karolkrause Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Potrzebna podkładka do Team Daiwy X2500iA jak na załączonym foto (foto poglądowe od Emblema) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 I w regalach tez były . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 http://jerkbait.pl/user/52458-tik-tak275/ Kolega ma kilka rozebranych tak sobie przypomniałem, warto zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Są miedziane jako uszczelka do przewodu olejowego czy coś takiego co prawda wymiar trzeba trochę dostosować ale da radę choć mi to zajęło sporo czasu. Przekopałem wszystkie podobne w sklepie z częściami do kombajnów i traktorów(największy wybór) i nic co by bez obróbki pasowało nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 A gdybyś nie kupił oryginała to Karol popytaj u tych panów mają trochę szczęścia dla majsterkowiczów http://allegro.pl/uszczelka-miedziana-8x14mm-podkladka-cena-10szt-i4161691036.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Są miedziane jako uszczelka do przewodu olejowego czy coś takiego co prawda wymiar trzeba trochę dostosować ale da radę choć mi to zajęło sporo czasu. Przekopałem wszystkie podobne w sklepie z częściami do kombajnów i traktorów(największy wybór) i nic co by bez obróbki pasowało nie znalazłem.Tak też myślałem ze jak nie znajde orginału to sobie doszlifuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Oryginał to tylko chyba w Daiwie będzie. Co ciekawe lepszejsze Daiwy są tak spasowane,że nie ma tej podkładki i ani mm luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Bo akurat TA podkładka, między "kółkami" na oporówkach miała zapobiegać tylko nadmiernemu brzdąkaniu powyższych tudzież ewentualnemu zmniejszeniu luzu między oporówką a dolnym łożyskiem...Jak się takowej nie posiada, to wystarczy bardzo delikatniusio podgiąć do góry "uszki" od górnego kółeczka co spowoduje "obniżenie" jego części okrągłej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Bo akurat TA podkładka, między "kółkami" na oporówkach miała zapobiegać tylko nadmiernemu brzdąkaniu powyższych tudzież ewentualnemu zmniejszeniu luzu między oporówką a dolnym łożyskiem...Jak się takowej nie posiada, to wystarczy bardzo delikatniusio podgiąć do góry "uszki" od górnego kółeczka co spowoduje "obniżenie" jego części okrągłej... A i mądrego warto posłuchać - dziękuje Tomasz za rade. Taki mam słuch ze mnie ta ''klamocąca'' oporówka wnerwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Karol polecam zatyczki do uszu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Taki mam słuch ze mnie ta ''klamocąca'' oporówka wnerwia Nie jesteś Pan odosobniony... :lol: A przy "doginaniu", to "po ociupince" bo jak się trochę przedobrzy, to może się pojawić lekki opór na oporówce (masło maslane ale inaczej nie umiem określić)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Taki mam słuch ze mnie ta ''klamocąca'' oporówka wnerwia Hm mogłbys opisac ten dzwiek ??? U mnie rolki sie wydzierają ale oporówki jeszcze nie słyszałem. Sam sie zastanawiam czego sie spodziewać bo w moim turku od czasu do czasu oporówka "przepóści" i kreci sie w druga strone :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Jesli łowisz w połozeniu kija i kołowrotka równolegle do lustra wody czyli kij poziomo wszystko w miare jest OKJesli tylko uniesiesz kij z kołowrotkiem bardziej do pionu i gdy tylko jest mocniej obciążony zestaw słychać podczas krecenia dosłownie pukanie z okolic oporówki.Ja tak to odczuwam i słysze , moze jestem przewrażliwiony ale tak już mam Edytowane 16 Maja 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 A czasami jak potrząśniesz maszyną "na sucho", to słychać brzdąkanie kółek (oczywiście nie we wszystkich ale zdarzają się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) heh chyba czeka mnie wymiana oporówki, skoro zaczyna przepuszczać to raczej sie jej nie uratuje :/ Dodam ze jest po kapieli w benzynie i nie jest nasmarowana zadnym smarem, tylko delikatnie kropnięta oliwka quantum hot sauce. Edytowane 16 Maja 2014 przez drozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Nie trzeba od razu oporówki kupować. Właściwa oliwka, dosłownie kropelka i nie ma prawa przepuścić . Karol, jak mnie kręcioł wk.rwia to idę połowić przy jakimś progu, nic nie słychać . Tak poważnie, podaj mi wymiary tej podkładeczki to może coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Karolu, wysłałem podkładkę, koperta kosztowała 2.99 , za podkładkę policze Ci po Koleżensku powiedzmy 99.99 , do tego opakowanie podkladki 9.99 , znaczki 3.99 oraz koszty paliwa dojazdu na pocztę biore na siebie, taki gratis. aha zapomniał bym ceny podane w euro żeby uniknąć niepotrzebnego zamętu paczka jest pobraniowa pozdrawiami daj znak jak dojdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 żeby uniknąć niepotrzebnego zamętu paczka jest pobraniowa pozdrawiami daj znak jak dojdzie. Moj pies jest uczulony na dręczyciela z Poczty Polskiej więc pewnikiem ta drogocenna przesyłka poleci do Warszafki z powrotem Dziękuje Łukasz za dilll 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Spoko w turku wymieniłem Ci przekładnie na taką z jaxona za 40 zł to teraz niech stracę z podkładka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Spoko w turku wymieniłem Ci przekładnie na taką z jaxona za 40 zł to teraz niech stracę z podkładka Ten Turek obawiam się ze po wizycie u Ciebie i wsadzeniu klamorów Sraxona chodzi o niebo lepiej jak przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Bo dżakson fajniej brzmi to chodzić musi lepiej, będzie Pan zadowolony ......rzekł heniek odpalajac palnik od szluga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi