Skocz do zawartości

Potrzebna podkładka

Rekomendowane odpowiedzi

Są miedziane jako uszczelka do przewodu olejowego czy coś takiego co prawda wymiar trzeba trochę dostosować ale da radę choć mi to zajęło sporo czasu. Przekopałem wszystkie podobne w sklepie z częściami do kombajnów i traktorów(największy wybór) i nic co by bez obróbki pasowało nie znalazłem.

Są miedziane jako uszczelka do przewodu olejowego czy coś takiego co prawda wymiar trzeba trochę dostosować ale da radę choć mi to zajęło sporo czasu. Przekopałem wszystkie podobne w sklepie z częściami do kombajnów i traktorów(największy wybór) i nic co by bez obróbki pasowało nie znalazłem.

Tak też myślałem ze jak nie znajde orginału  ;) to sobie doszlifuje  :)  :)  :)

Bo akurat TA podkładka, między "kółkami" na oporówkach miała zapobiegać tylko nadmiernemu brzdąkaniu powyższych tudzież ewentualnemu zmniejszeniu luzu między oporówką a dolnym łożyskiem...

Jak się takowej nie posiada, to wystarczy bardzo delikatniusio podgiąć do góry "uszki" od górnego kółeczka co spowoduje "obniżenie" jego części okrągłej... :)

Bo akurat TA podkładka, między "kółkami" na oporówkach miała zapobiegać tylko nadmiernemu brzdąkaniu powyższych tudzież ewentualnemu zmniejszeniu luzu między oporówką a dolnym łożyskiem...

Jak się takowej nie posiada, to wystarczy bardzo delikatniusio podgiąć do góry "uszki" od górnego kółeczka co spowoduje "obniżenie" jego części okrągłej... :)

A i mądrego warto posłuchać - dziękuje Tomasz za rade.

Taki mam słuch ze mnie ta ''klamocąca'' oporówka wnerwia  ;)

Nie jesteś Pan odosobniony... :lol: :lol: :lol:

A przy "doginaniu", to "po ociupince" bo jak się trochę przedobrzy, to może się pojawić lekki opór na oporówce (masło maslane ale inaczej nie umiem określić)...

Hm mogłbys opisac ten dzwiek ??? U mnie rolki sie wydzierają ale oporówki jeszcze nie słyszałem. Sam sie zastanawiam czego sie spodziewać bo w moim turku od czasu do czasu oporówka "przepóści" i kreci sie w druga strone :/

Jesli łowisz w połozeniu kija i kołowrotka równolegle do lustra wody czyli kij poziomo wszystko w miare jest OK

Jesli tylko uniesiesz kij z kołowrotkiem bardziej do pionu i gdy tylko jest mocniej obciążony zestaw słychać podczas krecenia dosłownie pukanie z okolic oporówki.

Ja tak to odczuwam i słysze , moze jestem przewrażliwiony ale tak już mam  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez Karol Krause

heh chyba czeka mnie wymiana oporówki, skoro zaczyna przepuszczać to raczej sie jej nie uratuje :/ Dodam ze jest po kapieli w benzynie i nie jest nasmarowana zadnym smarem, tylko delikatnie kropnięta oliwka quantum hot sauce.

Edytowane przez drozdo

Nie trzeba od razu oporówki kupować. Właściwa oliwka, dosłownie kropelka i nie ma prawa przepuścić ;)
Karol, jak mnie kręcioł wk.rwia to idę połowić przy jakimś progu, nic nie słychać :D . Tak poważnie, podaj mi wymiary tej podkładeczki to może coś znajdę.

• 2 tygodnie później...

Karolu, wysłałem podkładkę, koperta kosztowała 2.99 , za podkładkę policze Ci po Koleżensku powiedzmy 99.99 , do tego opakowanie podkladki 9.99 , znaczki 3.99 oraz koszty paliwa dojazdu na pocztę biore na siebie, taki gratis.

aha zapomniał bym ceny podane w euro ;) żeby uniknąć niepotrzebnego zamętu paczka jest pobraniowa :D pozdrawiam

i daj znak jak dojdzie.

• Like 1

żeby uniknąć niepotrzebnego zamętu paczka jest pobraniowa  :D pozdrawiam
i daj znak jak dojdzie. 

Moj pies jest uczulony na dręczyciela z Poczty Polskiej :P  więc pewnikiem ta drogocenna przesyłka poleci do Warszafki z powrotem  :lol:  :lol:  :lol: 

Dziękuje Łukasz za dilll  :ph34r: 

• Like 1