Krzysiek184 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Chciałbym samemu przesmarować środek młynka. Czym najlepiej wyczyścić przekładnię ze starego smaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Namoczyć w benzynie ekstrakcyjnej a później np szczoteczka do zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Benzyna ekstrakcyjna, tak jak podał Tomek. Ja używam tez zmywacza uniwersalnego w sprayu, ktorym pod ciśnieniem można wypłukać resztki starego smaru z zakamarków obudowy czy trybów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dzięki za rady. Mam nadzieje że po złożeniu kołowrotka nie zostaną mi jakieś części . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tylko benzynka, a nie żaden rozpuszczalnik ekstrakcyjny. Niemodyfikowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Tylko benzynka, a nie żaden rozpuszczalnik ekstrakcyjny. Niemodyfikowana. Tylko ekstrakcyjna nie modyfikowana i do tego parę kropel czystej nafty ( np. oświetleniowej ).Części myć proszę bardzo dokładnie pędzelkiem i nie zostawiać nadmiaru środka myjącego.Tak prawie do sucha.Poczekać na odparowanie ew. nadmiaru i możemy składać. Można też bardziej profesjonalnie z zastosowaniem specjalnych preparatów np.Penn Cleaner & Corrosion Inhibitor itp. Jednak jest to niestety o wiele droższe,ale daje znakomite rezultaty. Ja takie stosuję. Życzę powodzenia . PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 15 Maja 2014 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dzięki za rady. Mam nadzieje że po złożeniu kołowrotka nie zostaną mi jakieś części .raczej ich zabraknie, musiałem to napisać ja używałem tez jagodzianki na kościach (denaturat) gdy pod ręką nie było eks benzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Tylko benzynka, a nie żaden rozpuszczalnik ekstrakcyjny. Niemodyfikowana. tylko gdzie taką dostać? wszędzie spotykam się z rozcieńczalnikiem/rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym :/ Edytowane 31 Maja 2014 przez StCroix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ja kolejny raz zaproponuje alkohol izopropylowy. Można go dostać w drukarniach lub sklepach elektronicznych. Czyści elegancko, jest całkowicie neutralny, a bezbarwny nie pozostawia przy tym żadnych osadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 to już jakaś wskazówka.być może znajdę szybciej niż benzynę. dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ja kolejny raz zaproponuje alkohol izopropylowy. Można go dostać w drukarniach lub sklepach elektronicznych. Czyści elegancko, jest całkowicie neutralny, a bezbarwny nie pozostawia przy tym żadnych osadów.A jadalne toto?Można przy myciu z lekka poponpować w gardełko . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 tylko gdzie taką dostać? wszędzie spotykam się z rozcieńczalnikiem/rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym :/Ja kupiłem ostatnio w Fimalu za 5 zł z groszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 tylko gdzie taką dostać? wszędzie spotykam się z rozcieńczalnikiem/rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym :/W Leroy Merlin jest. W zakręcanych metalowych puszkach. Firmy Dragon. Tylko są 2 rodzaje - modyfikowana i normalna. Bierz zwykłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Najlepszy środek do mycia wnętrza kołowrotka to odtłuszczacz do szczęk,tarcz hamulcowych dostępny w każdym sklepie motoryzacyjnym w sprayu.Super środek .Kołowrotek czysty jak nowy.Nie zostawia nic tłustego.Jutro zrobię fotkę i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 A jadalne toto?Można przy myciu z lekka poponpować w gardełko .Wszystko jest jadalne, ale obawiam się że to skosztujesz tylko raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 W Leroy Merlin jest. W zakręcanych metalowych puszkach. Firmy Dragon. Tylko są 2 rodzaje - modyfikowana i normalna. Bierz zwykłą.wielkie dzięki. jutro jadę kupić to "cudo" i czyszczę wszystkie młynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Koniecznie musi być benzyna czy tam inny specyfik ? Nie mozna po prostu usunąć stary smar bibuła, ściereczką czy czymś podobnym a potem nasmarować nowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Pewnie, że można. Tylko w różnych zakamarkach maszynek ciężko jest to zrobić w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Rozumiem, Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Jako że serwisuję w domu to używam ciepłej wody z płynem do mycia naczyń. Odtłuszcza dobrze i się nie dusze w oparach benzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 pytanie o tyle idiotyczne, że odpowiedź gdzieś już była (tyle tylko, że nie mogę jej znaleźć).łożysko oporowe suche czy z odrobiną oliwki?przepraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi. Są dwie szkoły. Na sucho i na mokro. Ja jestem zwolennikiem pierwszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 dziękuję :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Ja jestem zwolennikiem, smarujesz palce oliwką i potem bierzesz w paluszki i filmik cienki nakładasz i już.A do czyszczenie najlepiej alkohol izopropylowy i nic innego. Edytowane 24 Stycznia 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi