Skocz do zawartości

Wędka Savage Gear Big Pike Cast 258/300g

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

Wyczytałem, że jest to jednoskład, ale z odłączanym dolnikiem.

1415197062.jpg

Na zdjęciu pierwszym z lewej widać to, ale nie wygląda to obiecująco... Tam są jakieś luzy?!!? Jak to wygląda na żywo?

Jest OK?

A może ma ktoś używkę do oddania za rozsądne pieniądze? :)

Ew coś innego max 2.5m /najchętniej ok 2,2 lub mniej/ co ogarnie gumy 150g.

Edytowane przez Drac

• 3 miesiące temu...

Miałem w rękach. Bardzo, bardzo mocny kij. Szukałem czegoś do Shakerów 6" i 8", Herring Shad-ów 16 i 19cm oraz Relaksów 6" i 8". Byłby ok, ale zapas pozostanie jeszcze duuuży. Bardziej spodobał mi się WoodyLight i tego wybiorę, bo HMG do 1oz jest lekko za słabe na 8"  :D

z tego co widzę to dolnik nie jest odłączanny, a mowa tu o  rozwiązaniu typu 1+, czyli niesymetryczny teleskop.

Niby różnica niewielka, a jednak...

Rozwiązanie, które nie grzeszy lekkością, delikatnie mówiąc. W tym kiju może to nie być wadą, ten nadwymiarowy dolnik doważa go trochę zapewne...

• 2 tygodnie później...

Zszepiony swimaitowym projektem pitta i zeszlorocznym gumowaniem +/- 120g zaryzykowalem i przez Roberta BRC zakupilem MHXa SWB956 czyli blank dedykowany do swimbaitow, o mocy 25 lb i cw 1-4oz, dl 7'11"ft. Przyszlo grafitowe cacko, blend, lekki,dobrze zbalansowany, o ladnym adekwatnym do mocy ugieciu. Zamowienie zrealizowane blyskawiacznie, co ciekawe w nowej szacie strona MHXa poleca do swimbaitowania cala serie crankbaitow w dl 6'6"ft, 7ft, 7,6ft ...i mocach 17,20, 25lb... Ceny ponizej 100 USD... no naprawde jest w czym wybierac...

Edytowane przez yglo
  • Like 3