie badz inne propozycje. Co do plecionki chcialbym max 0.16, 150m jakos do wagi 9-11 kg. Tutaj rowniez licze na wasza pomoc.

Edytowane przez vronaa

tez witamy http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/

szkoda, ze tak niesamowicie nowatorski watek nie zostal otwarty w poniedzialek ... mielibysmy prawdziwy dzien swiszcza a tak ... nuuuda, aha, tutaj, oczywiscie tylko przy odrobinie dobrej woli, mozna zalezc co najmniej 500 odpowiedzi, czesciowo z rozwinieciem i obrazkami

post-45581-0-68221900-1399826635_thumb.jpg

• Like 1

Poleciłbym Tobie 

Mikado Inazuma up.30 cork . eva twoj gust 

Okuma RTX (jeśli nie podobają się tobie oklepane zaubero podobne)

Plecionka to już każdy ma swoje gusta, ja od paru lat stosuję plecionki Dragon (np, maxima biała , nigdy mnie nie zawiodły) 

Osobiście nie szukałbym innego patyka a okuma robi na prawde fajne młynki ( żałuję że wycofali aluminę )

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Plecionka - Power Pro 0,15 fluo

Kołowrotek- Team Dragon FD720iX

Kij -Jaxon Variant Pro Zander Spin 270 cw 8-28.

Masz idealny zestaw i na Wisłę,i na jezioro.Pozdrawiam.

tak kołowrotek zwłaszcza idealny na Wisłę, że tak zapytam idealny pod co ? Pod kleniko jaziki może...złote porady a później płacz bo ktoś przeczytał , kupił i po miesiącu szuka super hiper smaru bo mu zauber 200 albo td 20 zabkuje i hamulec nie trzyma, a przecież tylko 25 g główki w nurcie latały i kijem podbijane... Edytowane przez Qowax001
  • Like 2

tak kołowrotek zwłaszcza idealny na Wisłę, że tak zapytam idealny pod co ? Pod kleniko jaziki może...złote porady a później płacz bo ktoś przeczytał , kupił i po miesiącu szuka super hiper smaru bo mu zauber 200 albo td 20 zabkuje i hamulec nie trzyma, a przecież tylko 25 g główki w nurcie latały i kijem podbijane...

Łowię już nim rok główki do 20 gram plus boleniowanie przez 6 miesięcy i działa jak nowy...

Łowię już nim rok główki do 20 gram plus boleniowanie przez 6 miesięcy i działa jak nowy...

no to już zdecydowanie można polecić , zwracam honor i przepraszam za brak zaufania, lecę sobie kupie ze dwa na zapas i moze zaszaleje i 730ix kupie pod suma na ciężko na Wisłę.

• Like 1

Rok czyli 365 dni po kilka godzin dziennie??? Czy raz, dwa razy w tygodniu, miesiącu??? Ryobi/spro/itp kolny są naprawdę małe, 2000 to dobry kleniowy/jaziowy/okoniowy rozmiar który od najmniejszej 1000 różni się szpulą i wymiarem rotora. Z tymi gówkami 20g to on Ci za długo nie pociągnie, bo nie jest to kołowrotek pod takie obciążenia.