Skocz do zawartości
  • 0

Nowy moderator na stronie jerkbait.pl

admin

Pytanie

Witam,

Jest mi bardzo miło poinformować, iż do grona moderatorów jerkbait.pl dołączył jeden z naszych Użytkowników - Jerzy Wierzbicki (jerzy).

Jerzy jest pasjonatem baitcastingu. Pasją tą portafił zarazić wielu z nas aktywnie uczestnicząc w życiu forum jerkbait.pl. Wielokrotnie mieliśmy możliwość przekonania się, że wiedzę tą przekazywał w sposób wyczerpujący i rzetelny. Jego relacje z Omanu ilustrowane przepięknymi zdjęciami były obierane z wielkim entuzjazmem na naszym forum.

Niniejszym jest mi bardzo miło zaprosić Jerzego do grona moderatorów. Z dniem dzisiejszym Jerzy będzie rozwijał dział baitcastingowy na forum jerkbait.pl. W imieniu swoim oraz pozostałych Kolegów z Redakcji, trzymam za Jerzego kciuki i życzę Mu wielu sukcesów!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chyba na zasadzie minizlotów - spotkań nad wodą czy przy browarze w celu wymiany doświadczeń - z resztą podobna grupa chyba nieoficjalnie istnieje - południowo - zachodnia Polska :D

Konkurencja kto lepszy?? to może od razu ogłosić grand prix o złoty proporczyk :mellow: :lol: :lol:

• 0

skupienie wokół jerkbait.pl to nie tylko aktywność internetowa. ja mam kilka pomysłów do realizacji w realnym swiecie. Wszystko będę chciał wcielić w życie po powrocie do Polski. Tymczasem łówcie ryby, doskonalcie techniki castingowe i pomagajcie kolejnym zakręconym. :D

pozdrawiam JW :D

• 0

Ja w sprawie tych regionów. Może to nie jest do końca dobry pomysł. Przeciesz epokę Polski Dzielnicowej mamy już wiele wieków za sobą.

Uważam, że dobrze by było pomyśleć o własnej pod-zakładce z dłuższymi tekstami castingowymi. Chodzi o połowy, przynęty, wędki, multiki, zloty, kursy i.t.d. To wtedy ten casting byłby bardziej wyrazisty. Młodzi adepci mieli by łatwiej dokopać się do interesujących ich tematów. Bo wszystko na zakładce byłoby o castingu. A tak trzeba się przekopywać przez góry tekstów stricto spiningowych.

Forum j.pl posiada własny wewnętrzny regulamin ogólny, regulamin kupna-sprzedaży czy fotograficzny. Ale castingowego jakoś nie ma!!!! Powstają różne spory, spięcia, niejasności. Można by spróbować to jakoś zdefiniować dla zakładki castingowej.

Ciekawi mnie co inni castingowcy o tym myślą????

pozdrawiam :D

• 0

Termos,

Każdy się uczy ... musimy dać Jurkowi czas a jestem przekonany będzie super. Ludzi do rozwoju castingu w Polsce potrzeba. Ludzi bez uprzedzeń, bez utartych schematów myślowych, z szerokimi horyzontami, ludzi innowacyjnych. Jurek dał wielokrotnie przykład, że taką osobą jest. Teraz musi uczyć się moderowania :lol a to nie jest takie proste.

Korzystając z okazji zapraszam innych wędkarzy/forumowiczów do aktywnego uczestnictwa w rozwoju polskiego baitcastingu na jerkbait.pl.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Thymallus,

Nie rozumiem. Przecież na j.pl masz osobny dział baitcasting. Tylko pisać, tworzyć tematy, dyskutować itd. - wolna ręka. Regulaminy oddzielne dla baitcastingu? Po co? Jakie spory, niejasności? To, że więcej pisze się o spinningu wynika z tego, że w Polsce drapieżniki 98% wędkarzy łowi na spinning. Twoja rola, jeśli Ci zależy na polskim castingu by inspirować wędkarzy, pobudzać do działania, do zmiany by ta liczba się zmieniła. A jak to robić? Kreować w dziale Baitcasting, który od dawien dawna na j.pl jest.

Pozdrawiam

Remek

• 0

kryst@ cieszę się, że Ty mnie rozumiesz. Kolega Remek może to przemyśli bo nie wierzę, że nie rozumie.

Przeciesz nikt nie podważa tego, że klasyczny spining w Polsce to potęga i jest do wszędzie pełno. Zamysł był/jest taki, żeby nie śmiecić tematami castingowymi już rozbudowanego pięknie forum i portalu tylko skupić się w jednej małej zakładeczce. Tak sobie na boku bez śledzenia tych wszystkich ważnych spraw klasycznego spiningu tylko zakładka o castingu. Jasna, mała i przejrzysta. Dla obecnych i przyszłych użytkowników. Przeciesz jakieś zasoby materiałów już są na forum i na portalu. Ale szczególnie nowym forumowiczom jest coraz trudniej wygrzebać potrzebne teksty z jak najbardziej potrzebnej i ważnej literatury spiningowej. Starzy bywalcy forum już umieją się po nim poruszać, kopać w zasobach ale wielu nowych uczestników ma z tym kłopot. Przez wstyd czy grzeczność często publicznie nie przyznają się do tego ale to widać po zadawanych pytaniach.

Mam świadomość, że bez przychylności Remka tu nie da się nic zrobić ale jak więcej castingowców zacznie Go prosić to może...... :blush::blush:Embarassed

• 0

(multik, kij, linka ....) :D

ale to jest niewykonalne kryst!! B) kazda zmienna w zestawie castingowym może diametralnie zmienić funkcjonalne własciwosci wedki.

Przykład ??

jak na 17 funtowy kij o długosci 6,6 zakładałem curado 201 DPV to łowienie szczupaków na woblery od 12g i 10cm można było uznac za optymalne, ale próba łowienia na mniejsze wabiki np. okonii już nie. Jal na ten sam kij podłączyłem scorpiona 1001 to juz skoteczne łowienie na 5cm gumy było bardziej niz komfortowe. W obu pryzpadkach stosowałem 1o funtową plecionkę.

Myślę, ze nic nie zrobi lepiej castingowi w PL temu forum i jego użytkownikom jak tylko aktywny udział co bardziej zapalonych castingowców. Artykuły, nowe ciekawe wątki i sensowna dyskusja spotkania nad wodą, zloty ... nic wiecej nie potrzeba.

pozd JW :D

• 0

kryst@ cieszę się, że Ty mnie rozumiesz. Kolega Remek może to przemyśli bo nie wierzę, że nie rozumie.

Niestety dalej nie rozumiem. Proszę o dokładniejszy opis pomysłu. Tzn. rozumiem mniej więcej ale ... jeśli jest to co ja rozumiem to nie rozumiem sensu tworzenia takiego czegoś bo czy miejscówki kleniowe są inne dla spinningu i castingu? Czy taktyka połowu tej ryby jest inna?

Pozdrawiam

Remek

• 0

Remku - nasz redaktorze kochany

Myślę, że najlepiej będzie jak postaram się wyjaśnić cały pomysł na najbliższym zlocie nad Odrą. Usiądziemy sobie przy jakimś piwku (bezalkoholowym ochywiście) i pogadamy.

do zobaczenia nad Odrą

Andrzeju,

Niestety nie będę mógł przybyć nad Odrę - w tym przypadku sprawy zawodowe. Jeśli to możliwe proszę o wyjaśnienie niejasnych dla nas kwestii na forum.

Pozdrawiam

Remek