pitt Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 a z jakimi przyponami lowiles do tej pory szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 a z jakimi przyponami lowiles do tej pory szczupaki? Najczęściej to wolframowe i stalowe. Te pierwsze szybko się zużywały (wyglądały jak zjechana plecionka po kilku sezonach) a w tych drugich zaś agrafki potrafiły puścić przy mocniejszym zaczepie (rozginały się) co powodowało, że musiałem wymieciać na nowe. Ale ostatnio to wyłącznie wolfram.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 @salmo salar, ja mam zamiar otworzyc post o robieniu wlasnych przyponow, z roznych materialow, do roznych metod, na zrob to sam, wiec za kilka dni mozemy miec troche materialu do dyskusji, jak to widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Z przyponami jest wbrew pozorom cienko...Do delikatnego lowienia uzywam wolframow Stanmar, glownie z powodu ceny. Trzeba w nich ponadto zmieniac agrafki...Do ciezszego uzywam niedobitkow przyponow Canelle (7 x 7), ktore tez wymagaja wymiany agrafki. Zauwazylem, ze sa dostepne roznego rodzaju linki do samodzielnego robienia przyponow, jednak sprzedawane sa pod takimi nazwami, ze nie mam do nich zaufania. Nie raz mi sie zdarzylo albo widzialem, ze bez powodow, przypony kupowane z tych zrodel pekaly.Oprocz tego mam ze starych czasow jeszcze troche linki stalowej.....jednak trzeba sie zaczac rozgladac.Ktos sprawdzil ktoras z linek sprzedawanych w kraju na metry?Widzialem, ze sa dostepne 1 x 7 i 7 x 7 o roznej wytrzymalosci.Fluorokarbony odpuszczam - juz sprawdzilismy... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 19 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 @salmo salar, ja mam zamiar otworzyc post o robieniu wlasnych przyponow, z roznych materialow, do roznych metod, na zrob to sam, wiec za kilka dni mozemy miec troche materialu do dyskusji, jak to widzisz? @pittWięc zaczekam . Już widziałem post o tytanowych przyponach i poczytałem co nie co. Tylko się pospiesz bo sezon już za dwa miesiące Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsoxRules Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 ...Fluorokarbony odpuszczam - juz sprawdzilismy... <_< Gumo A coś z nimi nie tak Gumo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Myślę że @Gumo użył pewnego skrótu myślowego - tak mniemam - i chodziło mu nie tyle o fluorocarbon jako taki co o gotowe przypony fluorocarbonowe Dragona.Były niestety nie pojedyncze przypadki że działy się z tymi pryzponami dziwne rzeczy, a to agrafki rozginaly sie , a to kretliki pekaly pod malym obciazeniem, a to fabrycznie nowe przypony po wyjęciu z torebki były pokancerowane oczywiście należy pamiętać także o tym że spora grupa użytkowników zapewne łowi na te produkty i nie narzeka ale wiesz jak to jest... dajmy na to że trafisz na wadliwy egzemplarz i stracisz przez to rybe zycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Nie uzylem nazwy f-my bo o tym juz bylo... .Tak, chodzi o fluorokarbony Dragona, i wlasnie przez jego kiepska jakosc Kuba stracil kto wie, czy nie swojego najwiekszego suma. Nie wnikam, jakie przypon mial, z opisanych przez Friko wady, dosc ze przestal istniec zanim sie na dobre zabawa z sumkiem zaczela,a mial wytrzymac 50LBS.Obecnie to jest chyba najbardziej niepewny, jak dla mnie, element zestawu.Jesli chodzi o fluorokarbon zza Wody to zostal on pozytywnie sprawdzony a my sprawdzilismy zylke hard mono, bodajze Penna (przyponowa).Jest tania i niezla ale ja i tak bardziej wierze w druty, chociaz ostatnio tez sie przejechalem na Terminatorach... I badz madry i pisz wiersze..co tu kupowac?Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 No i wreszcie mam - Jaxon Long Cast 300 LH. Bardzo fajny multik, wykonanie piękne. Ale zastanawia mnie jedno. Czemu na zdjęciu wyglądał tak a w rzeczywistości inaczej? Zakupiłem także dwa powierzchniowce - Jurbo Jack Junior. Tylko czekać do lata do tych rzecznych wieczorów i jeziorowych dni .Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 @Salmo, po sezonie, nie zapomnij napisać kilku słów, jak sprawował się multik Jaxona.I nie ma co czekać do lata. Już w maju wypróbuj nowy zestaw i powierzchniowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Może już po kilku wyjazdach będzie recenzja. A co do turbo jacków. Na zdjęciu ma zwykłą prostą płetwe i dłuższy plastik który trzyma ową chlapaczkę. Mój ma krótszy plastik i pofalowaną płetwę i jest jakby większa. OD czego to zależy??Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Witam, Turbo Jack przeszedł drobne korekty i rzeczywiście ma teraz karbowane śmigło. Zakupiłeś po prostu najnowszą wersję. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Zakupiłeś po prostu najnowszą wersjęSpecial edition Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Dlaczego wprowadziliście karbowane śmigiełko? Tamto było niedobre? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Już wybrałem: zamiast Power Pro kupię Wanted. Ta sama jakość, miękka, wytrzymała i bez żadnych wad technicznych. Jest tańsza i tej samej jakości więc czemu nie Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @Remek, Poprzednie śmigło było OK, ale to jest o wiele ładniejsze i robi lepszą falkę.. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Chodzę teraz za przyponami do jerkówki. W ofercie Spinwala znalazłem przypon o nazwie Catfish (sumowy). Czy jest to dobry wybór?? Ktoś stosował?? Jeżeli nie kupię zwykłe stalki ale powymieniam w nich krętliki i agrafki. W związku z tym mam pytanie: Czy krętliki z agrafkami wielkości MARINE nie będą za duże do dużych jerków??Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Kiedyś stosowałem te wielkie agrafki, ale stwierdziłem, że są troszkę za duże. Teraz stosuję rozmiarowo mniejsze. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 SALAR w swoich przyponach na ogół stosuje te o numer - dwa mniejsze od tych morskich. Myślę, że najprościej jest dobrać agrafke pod względem jej wytrzymałości. W przypadku wspomnianego spinwala jest o tyle dobrze ze zarowno na stronie producenta, jak i na nowych opakowaniach takie wytrzymałości są podawane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Dzisiaj nawijałem podkład i linkę do mojego multika No i oczywiście nie mogło się obyć bez testów rzutowych (na podwórku). Coś wspaniałego, po lekkim wymachu przynęta leci na znaczną odległość. Nie miotałem tym mocniej ponieważ nie mam tak dużej posesji a i drzewa bronią przed tym. Zero bród i innych problemów z plecionką. Ale nie ma to jak rzut w stronę wody, inny świat. Więc multik JAxon'a sprawdza się narazie dobrze. Pozdr.Salmo PS. Rzucałem około 40 g ciężarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Trening czyni mistrza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Muszę się pochwalić. Dzisiaj zakupiłem pierwszą wędke castingową - YAD Houston 2,4 m i c.w. 40-120g. Jeszcze do tego zamówiłem nowy multik Jaxon'a o nazwie Long Cast, Ja za to nabyłem dzisiaj Yad Cleveland Excellent 180 cm cw 50-120.Ale mam problem w wyborze multika może ktoś mi coś poradzi?.Dodam że wolę kręcić prawą ręką i to jest ważne przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ale mam problem w wyborze multika może ktoś mi coś poradzi?.Dodam że wolę kręcić prawą ręką i to jest ważne przy wyborze. A mogę jedynie polecić Long Cast'a 300 Jaxon'a. Ja mam model LH, ale jak wolisz prawą kręcić to weź RH . Polecam szczerze zaglądać na allegro. Może kupić w niezłej cenie ambassadora na prawą. Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ach ja jeszcze nie płaciłem czekam na opinie czy warto go zakupić. Wyceniony jest na 200 zł ale myslę że da się utargować bo to zbyt wygórowana cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A propo Twojej wędki. Nie widziałem tej dł. w ofercie Yad'a ani też w pewnym sklepie. Czy to może jakiś wycofany model?? Mój Houston kosztował 140 zł, masz rację, targuj się Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi