Skocz do zawartości

Mój zestaw castingowy

Salmo_Salar

Rekomendowane odpowiedzi

Alga-3 dla mnie to najmniejsza wahadlowka jaka lowie , Moj ulubiony Perch-12 to niedawno byl maly [teraz juz jest srednio-maly] , no a Jack-18 to juz jest duzy . Kiedys zaczynalem od Mepssow 3 ...teraz to malenstwa . Dla mnie moj osobisty podzial jest najwazniejszy hi,hi,hi :lol:

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

taaaa. osobiste podziały są fajne. Mam dwóch znajomych dla których przynęty 15-20 gram do prawdziwe MUTANTY!!!! standardowo stosują wędeczki do 5 max 10 gram i maltkie paproszki... i... jakos sobie radzą :mellow:

Jak widać każdemu co lubi. Ale jeśli chesz pisać na forum tak by Cięrozumiano to chyba lepiej będzie używać ogólnie przyjętych skal / wzroców :mellow: <_< <_< :unsure: :unsure:

Niecałe dwa lata temu uważałem woblera o długości 10 cm i wadze powyżej 10 gram za ogromnego, ale to się zmieniło, i to znacznie

Podobnie zmieniło się moje nastawienie na temat castingu, mój kuzyn przypomina mi jak mówiłem mu, że nigdy w życiu nie będę łowił za pomoca multiplikatora

a tak się złożyło, że teraz używam multika.

Życie bardzo zaskakuje :wacko: niekiedy pozytywnie :D

• 2 tygodnie później...

Bardzo dawno temu gdzieś na początku obecnego stulecia f.Salmo stosowała takie przypony do swoich gliderów. Właśnie z prostego drutu.pozdrawiam

Ukręciłem takich kilka i jutro będę je testował.

Drut grubość 0.8 dental agrafki spinwal bodajże jeden nr mniejsze od morskich.pozdrawiam zamker

ps. fotka jest marnej jakości i wygląda jakby drut był skręcony na całej długości ale nie jest.Fotka była robiona przed ogrzaniem koszulek termokurczliwych.

post-227-1348913217,1471_thumb.jpg

ciekaw jestem Twoich testow ZAMKER. Przede wszystkim z tego powodu, że jak na razi ewychodzę z założenia, że agrafka z kretlikiem przy przynecie w przyponie szczupakowym powoduje podwyzszenie ilosci splatan kotwic przynety z wslasnie tym ustrojstem. <_<

Choć wiekszosc moich doswiadczen opieram na przyponach miekkich... może z drutem bedzienieco inaczej. Daj znać bom ciekaw bardzo :mellow:

Nie mam doświadczeń z drutem żadnych. Tak jakoś i się to zawinęło :mellow: Ale na szczęście z tego typu agrafką nie ma problemu żeby ją przepiąć na drugi koniec stalki. Aczkolwiek popróbuję najpierw tak jak jest teraz,gdyby sie miało coś plątać to się poprawi <_< pozdrawiam zamker.

ciekaw jestem Twoich testow ZAMKER. Przede wszystkim z tego powodu, że jak na razi ewychodzę z założenia, że agrafka z kretlikiem przy przynecie w przyponie szczupakowym powoduje podwyzszenie ilosci splatan kotwic przynety z wslasnie tym ustrojstem.

Choć wiekszosc moich doswiadczen opieram na przyponach miekkich... może z drutem bedzienieco inaczej. Daj znać bom ciekaw bardzo :mellow:

Daję znać :mellow: Jedno splątanie (tylna kotwiczka zaskoczyła na plecionkę) po niefortunnym rzucie (malutka bródka :lol:) w układzie takim jak n fotce i jedno splątanie z agrafką po przeciwnej stronie krętlika (również tylna kotwiczka zarzucona na plecionke powyżej przyponu). Rzutów po około 50-70 przy każdym z mocowań agrafki. Można odnieść wrażenie może mylne ,że drut 15 cm jest za krótki? Niestety nie dowiedziałem się jak z trwałością zestawu bo nic nie złowiłem.Ogólnie tego dnia na tym akwenie była zupełna kiszka. pozdrawiam zamker.

Zamker skoro już zrobiłeś sobie przypony, to i sam możesz zrobić agrafki. Narysowałbym Ci jakąś dosyć prostą do wykonania. Zrób ją z tego samego drutu co i przypon.Pozdrawiam

Jeżeli można to bardzo poproszę o jakiś rysuneczek. Szczypiec i innych ko ń binerek u mnie dostatek :lol: .pozdrawiam zamker.