Skocz do zawartości
  • 0

Z kajaka

sloniu

Pytanie

Ostatni weekend to moja pierwsza próba łowienia z kajaka. Na pokładzie dwa zestawy – mucha i cast. Początki zawsze są trudne, o ile jeszcze rzucanie castem nie sprawia mi specjalnych problemów o tyle rzuty muchą to już niezła ekwilibrystyka. Po jakimś czasie, i setkach słów powszechnie uważanych za obraźliwe udaje mi się wyekspediować muchę na 10 – 12 m. W moim przypadku dużo efektywniejszy jest trolling, nawet udaje mi się złowić dwa snappery :D . Łowienie z kajaka ma potencjał i „fun factor”. Muszę się jeszcze wieeeeele nauczyć. Będę próbował dalej. O wynikach postaram sie poinformować...

post-969-1348914190,8632_thumb.jpg

post-969-1348914190,9162_thumb.jpg

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kajak taki jak moj - szeroki i dwuosobowy - jest na falach bardzo stabilny. Jak sie pokona strefe przybrzezna to potem no problem. Jakie byly fale widac w watku wedkarstwo muchowe obok. W trakcie lowienia mozna dla polepszenia stabilnosci wystawic nogi za burte i siedziec na kajaku jak na koniu :D

• 0

@Remek w weekend to chyba z 5 razy - wszystko przy starcie/ladowaniu na plazy. Jakim cudem wedki nie polamalem nie mam pojecia... - byla w uchwycie jak na zdjeciu.

Caly czas mam lekka treme przed wywrotka na pelnym morzu bo nie do konca jestem pewien czy dam rade wytaszczyc swoje cielsko na poklad :D

• 0

W IE to ponoć coraz bardziej popularna metoda łowienia bassów. Oglądałem takie kajaki z 2 lata temu, nawet myślałem nad kupieniem zamiast łodzi :mellow: Ponoć bardzo dzielne i stabilne, na shannon nadawałby się w sam raz :D

M-c temu spotkałem na moim miejscu dwóch angoli w kajakach. Fajnie to wyglądało, ale efektów nie mieli żadnych. Przyjechali chyba tylko sobie powiosłować

Norbert gratuluję odwagi Wodę przynajmniej masz cieplutką

post-46-1348914191,1052_thumb.jpg

post-46-1348914191,1582_thumb.jpg

• 0

Na wyspach takie łowienie robi się coraz bardziej popularne. Nawet teraz o tej porze roku kiedy dorsz podchodzi pod brzeg i da sie go łowic z plaży zagorzali kajakowcy wypływaja na kilkaset metrów od brzegu aby łowić te rybki z morza.

Słoniu, a jak z bujaniem na takim kajaku? Ja mam straszną chorobę morską i to mnie wstrzymuje przed kupnem tego wynalazku.

• 0

Kiedyś czytałem o tym, kajak ma pod spodem takie dziwne płetwy, ponoć idea wzorowana na skrzydłach pingwinich (powaga) i daje to niesłychanie efektywny sposób napędu. Jedyny problem to cena, z tego co pamiętam kajaki z tym gadżetem były bardzo drogie.