jerry hzs Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Alga-3 dla mnie to najmniejsza wahadlowka jaka lowie , Moj ulubiony Perch-12 to niedawno byl maly [teraz juz jest srednio-maly] , no a Jack-18 to juz jest duzy . Kiedys zaczynalem od Mepssow 3 ...teraz to malenstwa . Dla mnie moj osobisty podzial jest najwazniejszy hi,hi,hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 taaaa. osobiste podziały są fajne. Mam dwóch znajomych dla których przynęty 15-20 gram do prawdziwe MUTANTY!!!! standardowo stosują wędeczki do 5 max 10 gram i maltkie paproszki... i... jakos sobie radzą Jak widać każdemu co lubi. Ale jeśli chesz pisać na forum tak by Cięrozumiano to chyba lepiej będzie używać ogólnie przyjętych skal / wzroców <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacharz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Niecałe dwa lata temu uważałem woblera o długości 10 cm i wadze powyżej 10 gram za ogromnego, ale to się zmieniło, i to znaczniePodobnie zmieniło się moje nastawienie na temat castingu, mój kuzyn przypomina mi jak mówiłem mu, że nigdy w życiu nie będę łowił za pomoca multiplikatoraa tak się złożyło, że teraz używam multika.Życie bardzo zaskakuje niekiedy pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Bardzo dawno temu gdzieś na początku obecnego stulecia f.Salmo stosowała takie przypony do swoich gliderów. Właśnie z prostego drutu.pozdrawiam Ukręciłem takich kilka i jutro będę je testował. Drut grubość 0.8 dental agrafki spinwal bodajże jeden nr mniejsze od morskich.pozdrawiam zamker ps. fotka jest marnej jakości i wygląda jakby drut był skręcony na całej długości ale nie jest.Fotka była robiona przed ogrzaniem koszulek termokurczliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 ciekaw jestem Twoich testow ZAMKER. Przede wszystkim z tego powodu, że jak na razi ewychodzę z założenia, że agrafka z kretlikiem przy przynecie w przyponie szczupakowym powoduje podwyzszenie ilosci splatan kotwic przynety z wslasnie tym ustrojstem. <_< Choć wiekszosc moich doswiadczen opieram na przyponach miekkich... może z drutem bedzienieco inaczej. Daj znać bom ciekaw bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Nie mam doświadczeń z drutem żadnych. Tak jakoś i się to zawinęło Ale na szczęście z tego typu agrafką nie ma problemu żeby ją przepiąć na drugi koniec stalki. Aczkolwiek popróbuję najpierw tak jak jest teraz,gdyby sie miało coś plątać to się poprawi <_< pozdrawiam zamker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Zamker, czekam i czekam. Dawaj szybko komentarz do swoich przyponów. Mi jakoś one nie wychodzą i będe musiał zamówić kilka takich .Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Zamker skoro już zrobiłeś sobie przypony, to i sam możesz zrobić agrafki. Narysowałbym Ci jakąś dosyć prostą do wykonania. Zrób ją z tego samego drutu co i przypon.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 ciekaw jestem Twoich testow ZAMKER. Przede wszystkim z tego powodu, że jak na razi ewychodzę z założenia, że agrafka z kretlikiem przy przynecie w przyponie szczupakowym powoduje podwyzszenie ilosci splatan kotwic przynety z wslasnie tym ustrojstem.Choć wiekszosc moich doswiadczen opieram na przyponach miekkich... może z drutem bedzienieco inaczej. Daj znać bom ciekaw bardzo Daję znać Jedno splątanie (tylna kotwiczka zaskoczyła na plecionkę) po niefortunnym rzucie (malutka bródka ) w układzie takim jak n fotce i jedno splątanie z agrafką po przeciwnej stronie krętlika (również tylna kotwiczka zarzucona na plecionke powyżej przyponu). Rzutów po około 50-70 przy każdym z mocowań agrafki. Można odnieść wrażenie może mylne ,że drut 15 cm jest za krótki? Niestety nie dowiedziałem się jak z trwałością zestawu bo nic nie złowiłem.Ogólnie tego dnia na tym akwenie była zupełna kiszka. pozdrawiam zamker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Zamker skoro już zrobiłeś sobie przypony, to i sam możesz zrobić agrafki. Narysowałbym Ci jakąś dosyć prostą do wykonania. Zrób ją z tego samego drutu co i przypon.Pozdrawiam Jeżeli można to bardzo poproszę o jakiś rysuneczek. Szczypiec i innych ko ń binerek u mnie dostatek .pozdrawiam zamker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 To najlepiej jak sie kiedyś spotkamy (np nad rzeczką to na miejscu mogę Ci coś zaproponować a nawet zrobić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi